Húsz migránst akartak a csehek, négy lett belőle

2016. április 26. 20:18
Az Európai Unió tavalyi kvótarendszere alapján Csehország megkezdte a menekültek befogadását. A csehek eredetileg húsz menekültet terveztek először befogadni Görögországból, azonban csak hét felelt meg a biztonsági ellenőrzésnek, és közülük is hárman elhagyták a görög menekülttábort, hogy elkerüljék az áttelepítést. Csehországnak 2017 végéig 2691 menekültet kellene befogadnia.

Csehország úgy döntött, hogy hét szíriai menekültet fogad be az Európai Unió tavaly elfogadott kvótarendszere alapján – áll a cseh belügyminisztérium migrációs helyzetről készített legújabb jelentésében a CTk hírügynökség jelentése szerint.

Ezek az első olyan menekültek, akiket Prága az uniós kvótarendszer alapján fogadna be. Mind a hét személy görögországi menekülttáborban élt, és az illetékes cseh hatóságok már átvilágították őket. A hét személy közül azonban hárman időközben elhagyták a tábort, hogy elkerüljék a Csehországba történő áttelepítést.

Az uniós döntés alapján Csehországnak 2017 végéig 2691 menekültet kellene befogadnia Görögországból és Olaszországból. Prága még a tavalyi uniós döntés előtt közölte, hogy önkéntes alapon kész 1100 menekültet befogadni a két országból. Ez a szám az EU döntése alapján később 1591-gyel bővült, jóllehet Csehország néhány más közép-európai országgal együtt szavazott az uniós kvóták ellen.

Prága februárban közölte, hogy a kvóták alapján kész befogadni az első menekülteket - húszat Görögországból és tízet Olaszországból. A biztonsági ellenőrzéseken azonban a Görögországban tartózkodó szíriai menekültek közül csak hét ment át, a többiek nem. Alapvetően azzal volt probléma, hogy deklarált identitásukat nem tudták megfelelő iratokkal bizonyítani – mutat rá a cseh belügyminisztérium.

Összesen 28 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Valahol azt hallottam, hogy a szlovákok vagy 170 szíriai (asszir) keresztény migránst fogadtak be az egyház közreműködésével.

Ezért a díjért érdemes volt törniük magukat a résztvevőknek.
:)))

"Az a négy is még aznap estére Németországban lesz.."

Ilyen alapon lepacsizhatnánk a csehekkel, hogy vállalják a ni kvótánkat is.

Ebből is látszik, hogy mennyi értelme lenne a kvóta szerinti szétosztásnak.
Mutti nem akar arról tudomást venni, hogy a migránsok jelentős része a gazdag Nyugat-Európai országokat vette célba.
Ki akarna közülük a szegény Magyarországra, Szlovákiába vagy Csehországba menni, a gazdag Német-, Francia-, és Svédország helyett??

Én csak jókat nevetek ezen a "ki tud többet"-en. Én a fahangommal kórusban énekeltem , mert az énektanár úgy döntött, hogy jól mutatok az első sorban.
Egyszer eleresztettem a hangom, utána nem kellett járnom. A gyerekeim leszédültek az ülésről, amikor előadtam nekik a rabszolgakórust az autóban.
Nálunk már nem voltak ilyen vetélkedők, arra még emlékszem, hogy a magyarok nem mehettek a L.A.-i olimpiára, mert féltették a sportolókat. Akkor még nem érdekelt a politika, nagyon fiatal voltam, érettségi körül.

Tiszta haszon, hogy a ballib reggeltől estig arról ordibál, milyen rossz itt, Magyarországon.
Nekik is valami hasznuk, ijesztgetik a migránsokat.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés