Védjük meg az emberségünket!

2016. április 20. 13:13

Jámbor András
Kettős Mérce
Tegnap körülbelül 400 ember fulladt meg a Földközi-tengeren. 400 ember, aki szeretett volna eljutni Európába, mert szeretett volna nem éhendögleni, nem félelemben élni, szeretett volna emberi életet élni.

„Ez  a cikk egyetlen egy dologról szól, hogy ők emberek, és ha nem siratjuk meg az ő halálukat, gondoljunk bármit is a céljaikról, gondoljunk bármit is a menekültválságról, akkor mindenfajta etika alapján gonoszak vagyunk. Akkor mi veszítjük el az emberségünket.

Márpedig az ő halálukról szóló cikkek alatt százszámra olvashatók a kommentek, amelyek megfosztják emberi mivoltuktól ezeket az embereket, amelyek féregnek állítják be őket, örvendeznek a halálukon, vagy érdektelenséget mutatnak.

Ami a legfontosabb és legdurvább, hogy azok az emberek, akik ezt teszik, valójában nem gonoszak. Teljesen normális hétköznapi emberek, akik élik az életüket. Nem vagyok pszichológus, nem tudom, mi az, ami kiváltja belőlük az embertelenséget. Egy dolgot tudok, mi az, ami hagyja nekik, hogy embertelenek legyenek. Ez pedig mi vagyunk.

Az, hogy egy ember hogy viszonyulhat az embertársaihoz a nyilvános térben, csak és kizárólag azon múlik, mi a norma. Ha rászólunk ezekre az emberekre, ha nem hagyjuk, hogy gyalázatosan viselkedjenek, akkor szégyellni fogják, akkor nem lesz norma, hogy ezt megtehetik. Ha hagyjuk, és nem jelzi feléjük senki, hogy ez miért elfogadhatatlan, mit vár el a humanizmus, az emberiesség, a keresztény vagy bármilyen etika, akkor ők egyszerűen azt fogják érezni, hogy ezt szabad.

Normál esetben ezt a munkát elsősorban nem nekünk kéne elvégezni, hanem a társadalom intézményeinek, a politikának, csak sajnos azt látjuk ma Magyarországon, hogy ők nemhogy az emberséget nem védik meg, hanem sok esetben az embertelenséget erősítik.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 80 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ma hallottam a hírekben, hogy 4 millióan élnek Magyarországon a létminimum alatt. Akkor most mi legyen?

A sajátodból annyit adsz, amennyit akarsz, de másokét ne oszd el.

Tudjuk, tudjuk, te jobb vagy mindenkinél Jámbor, nem kell ezt minden cikkedben bizonygatnod.

Ameddig van ereje Európának, abból arra fordítson, hogy a migránsokat szélnek eresztő országokban rendet és gazdasági fejlődést teremtsen, de legalább saját határait megvédje. Innen már nem lesz hova menni.

A valóság, az nem kell hogy zavarjon, drága.
Van itt egy alapvető tévhit.
A libnyafot nem lehet megszabadítani attól a kényszerképzetétől, hogy a világon minden ember igazából egy nyugat-európai (az ő fogalmaik szerint) liberális demokráciában szeretne élni, csak ebben gaz diktátorok megakadályozzák őket. De ha kiszabadulnak, és egyszer elérnek az ígéret földjére, akkor majd eldobják hitüket, neveltetésüket, szokásaikat, lányaikat lelkesen beiskolázzák, és boldogan vezetik őket oltár elé egy protestáns templomban, ahol egy leszbikus lelkésznő összeadja majd egy helyi ifjúval, majd élik a fogyasztói társadalom kényelmes életét, míg meg nem halnak.

Az élet nem így működik. Nem ugrik generációkat. A demokrácia export ezért sem működik. Ha ükanyáink feltámadnának, őket sem lenne egyszerű integrálni a mi világunkba. Ez számukra élhetetlen lenne és követhetetlenül gyors, és rendkívül erkölcstelen.

Az élet szépen lassan halad a saját medrében egy adott civilizáción belül. Generációról generációra változik, fejlődik,és tessék megérteni, hogy vannak civilizációk, amik -viselkedjenek egymással barátságosan vagy harciasan- amelyek egyszerűen nem kompatibilisek egymással.

És tessék megérteni, hogy ezeket az embereket csak a mi civilizációnk totális lerombolása árán tudjuk megmenteni.

Ilyen áron én nem akarok emberséges lenni.

Én megkérdeztem egy migránssimogató ismerősömet, hogy mondd drágám, beültetnéd a gyerekeidet egy gumicsónakba, hogy átkelj velük a Balatonon keresztbe? Nem? És miért is? Mert van annyi eszed, hogy tudod, hogy életveszélyes.

Akkor, aki ezt a földközi tengerrel teszi, akkor annak örülnünk kell és kiosztani neki a Darwin-díjat, hogy megvédte génállományától az emberiséget.

Nem sajnálkozni egy vagy több nyilvánvalóan ön- és közveszélyes ökör felett.

Hát ezt vitatnám. A gyarmatok korában volt azon a vidéken a legnagyobb rend, és a legkiegyensúlyozottabb életük az ottlakóknak.
Előtte utána törzsek kaszabolták egymást. Most is, csak a globalizáció lehetővé tette számukra, hogy kilássanak a homokbuckák mögül, és könnyedén terjedhessen köztük a propagandaduma, miszerint EU-ban a kerítés is (kecske)kolbászból van.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés