Tényleg csak a bevándorláspárti politika lehet demokratikus?

2016. április 19. 8:12

Gömbicz Nándor
Nézőpontok
Bizony, kedves olvasó, ha Ön is biztonsági kockázatnak tartja az illegális bevándorlást, ha Ön is egyetért a határok következetes védelmével, ha Ön sem támogatja a bevándorlók kvóták szerinti elosztását, akkor bizony Ön is látens xenofób…

„A Freedom House jelentése szerint tavaly a kormány bevándorláspolitikája miatt is romlott a demokratikus kormányzás minősége Magyarországon. Mindez elég paradox demokráciaértelmezésre vall, a magyar választók jelentős többsége ugyanis egyetértett a kormány bevándorlás-politikájának irányával. A demokráciában pedig a kormányok elsősorban a választópolgároknak felelősek.

Persze a Freedom House-nak erre is van magyarázata: a Fidesz-KDNP nem tett mást, mint „a társadalomban jelenlévő látens xenofóbia politikai kiaknázásával” visszanyerte korábbi  népszerűségét. Bizony, kedves olvasó, ha Ön is biztonsági kockázatnak tartja az illegális bevándorlást, ha Ön is egyetért a határok következetes védelmével, ha Ön sem támogatja a bevándorlók kvóták szerinti elosztását, akkor bizony Ön is látens xenofób… még akkor is, ha amúgy nem idegengyűlölet vezérli…”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 15 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az ide igyekvő bevándorlókkal az a helyzet, mint a keserű barackmaggal. Egy-kettő nem árt meg, de százával méreg.

A demokrácia nem azonos a többség puszta akaratával. A fogalom az alapvető emberi jogok elfogadását és azok intézményes, jogállami garanciáit is feltételezi (ezért nem vezethető be a többség által valószínűleg támogatott halálbüntetés). Ha egy kormány etnikai, vallási vagy rassz alapon kifejezetten menekültellenes indulatokat kelt, az valószínűleg nem híve a demokratikus alapértékeknek, vagy önkényesen válogat közülük, ami inkorrekt. A Freedom House bírálata teljesen megalapozott.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés