Végvár

2016. április 20. 10:32

Hargitai Miklós
Népszabadság
Ha a befogadásra épülő aktuális menekültpolitika valóban humanitárius kötelesség, ahogyan Merkeltől Hollande-ig az EU hangadói helyesen állítják, akkor abba a török lépések nem férnek bele.

„Ahogyan a török hódítások korában sem nagyon izgatta a keresztény Európát, hogy milyen módszerekkel tartóztatják föl a magyar végvári vitézek a mohamedán hódítókat, úgy most sem érdekel senkit, hogyan akadályozza meg Törökország a szír és iraki menekültek továbbjutását, illetve hogyan kényszeríti vissza őket az erőszak sújtotta területekre. Hogy az utóbbi betű szerint is ellentétes az elvben Európára és Törökországra is érvényes nemzetközi menekültügyi konvenciókkal, az láthatóan nem szempontja a »rendezésnek«. A törökök migrációs krízissel összefüggésben nem lévő emberi jogi sértéseit (az ellenzék és a szabad sajtó üldözését, a kurd kisebbség elnyomását) is elnézik, csak fékezzék meg valahogy az emberáradatot.(...)

Ha a befogadásra épülő aktuális menekültpolitika valóban humanitárius kötelesség, ahogyan Merkeltől Hollande-ig az EU hangadói helyesen állítják, akkor abba a török lépések, amelyek nyomán kétségtelenül csökkent az uniós határokra nehezedő nyomás, nem férnek bele. Ha viszont valami más – egyszerű rögtönzés, tervezett, de be nem vallott munkaerőimport, a nyugat-európai bérek letörésének kísérlete; egyiket sem lehet kizárni, mindegyikre találni utalásokat a mainstream nyugati sajtóban –, akkor nem ildomos tovább az emberiességi érvekkel traktálni azokat, akik a menekülthullám kezelésének tényleges terheit viselik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 13 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A Népszabitól ritka korrekt cikk - bár a humanitárius okokból történő bevándorlást tagadom.

Kedves Miklós! Szerintem ha egy kötelesség humanitárius, akkor az azt is jelenti, hogy egyetemes, minden emberre vonatkozó kötelesség. Tehát az USA, Izrael, Szaud-Arábia és Dubai kötelessége is. Vagy létezik csak Európára vonatkozó humanitárius kötelesség is? Nem diszkriminatív ez?

"Ha a befogadásra épülő aktuális menekültpolitika valóban humanitárius kötelesség, ahogyan Merkeltől Hollande-ig az EU hangadói helyesen állítják..."
--------------------------------------
Nem, nem igaz!!
Ekkora migrációs áradat befogadása soha sem lehet humanitárius kötelezettség. Ilyet csak elvarázsolt mentalitású, a valóságot értelmezni képtelen, elfogultságtól mit sem látó, agyamentek állíthatnak.
Na meg, akik parancsot hajtanak végre.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés