Schiffer: Ha a menekültek meghívása egyoldalú, a szétosztás sem lehet uniós hatáskör

2016. április 17. 10:43
Ha a menekültek meghívása egyoldalú nemzetállami döntés, akkor a szétosztásuk sem lehet uniós hatáskör – mondta Schiffer András az M1 műsorában vasárnap. Az LMP társelnöke továbbá kijelentette: a menekültválság mögött globális nagyvállalati érdekek vannak.

Az LMP társelnöke szerint ha a menekültek, bevándorlók meghívása egyoldalú nemzetállami döntés, akkor a szétosztásuk nem lehet uniós hatáskör. 

Schiffer András vasárnap az M1 aktuális csatorna műsorában azt mondta, azért tartja a német kormány politikáját alamuszinak, mert szerinte nem pusztán felebaráti, humanitárius megfontolások vezetik, mert az ilyen mélységű és súlyú válságok mögött „kőkemény” globális nagyvállalati érdekek vannak. Hozzátette: nem lehet elmenni amellett, hogy Németország pár éven belül 4-5 millió főt lesz kénytelen pótolni a munkaerőpiacon.

Az LMP parlamenti frakcióvezetője szerint közös európai fellépés kell nem pusztán a migrációs válsággal szemben, hanem az Európa kapuinál lévő válsággócok miatt is. Közös diplomáciai lépéssorozat és közös nemzetközi fejlesztéspolitika mellett foglalt állást, emellett szorgalmazta az európai fegyverexport leállítását a válságövezetekbe.

Összesen 105 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Schiffer: Ha a menekültek meghívása egyoldalú, a szétosztás sem lehet uniós hatáskör"


Helyes álláspont!
Bár a Magyarországon bizniszkedő 130.000 kínai kommunista is egyoldalú meghívásra érkezett, a tevékenységük viszont egész Európát lefedi.
Pontosítok: A kínaiak a magyar gazdaság tönkretétele után a volt és jelenlegi szövetséges országaink gazdaságainak tönkretételén dolgoznak.
Cserébe baksist fizetnek Magyarországon, akinek nagyon muszáj.

Korrupcióellenes Ügyészséget!

A jelenkori migráció élő emberekkel végzett kísérlet.
Hogy ők mit akarnak, hogy mi mit szeretnénk, az a kísérlet kiagyalóit ("elit"), végrehajtóit (bombázók, embercsempészek stb.) egyáltalán nem érdekli.

LOL

Megint a szokásos Schifferi tánclépések. Egyet balra, egyet jobbra. A szénalapátolást azonban hiányolom.

„Az LMP társelnöke szerint, ha a menekültek, bevándorlók meghívása egyoldalú nemzetállami döntés, akkor a szétosztásuk nem lehet uniós hatáskör."

Nem ezért nem lehet, hanem azért, mert az EU-nak nincs ilyen jogosítványa.

Teljesen mindegy, hogy a bevándorlás mögött kik állnak. A lényeg a bevándorlásban rejlő veszélyek. Főleg akkor, ha ez ellenőrizetlenül történik. Ez utóbbinak egyik előidézője Merkel kancellár és az Európai liberálisok ideológiája.

Közös diplomácia megoldás? Netán olyan, mint amilyent az unió vezetői Matteo Renzi és Merkel szorgalmaz? T. Schiffer úr ön ködösít.

Németországban 2 millió a munkanélküli. A migránsokkal együtt jelenleg tán a hárommilliót is meghaladja. Merkel szerint integrálni lehet őket. Akkor meg mit akar elosztani?
Egyébként pedig nem értem, hogy miért nem olyan társadalmi, gazdaságéi politikát folytat, amely arra ösztönzi a német polgárokat, hogy több utód szülessen.

„közös nemzetközi fejlesztéspolitika”? Birodalmi uniformizálás? Meghatározni kinek mit szabad?
Nem T. Schiffer úr! A fejlesztéspolitikát össze kellene hangolni – félretéve a túlzott mértékűvé vált pártpolitikai ideológiát – melynek során figyelembevételre kerülne a tagország lehetősége, körülménye, adottsága. A jelen körülmények között azonban fontosabb az uborka görbülete, a porszívó teljesítménye és az; melyik ország kormányát lehet a sárba tiporni. Ha kell még hazugságok árán is.

"Schiffer a kíráj!" " (Legközelebb majd így írja; király.)

Omnis est rex in sua domo.

Ha Schiffer azt hiszi, hogy a zöldbal LMP-t a széljobbtól átvett konteók és migránmsozás kimozdítja a 4-5%-os szintről, akkor súlyosan téved.

A 2011 évi KSH adat szerint a kínaiak száma 6770 fő.

Tudom, hogy honnan idézted. Azok a számod azonban az ideiglenesen itt tartózkodókat is tartalmazzák. A KSH felmérés viszont azokat tartalmazza, akik itt élnek, dolgoznak. Legtöbben Budapesten és kisebb részük a megyeszékhelyeken, nagyobb városokban.
Amit ezen túl írsz, egyetértek.
Szerintem közöttünk nincs vita e témában.

Mentségemül szolgáljon, hogy megkíséreltem úri modorban fogalmazni. ;-)

"Hozzátette: nem lehet elmenni amellett, hogy Németország pár éven belül 4-5 millió főt lesz kénytelen pótolni a munkaerőpiacon."

Megszűnt volna munkanélküliség mind Németországban, mind Európában, ezért kéne a világ más tájairól munkaerőt behozni?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés