Változatok Európára

2016. április 5. 19:13

Bencsik András
Magyar Demokrata
A nyugati nagyvárosok színes gettóinak lakói új proletárok, akik pontosan úgy gondolkodnak, mint száz évvel korábban az elődeik: semmik vagyunk és minden leszünk.

„A tavalyi népvándorlási boom már a nagy népvándorlási hullámok első fázisa volt, vagy még nincs összefüggésben azokkal? Nem tudjuk, bár a legtöbben attól tartunk, hogy ez már az volt. Ha a kora nyár egy újabb, az eddiginél is nagyobb hullámot indít el, akkor félelmünk beigazolódik, és elkezdődött a visszaszámlálás. De ha elül a hullám és elcsitul a migrációs hisztéria, akkor lehet, hogy csak véletlenek szerencsétlen egybeesése, az amerikai mintájú felforgatási technikák (Arab Tavasz) és Merkel mama arany szíve (német munkaerőhiány) együtthatásának lettünk az áldozatai.

A migráció egyébként nem tavaly kezdődött, Nyugat-Európa idegen elemekkel való feltöltése több évtizedes gyűjtőmunka eredménye, mely a gazdag országok azon gőgjéből fakad, hogy a szegényebb országok szolganépeivel ők bármit megtehetnek, például azt is, hogy maguk helyett dolgoztatják őket az otthoninál sokkal jobb, a helyinél kicsit rosszabb bérért. Van, aki jól alkalmazkodik ehhez és zöldségesdinasztiát alapít valamelyik álomvárosban, Bécsben, Londonban, Párizsban vagy másutt, de van, akinek ez nem sikerül, akinek gyerekei sehová sem tartozván, eszelős álmokat szőnek egy sosem volt világról, ahol nem kell tanulni, nem kell fölzárkózni, nem kell megfelelni senkinek és semminek, csak ütni kell. Egyszer, de jó nagyot.

A nyugati nagyvárosok színes gettóinak lakói új proletárok, akik pontosan úgy gondolkodnak, mint száz évvel korábban az elődeik: semmik vagyunk és minden leszünk. Radikalizmusukat ugyanaz a reménytelenség táplálja, mint azokét, akik a kockaköveket szedték fel, s akik végül vérbe fojtották Európa keleti részét. Nem véletlen, hogy a nyugat-európai baloldal még mindig pártolja őket. Önmagára ismert bennük: hasonló a hasonlónak örül.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 32 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Sok igazság van az írásban, de a helyzet súlyosabb.
Annyival súlyosabb, hogy a neoliberalizmus jórészt felszámolta
Az értékeket, amelyhez csatlakozni volna érdemes
A követelményrendszert, jogok és kötelsségek esetlegessé tételével

Ilyenmódon a saját kulturájuk és a befogydó országok kulturáinak roncsai között légüres identitástérbe kerülnak sokan és nincsennek támpontok az életükben. Pedig ezt nagyonis igényelnék.

A birodalmi amerikának nincsen barátja. Még a saját hátországa sem az: Mit gondol az amerikai kisembernek mennyire érdeke a globalizáció, ha az ipar kiszervezésével komplet vidékek jutnak koldusbotra és néptelenednek el megélhatés híján.

Az egy másik kérdés, hogy leszoktatták őket az összefüggések felismeréséről, a média nyomás a közügyeket olyan primitív szinten tartja, ahol fel sem merül a valódi problémák felvetése.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés