Egy be, egy ki

2016. április 5. 7:49

Dési András
Népszabadság
Minden egyes menekültet rendőr kísér, állítólag volt, akit meg is bilincseltek. Az egész eljárás a számok körül forog, minden a matematikáról szól. A sorsok, az életek alig érdekelnek valakit.

„Minden egyes menekültet rendőr kísér, állítólag volt, akit meg is bilincseltek. A legtöbb menekült számára a törökországi visszaút ugrás az ismeretlenbe. Bár már megtapasztalták az ottani körülményeket, hogy most pontosan mi történik velük, azt senki sem tudja. A szírek mellett sok más védelemre szoruló is akad. Irakiak, afgánok. A túlterhelt törökök valószínűleg a legrövidebb úton megszabadulnak tőlük. Az Európai Unió által a menekültellátásra felajánlott hárommilliárd eurót nem rájuk költik.

A kitoloncolás során az érintetteket rabokként kezelik. A megbilincseltek erre agresszivitással reagálnak. Az elrettentő fotók, híradó-tudósítások, a politikusok megnyilvánulásai a félelmet növelik a lakosságban, amelyik a vasra vertekkel szemben maximális szigort vár el. Az egész eljárás a számok körül forog, minden a matematikáról szól. A sorsok, az életek alig érdekelnek valakit.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Merem remélni, hogy nem ismétlődik a Kamanyec-Podolszkij-i kitoloncolás végkifejlete, amikor Friedrich Jeckeln SS-Obergruppenführer a maga módján zárta le a számára megoldhatatlannak tűnő feladatot.

Dési úr! A fanyalgása után elfelejtette odavetni a megoldást! Kíváncsian várjuk!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés