Csaknem hatezer kiskorú menekült tűnt el Németországban

2016. április 11. 9:47
Közel hatezer kiskorú menekültet tartanak nyilván eltűntként Németországban – írta a Berliner Morgenpost című lap hétfőn. Az ellenzéki Zöldek szerint aggasztó, hogy a kormány nem veszi komolyan azokat a veszélyeket, melyek ezeket a fiatalokat fenyegetik. Az Europol adatai szerint az elmúlt másfél-két évben több mint tízezer, kísérő nélkül útra kelt kiskorú menekült tűnt el Európában, ebből minden második Olaszországban.

Csaknem hatezer kiskorú menekültet tartanak nyilván eltűntként Németországban – írta a Berliner Morgenpost című lap kormányzati adatokra hivatkozva hétfőn.

A szövetségi belügyminisztérium a parlament megkeresésére azt a választ adta, hogy 2015-ben 8006 kiskorú menekült tűnt el, és közülük 2171 került elő. Így jelenleg 5835 felnőtt kísérő nélküli kiskorú menekültet tartanak nyilván eltűntként, köztük 555 gyereket. Többségük Afganisztánból, Szíriából, Eritreából, Marokkóból és Algériából érkezett.

Az ellenzéki Zöldek szerint „szomorú, hogy a kormány nincs riadókészültségben” annak láttán, hogy csaknem hatezer kiskorú hollétéről nem tudni semmit. Ez a hozzáállás a védelemre szoruló emberek legsérülékenyebb csoportjához újabb példája annak a „hidegszívűségnek”, amellyel a kormány nemrégiben korlátozta a családegyesítési jogot – mondta Luise Amstberg, a Zöldek frakciójának menekültügyi szóvivője. Hozzátette: aggasztó, hogy a kormány nem veszi komolyan a prostitúcióra kényszerítés és a kizsákmányolás egyéb formáinak veszélyét, amely az eltűnt kiskorúakat fenyegeti.

Az Europol januári becslései szerint több mint tízezer, kísérő nélkül útra kelt kiskorú menekült tűnt el Európában az utóbbi másfél-két évben, minden második Olaszországban. 

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Felnevelik őket a terroristák terroristának. Európa közepén!!!!!

Mit számít ez?
A terv megy a maga útján.
Aztán jön a csodálkozás.

Kaptam egy svéd linket.

A képen "Svédország leggyorsabb 14 éves diákja" látszik, amint fut és inspirálja a gyerekeket.

Erre mondják, hogy "no comment"...

https://petterssonsblogg.se/20..

Nem eltűntek, hanem nem tudjuk hol vannak.
(Mecsoda különbség!) VAN olyan adminisztráció,
amely pontosan tudja kik ők, merre járnak és,
hogy mire fogják őket használni.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés