Száz Molenbeekhez hasonló városnegyednek üzen hadat a francia kormány

2016. április 13. 20:31
Legalább száz olyan negyed lehet Franciaországban, mint amilyen a brüsszeli Molenbeek, mondta a francia kormány egyik államtitkára március végén. Ezért most úgy döntöttek, hadat üzennek a gettósodásnak. Manuel Valls kormányfő a területi, szociális és etnikai apartheid felszámolását tűzte ki célul.

A francia kormány szerdán bemutatta az egyenlőség és állampolgárság címmel kidolgozott törvénytervezetét a városi gettósodás és az ott kialakult egyenlőtlenségek felszámolására. A program keretében a kormányzat mindenekelőtt a diszkrimináció ellen fellépő szervezeteket kívánja támogatni azokban az elővárosokban, amelyeket a tavalyi terrortámadások óta sokszor ér az a vád, hogy a fiatalok radikalizálódásának színtere.

Új apartheid a francia városokban

„A merényletek által egyértelművé vált társadalmi szakadékokkal szemben biztonsági válasz is kellett, de állampolgári válaszra is szükség van” – hangsúlyozta Patrick Kanner várospolitikai, ifjúsági és sportügyi államtitkár. A Charlie Hebdo szatirikus hetilap elleni tavaly januári iszlamista merényletet követő megemlékezéseken a leszakadó külvárosok lakótelepein élő fiatalok egy része nem volt hajlandó részt venni, és a terrorizmust dicsőítő események is történtek országszerte.

Manuel Valls miniszterelnök akkor területi, szociális és etnikai apartheidről beszélt, és intézkedéseket helyezett kilátásba a gettósodott városrészek felszámolására.

Így integrálnák őket a társadalomba

A kormány szerdán az állampolgári elköteleződés megerősítésére hirdetett programot a fiataloknak az egyesületi tevékenységekbe, az önkéntes programokba, valamint a polgári szolgálatba történő jobb bevonásával és elismerésével. Ez utóbbi keretében 16 és 25 év közötti fiatalok 6-12 hónapos közmunkát vállalhatnak közintézményeknél vagy egyesületeknél, amiért havi 573 eurós térítés jár.

Tavaly 120 ezren vettek részt a programban, számukat három év alatt évi 350 ezerre szeretné növelni a kormányzat. A szegregáció logikájának feloldására a kormány célja, hogy a szociális lakások ezentúl ne a városok egy-egy kerültében összpontosuljanak, hanem kiegyenlítettebben épüljenek az ország teljes területén. A program egyik fejezte A tényleges egyenlőség, amely a francia nyelv ismeretének fejlesztését nemzeti prioritássá teszi, és szigorítja a rasszizmus és a diszkrimináció elleni szankciókat.

Legalább száz francia Molenbeek lehet

Az államtitkár március végén azt mondta, hogy legalább száz olyan negyed lehet Franciaországban, mint amilyen a brüsszeli Molenbeek, ahonnan a párizsi és brüsszeli merényletek több elkövetője is származik. A kormánytag ezen kerületekben a közös rossznak a szegénység és a munkanélküliség óriási koncentrációját, az etnikai közösségek erős szerveződését, a fekete gazdaság maffiarendszerét, valamint a közszolgáltatások szinte teljes hiányát jelölte meg.

A törvénytervezet júniusban kerül a parlament elé.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Tuti kudarc lesz, de legalabb olcso.

Aki nem akar integralodni azt nem tudjak. Bukta lesz. Ez a hulye miniszter is azt hiszi h PENZZEL mindent Meg lehrt oldani.... LOL

Boldog idők köszöntenek a francia köznépre.
Gondolom, az integrálók közé nemigen telepítenek senkit sem.
Valahogy így lehet: Beköltözik egy család. A szomszédok menekülnek. Majd beköltözik tíz család, egy egész városrész menekül.
Hipp-hopp felszámoltak egy gettót, létrejön helyette még egy. Pénz van rá, akarat is, mit lehet tenni, előre az integráció útján!
Ráadásul franciául megtanulni sem babakaka.
Még mindig nem hiszik el, hogy egy háború közepén teszefoszáskodnak.

Ha ilyet csak kimondanal mar izekre is szedne a libsi media odakint. Remenytelen az egesz. Vesztettek.

Ha ilyet csak kimondanal mar izekre is szedne a libsi media odakint. Remenytelen az egesz. Vesztettek.

Ez a lone wolf almodozik
a libsi kurzus szerint mindenki egyenlo nem lehet faji vagy kulturalis alapon kulonbseget tenni !!! most nyal vissza a liberalis fagyi

nem tudom mennyire lesz ez jó megoldás. az egy pontban burjánzó rákos gócot inkább kivágni szokták a szervezetből, és nem apró részekre szabdalva szétteríteni a testben mindenfelé. bár logikusan hangzik, ha egy helyen csak kicsi rákos sejtcsoport van, azt könnyebben legyőzheti a szervezet. de sajnos a tények mást mutatnak.

szvsz nem lesz ebből semmi. ha mégis, hát a franciáknak reszeltek...

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés