Alkotmánymódosítással tenné feleslegessé a kvótanépszavazást a Jobbik

2016. április 12. 19:19
A kvótaügyi referendum nemcsak lassú és drága megoldás, de kockázatos is, mert mi lesz, ha nem vesznek részt rajta annyian, hogy érvényes legyen, tette fel a kérdést Vona Gábor egy lakossági fórumon. A Jobbik alkotmányba írná a kvótaellenességet.

A Fidesz most bebizonyíthatja, hogy nem a politikai kampány, hanem az ország betelepítési kvótáktól való megvédése a fontos, mondta a Jobbik elnöke kedden Szekszárdon. Vona Gábor a lakossági fóruma előtti sajtótájékoztatón emlékeztetett arra, hogy pártja alaptörvény-módosítást nyújtott be az Országgyűlésnek, a javaslat tartalmazza a Fidesz népszavazási kezdeményezésében foglaltakat.

Eszerint a parlament hozzájárulása nélkül nem lehet nem magyar állampolgárok betelepítését előírni. Ha a Fidesz megszavazza a módosítást, nem kell népszavazást tartani, jegyezte meg. „Két héten belül eljön az igazság pillanata, bízom benne, hogy a fideszes képviselők józan esze és a haza iránti felelősségtudata fog győzedelmeskedni” – jelentette ki az ellenzéki politikus.

Bizonytalan a referendum sikere

Vona kifejtette: a kvótaügyi referendum nemcsak lassú és drága megoldás, hanem bizonytalan is; bár a magyar társadalom többsége elutasítja a betelepítési kvótát, ha csak egy százalék esélye van annak, hogy érvénytelen lesz a népszavazás, Magyarország a kvótákkal szemben védtelenné válik. Brüsszelnek nem fog tetszeni sem a népszavazás, sem az alaptörvény-módosítás, de utóbbira a magyar kormány erősebben tud hivatkozni.

Vona Gábor utalt arra is, hogy a Jobbik-frakció megszavazta az üzletek vasárnapi nyitva tartását lehetővé tevő módosítást, bár a párt a vasárnapi pihenőnapot fontosnak tartja. „Az álláspontunk a kezdetektől fogva az volt, hogy vasárnap lehessenek nyitva a boltok, de a munkavállalókat ne lehessen kényszeríteni a vasárnapi munkavégzésre. Mivel a Fidesz pihenőnapról szóló eredeti törvénye ezt nem tartalmazta, akkor tartózkodott a Jobbik képviselőcsoportja” – tette hozzá a Jobbik elnöke. A párt a továbbiakban azon lesz, hogy a munkavállalók érdekei ne sérüljenek, szögezte le.

Ún. Valódi nemzeti konzultációt indítanak

Az ellenzéki politikus beszélt arról, hogy a Jobbik Valódi nemzeti konzultáció elnevezésű sorozata keretében eddig a megyeszékhelyek több mint felében tartott lakossági fórumokat. A program a parlamenti ülésszak után zárul le, szeptemberben pedig azokat a kérdéseket teszik fel a választóknak, amelyek ezeken a konzultációkon megfogalmazódnak. A lakosság véleményét ellenzékben a parlamentben megjelenítjük, 2018-ban pedig a konzultáció során szerzett tapasztalatokkal vágunk neki a választásnak, közölte. A pártelnök szerint az embereket leginkább a szociális problémák érdeklik, minden fórumon elhangzanak például a devizahitelekkel kapcsolatos kérdések. A Fidesz úgy tesz, mintha a hitelek piaci alapú forintosításával megoldódott volna ez a probléma, a lakossági visszajelzések alapján azonban nem ez a helyzet, mondta.

Összesen 51 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kilóg a lóláb! A népszavazási kampánnyal a Jobbik csapdába kerülne. Nem kampányolhatna a kormány mellett, mert ellenzékben van és meg akarja buktatni, és nem kampányolhatna a kormány ellen, mert egyet kell értsen a kormánnyal. Erre a dilemmára nincs jó megoldás. Kénytelen azt hazudni, hogy egy alkotmánymódosítással megoldható a probléma. Nem oldható meg, mert a liberálbolsevik politikai elit ki akarja venni a menekültügyet a kormányok hatásköréből és maga akar minél több migránst mindenhová betelepíteni. Ha ezt sikerülne elfogadtatnia, minden alkotmányt ehhez kellene igazítani. Ha azonban a nép ezt nem szavazza meg, nincs se morális, se jogi alapjuk ránk kényszeríteni, mert az nem férne össze az általuk hirdetett demokratikus elvekkel. Ezért nevezte Schulz úr a magyar népszavazási kezdeményezést aljasnak.

A jobbik és Vona egy kétszinü kígyó. Most, hogy pofáraestek a boltosokkal a kormányellenes kampánnyal, kezdi a következő aljas munkát. Meg akarja torpedozni a KVOTA Népszavazást ami talán az egyetlen valódi lehetőség a kötelező betelepités ellen.

Vona is tudja, hogy az Alkotmány modositás kétélü fegyver, mivel az EU pillanatok alatt meg tudja akadályozni ahogy ezt megtették 2010 után már egy párszor.

Ha egy Népszavazás irja elő azt, hogy csak a parlament dönthet a betelepítésről 2/3 os többséggel akkor már ezzel a felhatalmazásal az Alaptörvénybe is lehet rögziteni amit nem tud megváltoztattni az EU semmilyen büntető akcióval sem.

Vona nagyon jól tudja, amit előadott megint nem kivitelezhető törvényesen, de jól hangzik és félrevezeti az embereket. Persze a hiveit hlyitheti sőt maga mögött tudhatja majd az ujdonsólt horror szövetségeseit is, de már a józanabbak átlátnak a szitán.

Mellesleg Magyarországra is vonatkozik az uniónak a törvényhozási mechanizmusa és előszőr is ott kell elérni azt, hogy ne legyen egy állandó mechanizmus ami minden országra kötelezően érvényes, s ha ez nehézségbe ütközik kell a nyomaték a népszavazás ami lehetőséget ad arra, hogy a Magyar Parlament nem ratifikálja a jogszabályt.

Orbán bejelentette, hogy europai "TOBORZÚ" körútra indúl az eu országaiba, hogy szövetségeseket szerezen a JUNKER-Merkel agyrém megakadályozására. Eddig kb 100 millios unios polgárt képviselő Kormányt sikerült megszerezni, de kell még 1-2 nagy ország is a sikerhez.

Vona jobb ha leállitja magát és nyugodtan van míg az ország pozitivan ki tud mászni ebből az unokáink jövőjét is meghatározó gebaszból ami felérne egy második Trianonnal amit már nem biztos, hogy túlélnénk.

Be kell látni ha nehéz és fáj, hogy jelen helyzetben Orbán Viktor az az egyetlen olyan karizmatikus Pragmatikus politikus aki rendelkezik meghatározó nemzetközi politikai tökével hazánkban akinek esélye van arra, hogy megmentse a hazát és a nemzetet a végveszélytől.

Nem babra megy a játék és aki most is a piti politikai saját haszonszerzési játékával van elfoglalva ki kell mondani, hogy "szemét" ember.

Nem kéne lemenni kutyába, ennél azért értelmesebbnek véltelek az eddigi igaz korábbi beírásaidból.

Nem kell védeni a védhetettlent. Amit Vona és a jobbik látható Parlamenti képviselete mindent elárúl, a demagok alpári stílusban előadott felszólalásaik, azoknak a tartalmi és retoritikai előadásmodja fröcsögés, rágalmazás, vádaskodás minden konkrét bizonyitékok és tények nélkül. Ráadásúl még be is képzelik, hogy Ők micsoda fasza gyerekek mert most aztán jól megmondták.......
Én már sokszor nagy sajnálattal és szánalommal nézem a történéseket, mivel anno egy jobb sorsra érdemes alakulatról kiderül, hogy sem intelektuálisan, sem politikailag, sem szakmailag nem ütik meg azt a szintet ami predesztinálná egyáltalán arra, hogy egy országot vezesenek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés