Rétvári: Ne a migránsokra, hanem a saját jólétünkre költsünk!

2016. április 19. 9:15
Rétvári Bence, az Emmi államtitkára szerint kétszázmilliárd forintba kerülne nekünk, ha a menekülteket az uniós kvóta alapján Magyarországra telepítenék. A kereszténydemokrata politikus szerint inkább az egészségügyre, a családokra és az oktatásra kellene költenünk, sem mint a bevándorlókra – írja a Magyar Idők.

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának államtitkára úgy becsülte, hogy kétszázmilliárd forintba kerülne a migránsok kvóta szerinti „betelepítése”, mivel az Európai Unió vélhetően egyetlen fillérrel sem járulna a költségekhez hozzá. Az összeg nagyjából megegyezik a pedagógus-életpályamodell bevezetésének költségeivel vagy a bankadóból befolyó legmagasabb összeggel – mondta a politikus a Magyar Időknek.

Az államtitkár szerint a betelepítéssel járó költségek az olyan jóléti kiadásokat veszélyeztetik, amelyeket egyébként a kormány az egészségügyre, a családok támogatására, a szociális ellátásra, vagy az oktatásra költene. Rétvári szerint el kell dönteni, hogy gazdasági bevándorlókat támogatunk, vagy a saját jólétünket.

Az államtitkár hozzátette: nem a bevándorlókkal akarják megoldani az ország demográfiai problémáit, de a bevándorlók a gazdaság számára sem jelentenek megoldást, hiszen képzetlenek, valamint nem is akarnak integrálódni.

Rétvári Bence számos statisztikával igyekezett állításait alátámasztani: Dániában a migráns férfiaknak húsz százaléka, a nőknek pedig mindössze öt százaléka helyezkedett el négy év dániai tartózkodás után. Svédországban a bevándorló nők kétharmada öt év alatt sem talált magának állást. Az államtitkár állítása szerint, a német börtönökben minden harmadik ember migráns, miközben az ország lakosságának csupán tíz százaléka bevándorló. Svájcban pedig minden negyedik ember migráns, a börtönökben pedig az elítéltek 73 százaléka bevándorló.

Összesen 31 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

szerintem meg ne a migránsokról beszéljünk, hanem a saját jólétünkről:
az oktatásról, az egészségügyről és a korrupcióról.

ugyanis ezek az igazi problémák.

A KDNP-s Rétvári azt mondja, legyünk önző disznók, tojjunk le magasról mindenkit, akinek segítségre lenne szüksége. Ugye nem csak nekem tűnik úgy, hogy ez pont ellentétes az evangéliumok szeretetre, emberségre, önzetlenségre buzdító tanításával?

Miért, az tény, hogy a magyar politikus dán és svéd példákkal dobálózik a helyett, hogy arról beszélne, hogy konkrétan mennyibe kerülne egy migráns az országnak??
Arról már nem is beszélve, hogy közülük azért nem mindegyik gazdasági migráns. Szóval azért egy kereszténydemokrata(!!) politikustól az elvárható lenne, hogy ne mossa össze a kétféle menekültet, mert van köztük olyan, aki tényleg segítségre szorul.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés