Újranacionalizálódás

Schulz: Nem Brüsszel a hibás a menekültváltságért, hanem a nemzetállamok

2016. április 22. 14:07
Martin Schulz aggodalmát fejezte ki, azok miatt, akik „letudják annyival az Orbán Viktor-féléket, hogy csupán néhány bolond, akik megkérdőjelezik Európát”. Az Európai Parlament szociáldemokrata elnöke szerint ugyanis az újranacionalizálódás miatt jött létre a menekültválság, hiszen a nemzetállamok megakadályozták Brüsszelt, hogy megoldást találjon.

Magyarország és Lengyelország jobboldali, nacionalista kormányai távolról sem érdekeltek az európai integráció továbblendítésében, kizárólag a rövid távú taktikákra összpontosítanak, jóllehet tisztában vannak azzal, milyen előnyökkel járna egy erősebb Európai Unió - jelentette ki Martin Schulz, az Európai Parlament szociáldemokrata, német elnöke a Politico című brüsszeli hírportálnak adott pénteki interjújában.

A politikus figyelmeztetett, hogy „az újranacionalizálódás olyasfajta veszélyes fantazmagória, amely felelős a kontinens jelenlegi nehéz helyzetéért” – olvasható az amerikai lap európai kiadásának honlapján megjelent írásban.

„Rendkívül aggasztó ez a cinizmus” – mondta Schulz, aki aggodalmát fejezte ki azok miatt is, akik „letudják annyival az Orbán Viktor-féléket, hogy csupán néhány bolond, akik megkérdőjelezik Európát”.

Az Európai Parlament elnöke szerint számos probléma megoldását ellehetetleníti, hogy a tagállami kormányok nem engedik érvényesülni az uniós intézményeket. „Amikor a közösségi intézmények képesek cselekedni, akkor megoldásokkal állnak elő, ezt azonban gyakran megakadályozzák a nemzetállami kormányok, akik nem akarnak megoldást. De ezért a tagállami fővárosokat kell hibáztatni, nem Brüsszelt” – fogalmazott.

„Politikai pályám során ritkán tapasztaltam cinikusabb viselkedést. Húsz ország elutasítja a részvételt a menekültek elosztásában, majd közvetlenül utána az EU-t bírálja egy válságért, amely nem is jött volna létre, ha ezek az emberek kivennék a részüket (a probléma megoldásából)” – hangsúlyozta Martin Schulz.

Az uniós parlament elnöke, aki szerint Európának jelenleg nincs sok oka az elégedettségre, a legfőbb problémának a terrorfenyegetettséget és a menekültválságot, valamint Nagy-Britannia esetleges uniós kilépését és a kontinensen belül egyre szélesedő törésvonalakat tartja. „Határozottan nincs itt az ideje annak, hogy feladjuk, de viharos és nyugtalanító időket élünk” – mondta Schulz a hírportálnak.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Kicsit emlékeztet Leninre.

Mindig ezt mondják Junckerrel, semmi új nincs ebben. Ők remekül dolgoznak, a megvalósítás a nemzetállamokon bukik el.
Szerintem meg nem dolgoznak remekül.
Amikor a magyar népszavazást aljasnak minősítette Schulz, tettem fel neki ezzel kapcsolatosan kérdéseket, mi a demokrácia meg ilyeneket. A válaszát közkinccsé teszem:


" Martin Schulz úr, az Európai Parlament elnöke kézhez vette az Ön 2016. mácius 24-i keltezésű levelét.

Az Európai Parlament Állampolgári Tájékoztatáskérések Osztálya kapott felkérést, hogy válaszoljon Önnek.

Az Európai Parlament elnöke, Schulz úr több alkalommal is elmondta, hogy az Európai Parlament az uniós szintű demokrácia motorja. Az elnök honlapjais ezen meggyőződést tükrözi: „Az Európai Parlament mindig is az emberek oldalán fog állni, és azon fog fáradozni, hogy jobbá tegye többszázmillió európai hétköznapjait. Az Európai Parlament méltó és igazságos módon, a tiszteleten és a megkülönböztetésmentesség alapján fog működni. A Parlament nevében, még nagyobb lendülettel, transzparens és látható módon fogok dolgozni, minden tettemmel Európáért.”

Az Európai Parlament alapos figyelemmel követi a a Magyarországon zajló eseményeket, és az Európai Parlament 2015. június 10-i állásfoglalása a magyarországi helyzetről (2015/2700(RSP)) többek között azért fejezte ki sajnálatát: „hogy a nyilvános konzultáció az uniós intézményeket és politikáikat okolja a tagállamok e kérdésben viselt felelősségének elismerése nélkül;” és „emlékeztetett arra, hogy a tagállamok teljes mértékben részt vesznek az uniós jogalkotási folyamatban;” Valamint az állásfoglalás megállapítja, hogy az Európai Parlament „felkéri az összes tagállamot, hogy konstruktív módon vegyen részt az európai migrációs stratégiáról jelenleg folyó megbeszélésekben, amely stratégia egyaránt befolyásolja az Unióban végrehajtandó belső, külső és fejlesztési politikákat;“

2015. szeptember 3-án Schulz elnök találkozott Orbán Viktor magyar miniszterelnökkel megismételte, hogy a válságra sürgős uniós szintű, szolidaritáson alapuló megoldást kell találni, amelyekkel „humanitásius kötelezettségeinek eleget teszünk”.

Schulz úr számos beszéde foglalkozik a szíriai háborúval, a menekültválsággal és a kapcsolódó kihívásokkal. A beszédek elérhetők az Elnök honlapján.

Reméljük, hogy a fenti információk érdekesnek bizonyulnak az Ön számára és köszönjük, hogy kérdéssel fordult az Európai Parlamenthez.

Tisztelettel:

Állampolgári Tájékoztatáskérések Osztálya
www.europarl.europa.eu/askEP/hu

Felelősségi nyilatkozat: Felhívjuk figyelmét arra, hogy az Európai Parlament Állampolgári Tájékoztatáskérések Osztálya által nyújtott információk jogilag nem kötelező erejűek.

Kérjük, vegye figyelembe, hogy ezt az e-mail postafiókot csak e-mailek küldésére használjuk. Az ide beérkező elektronikus levelek nem kerülnek feldolgozásra. Amennyiben kapcsolatba kíván lépni az Állampolgári Tájékoztatáskérések Osztállyal, kérjük, használja az alábbi online formanyomtatványt."

Nesze semmi, fogd meg jól.

Válaszok:
legyetek | 2016. április 22. 14:27

A nemzetállamok tették naggyá és erőssé Európát.

Schulzi ( az EU szamara) most dühös, mert nem tudta végrehajtani maradéktalanul a cionisták tervét. A végén még az eddig behozott migrók is hazamennek. Az lesz a vég.

A brüsszeli estáblisment létjogosultsága erősen meggyengült.

Schulzi szívem, azokat a migrókat nem kell elosztani akik nem jöttek be.

„Politikai pályám során ritkán tapasztaltam cinikusabb viselkedést. Húsz ország elutasítja a részvételt a menekültek elosztásában, majd közvetlenül utána az EU-t bírálja egy válságért, amely nem is jött volna létre, ha ezek az emberek kivennék a részüket (a probléma megoldásából)” – hangsúlyozta Martin Schulz.

Nem azon kéne töprengeni, hogy miért is ellenzik
20-an a 28-ból?

Közéjük kéne engedni Sappho-t, olvasson nekik verset (-::

Gondolom egy szöveggenerátor írta a választ.

Válaszok:
pollip | 2016. április 22. 14:30

Biztosan. Sőt, gyanítom, hogy bármit kérdezhettem volna, ezt a választ kaptam volna. Azt is gyanítom, hogy az eu-ban bárki kérdezett volna bármit, ugyanezt kapta volna.

Ahol ilyen Schulzok lehetnek vezetői pozícióban Európában, ott már lehet tudni, hogy nagy a baj.

"Húsz ország elutasítja a részvételt a menekültek elosztásában, majd közvetlenül utána az EU-t bírálja egy válságért, amely nem is jött volna létre, ha ezek az emberek kivennék a részüket (a probléma megoldásából)” – hangsúlyozta Martin Schulz."

20 ország a 28-ból, az már elég erős többség. Mi a problémája Schultznak, csak nem a demokratikus többséggel van baja? Azon kívül mentora, létrehozója, Merkel teljesen önkényesen bátorította, hívta meg a migránsokat, majd csodálkozott, hogy később értésére adták, egye meg, amit főzött.

"hiszen a nemzetállamok megakadályozták Brüsszelt, hogy megoldást találjon."

Most akkor már elmondhatná mi lett volna az az akadályozott megoldás!

Ha magasabb lenne akkor tudná, hogy a "tárt karok politikája" is "nemzetállami" döntés volt azok részéről, akik most EU-s megoldást emlegetnek, miután a fejükre szakadt a padlás...

Érdekes elmélet, nagyon érdekes és azt hiszem eredeti is.
Erről még érdemes lenne egy külön vitát nyitni, ajánlom valamely újságírónak feldolgozásra.
Így már az az eszelősség is érthető, hogy miért is erőltetik a brüsszeli üresfejűek a szírek migrációját.

Te se leszel mar hulyebb Schulz.

Otthon ha csotores van, mi a fontosabb, elzarni a focsapot es utana gondoskodni arrol hogy hova merjuk ki a vizet, vagy szethordani a vizet az egesz hazban, de nem torodni azzal ahol omlik?

"...éljenek a leniniisták és a nemzetköziség."
Hogy ez a Fel vörösök, katonák!-ból vett idézet miért is jutott eszembe....
Talán, mert a zsidó plutokrácia és a kiszsidó mozgalmárok, valamint a baloldali értelmiség mai, a liberálisokkal kiegészített változata nem mai, hanem régi csürhe.

"Sulcúr" !
Asszem, valakinek le kell vonni a konzekvenciát!
Nagyon úgy néz ki, hogy Angelának van elég baja maga nélkül is, most éppen arra koncentrál.

"Húsz ország elutasítja a részvételt a menekültek elosztásában,"

Ez nem cinizmus, hanem a többség.

Ez marha. Egyébként Németország is nemzet állam, nem? Csak most szeretnétek már a kakát szétkenni, hogy mindenkinek jusson belőle!
Be lehet fejezni a "nemzetállamozást"!

Ezt az arroganciát, ez döbbenetes :O
"Aki nem velünk, az ellenünk."
Csak az ő megoldásuk az egyetlen és üdvös.
Nem Brüsszel hibája, hogy nem is próbál, sem próbált más utakat keresni. Nincs is másik út! Csak, amit ők akarnak.
Ezt az arroganciát, ez döbbenetes :O Komolyan, megszédít, nem térek magamhoz.

A kép készültekor ezt mondta az internacionalista liberális társainak:
- Most odamegyünk ahhoz az asztalhoz, rászorítotok, és durván, de nagyon durván szétkúrjátok a picsámat, a k**** i**** b***** meg!
:D

Mit tehetne, mikor a nemzetállamok semmit sem engednek? Lassan már ahhoz is a nemzetállamok engedélye kell, hogy kimehessen a toalettre. És a nemzetek biztosan csak egyrétegű kreppelt papírt, illetve friss csalánt fognak engedélyezni neki. Náci pokol! A legpoénosabb az lesz, amikor a bulvárlapok megírják, hogy a papír hátoldala karcolta a seggét, ezért inkább kipróbálta a csalánt. Majd amikor mondták neki, hogy legközelebb próbálja ki a papír másik felét is, hamarosan arról panaszkodott, hogy az sem jó, mert amikor megfordította, szaros lett a keze.

Viktorék majdnem mindent kiloptak az államkasszából, és az ország abból a Viktorék hibájából részben visszatartott EU-s támogatásból él, melyet Viktorék szinte maradéktalanul elloptak.

Ha valóban megerőszakolták a lányt, pacifistaként azt javaslom, verjék eszméletlenre őket, és testüket rugdossák át Európa határán. Ezen felül bűnelkövetőnként legalább 1000 afgán menedékkérőt is toloncoljanak ki Európából, de minimum az EU-ból, hátha az ittmaradottak jobban figyelnek majd egymásra, és lecsitítják az erőszakos és kanos elemeket.

Majd bevezetik, hogy minden migránsnak befogadó országtól függetlenül ugyanannyi segély jár, így szívesen maradnak a szegényebb országokban, mert többet ér a pénzük. De ha mellette dolgozni is akarnak, akkor is érdemes lehet elmaradottabb országokba menniük, mert ezekben az országokban jobban fejleszthető az infrastruktúra, árkot ásni meg a migráns is tud. Legfeljebb az EU indít részben migránsokra szabott infrastruktúra-fejlesztési pályázatokat... Akárhogy is lesz, abban biztos vagyok, hogy az EU-s kasszából szép összegeket lehet majd migránsfenntartásra megpályázgatni.

Ahogy Hitler 'integrálni' akarta Európát, az dráma volt. Ami most történik, az komédia.

Paródiának szántam, de úgy látszik, elmeállapot-felmérés lett belőle.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés