Már készítik elő a kerítésépítést az osztrák-magyar határon

2016. április 14. 20:51
A Körmendre tervezett menekülttábor miatt Ausztria elkezdte előkészíteni a kerítésépítést az osztrák-magyar határon, Nagysároslak és Szentkút átkelői között.

Elkezdték a kerítésépítés előkészületeit az osztrák-magyar határon, Nagysároslak (Moschendorf) és Szentkút (Heiligenbrunn) települések átkelői között – közölte a burgenlandi rendőrségi csütörtökön. A rendőrségi szóvivő tájékoztatása szerint a Németújvári járást (Bezirk Güssing) érintő tervek azért készültek, mert – mint fogalmazott – a magyarországi Körmenden hamarosan 350 migráns befogadására alkalmas sátortábort nyitnak meg. A tavaly ősszel történtekből kiindulva az osztrák hatóságok arra számítanak, hogy az emberek majd gyalog indulnak el Burgenland irányába. 

A belügyminisztérium tájékoztatása szerint a régióban kerítést építenek és határellenőrzést vezetnek be Nagysároslak (Moschendorf) és Szentkút (Heiligenbrunn) településeknél. Amennyiben az érkezők menedékkérelmet akarnak benyújtani, még a határon feldolgozzák. Akik nem akarnak Ausztriába maradni, azokat kiutasítják az országból. Továbbá határőrizetet is tartanak, ezért épül a kerítés. Ennek megvalósításához a kijelölt szakaszok földtulajdonosaival kezdték meg az egyeztetést, csütörtökön nagyjából negyven érintettel beszélnek. A kerítés végleges hossza a kialakult helyezettől függ, azonban egyelőre nem tervezik, hogy a két település között végig felépítenék. 

A rendőrség közlése szerint Miklóshalma (Nickelsdorf) és Rábakeresztúr (Heiligenkreuz) közötti szakaszt érintő terveket is készítettek már, hogy minél gyorsabban tudjanak majd reagálni a menekültek érkezésére. Itt azonban egyelőre még nem állítanak fel kerítést. Szükség esetén 24 óra eltelte után más tartományból vezényelhetnek szolgálatot teljesítőket Burgenlandba. Az első 24 órában minden tartománynak saját erőforrásból kell megoldania a helyeztet. 

Az osztrák belügyi tárca korábbi közlése szerint a stájerországi Spifeldnél lévő határirányítási rendszeren túl további 12 ponton terveznek bevezetni menekültek beléptetését irányító határellenőrző rendszert. A tiroli Brenner-hágónál már kedden megkezdték az ellenőrzőpont kiépítését.

Összesen 37 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mi nem vagyunk oroszok. (Sem amerikaiak.)

Ez azt jelenti, hogy nyáron tele leszünk migrókkal?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés