Gulyás: A brüsszeli javaslat a legeslegrosszabb rémálmainkat váltaná valóra

2016. április 16. 16:53
A bevándorlás elleni küzdelemben a határvédelem a legfontosabb feladat – mondta Gulyás Gergely szombati sajtótájékoztatóján. A Fidesz frakcióvezető-helyettese szerint Brüsszelben egyre veszélyesebb javaslatok születnek, melyek durván sértik a tagállamok szuverenitását, ezért „Brüsszelt meg kell állítani”.

A Fidesz szerint Brüsszelnek nem az uniós bevándorláspolitikán kellene változtatnia, hanem azt tagállami hatáskörben hagyva, a határok védelmére koncentrálva kellene megállítania a bevándorlást.

Gulyás Gergely, a kormánypárt frakcióvezető-helyettese szombati sajtótájékoztatóján emlékeztetett: Orbán Viktor pénteken, Lisszabonban ezért fogalmazta meg azt a tízpontos javaslatát, amely kimondaná, ha egy tagállam képtelen a határai védelmére, akkor ott egy megállapodás alapján az Európai Uniónak kell ellátnia ezt a feladatot. Amennyiben pedig nem jön létre ilyen megállapodás, fel kell függeszteni az adott tagállam schengeni tagságát.

Ezzel szemben a „Brüsszelben születő egyre veszélyesebb javaslatok” durván sértik a tagállamok szuverenitását, és továbbra is a migránsok kényszerbetelepítésével fenyegetnek – hangsúlyozta a fideszes politikus, aki szerint ezért minden korábbinál nagyobb az aktualitása a kvótáról kezdeményezett népszavazásnak. Nagyon fontos, hogy a magyar polgárok demokratikus formában foglalhassanak állást arról, „kivel és milyen formában akarnak együtt élni” – mondta.

„Brüsszelt meg kell állítani”

Az Európai Bizottság elsődleges menekültügyi javaslata alapvetően változtatná meg a jelenlegi szabályozást, mert a menedékkérelmek elbírálását nem az első érintett tagállam végezné, az a kvóta szerinti tagállamban történne. „Ez az a javaslat, amely ellen mi mindig is tiltakoztunk, és a legeslegrosszabb rémálmainkat váltaná valóra” –fogalmazott Gulyás Gergely.

Kiemelte, amíg az unió nem tudja megvédeni a határait és nem a területére belépés előtt dönt a menekültstátuszok jogosságáról, „addig ide emberek fognak jönni, akik között vannak menekültek, migránsok és terroristák”. „Ezt Párizs és Brüsszel után, a tények ismeretében senki nem teheti kérdésessé” – tette hozzá.

A Fidesz frakcióvezető-helyettese úgy fogalmazott, „Brüsszelt meg kell állítani”, mert ezek a javaslatok felszámolják az Európai Unió együttműködési alapjait és veszélyeztetik a kontinens jövőjét.

Gulyás Gergely szerint fel kell tennünk a kérést, hogy Brüsszel valóban meg akarja-e állítani a bevándorlást.

Kérdésekre válaszolva elmondta, egyelőre várják Kerényi János fideszes országgyűlési képviselő nyilatkozatát azokról a sajtóhírekről, amelyek szerint családtagjainak offshore-cégekben van tulajdonrészük. „Mi azt egyértelművé tettük, hogy aki közhatalmat gyakorol – különösen, ha ezt országgyűlési képviselőként teszi -, annak offshore-cégben részesedése akkor sem lehet, ha ez jogszerű” – fogalmazott.

Tarsoly Csabának hosszú éveket kéne börtönben töltenie

A politikus általánosságban is helytelennek tartotta az offshore-cégek tulajdonlását. Tarsoly Csaba, volt Quaestor-vezér büntetőeljárására vonatkozó kérdésre azt mondta, „elfogadhatatlannak tartjuk, ha valaki több tízmilliárd forintot lop el, annak ezt követően nem kell a legsúlyosabb büntetőjogi szankciókkal számolnia”. „Azt várjuk az igazságszolgáltatás egészétől (...), hogy egy ilyen nyilvánvaló, súlyos büntetőügyben példás szigorúsággal kerüljön sor a vádemelésre és ezt követően az ítéletre is” –fejtette ki. „Ha Tarsoly Csabának nem kell hosszú éveket börtönben töltenie, akkor vagy a Btk.-val, vagy az igazságszolgáltatással van valamilyen nagyon nagy baj” – tette hozzá Gulyás Gergely.

Összesen 84 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amíg egyszerre nincs vagy öt kilépő, nincs értelme a kilépéssel foglalkozni.

Először, másodszor és harmadszor is; NEM.

„Olasz javaslat a migránsok kitoloncolására
Európai szintű finanszírozás kell

Az olasz kormány javaslatcsomagja az EU és Törökország között márciusban született migrációs megállapodást tekinti az első és tökéletesíthető próbálkozásnak az unión kívüli országokkal folytatott együttműködésben, kijelentve, hogy ebből kiindulva megállapodási modellt kell kidolgozni más országokkal, köztük az afrikai államokkal is.

Az olasz elképzelés szerint az EU pénzügyi és operatív támogatást nyújt, ezért cserébe pedig az ebben részesülő partnerországok világos kötelezettségeket vállalnak a határaik ellenőrzése, a migrációs áradat megfékezése és csökkentése, a visszatoloncolt személyek visszafogadása, az emberkereskedelem elleni küzdelem terén. Elemzők szerint Róma harmadik országként elsősorban Líbiára gondol, ahonnan az olasz partokra érkező bevándorlók kilencven százaléka indul el.

Matteo Renzi európai szintű finanszírozást és kezelést szorgalmaz egy rendkívüli visszatoloncolási terv érdekében az EU területéről, és ezzel egy időben jogi, logisztikai, pénzügyi és infrastrukturális támogatást a partnerországokban a migráció kezelésére, tüzetes ellenőrzéssel a menekültek és a gazdasági bevándorlók között.”
http://faktor.hu/faktor-olasz-..

Szerintem az EU első és legfontosabb lépése lenne, hogy tisztázzák; ki a felelős a kialakult helyzetért. Felelősség terheli azokat az országokat, akik elindították a háborúkat, akik a háború sújtotta országokban anarchiát hoztak létre. Felelős az EU vezetése is, mert közvetlen, vagy közvetve támogatta. A EP választások óta eltelt idő bizonyosság arra, hogy az EU parlament, az uniós vezetők képzettsége, szakmai végzettsége nem felel meg a követelményeknek, képtelenek a helyzetet megfelelően kezelni. Az esetek többségében a döntéseket ideológiai pártalapon hozzák, befolyásolhatók, nem kérik és nem veszik figyelembe a választó polgárok véleményét, akaratát. Ezért az első lépés lenne a témában mind a 28 tagállamban egy népszavazás megtartása, melynek eredménye után időközi EP választás megtartása. Ennek során pedig csak olyan jelöltek jöhetnének szóba, akiknek szakmai képesítése és gyakorlata átlag feletti.
A finanszírozás pedig azokat az országokat terhelje, akik az anarchiát, az ellenőrizetlen bevándorlást okozták. Európai viszonylatba elsősorban ezek közé tartozik: Anglia, Franciaország, Olaszország, Hollandia, Merkel által vezetett Németország és Anglia. Nem utolsó sorban az USA. Minden más ország ténykedése csak az okot előidéző ország által okozott kényszerhelyzetből fakad.

Nem értek egyet veled. E kérdésben a Fidesz és a többi magyar párt porszemek. Többről van szó, az EU valós reformjáról.

Az Európai szövetségnek, a gazdaság fejlesztéseket kellene szolgálnia minden egyes tagállamokban, paritásos alapon. Ezzel szemben pártideológiák mentén születnek a döntések.

Nem kilépni kell, hanem a tagországoknak össze kellene fogni és olyan reformot végrehajtani, amelynek alapja az alapítók elképzelése valósulna meg. Ma az Európai Unióban burkoltan birodalomépítés történik, melynek alapja a félreértelmezett liberalizmus a demokrácia köntösében öltöztetve. Ennek képviselői a jelenleg Uniós vezetők nagyobb része, élen Merkellel. Merkel pedig azt hiszi; nemcsak Németország "felkent" kancellárja, hanem az Európai Unióé is.

"A megoldás az lehet, hogy különválik az EU
Kelet és Nyugat EU-ra."

Na ja!

Ez az amit a nyugat már évszázadok óta akadályoz és most is ezt teszi. Igyekszik ezek között az államok között a békétlenséget, szembenállást fenntartani, ahogy azt a II. VH során a határok megrajzolásával tették. Ebben a tevékenységükben a demokratikus köpenyben öltöztetett liberalizmus is segítségükre van, amely átszövi az EU-t.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés