Rogán: Nem Brüsszel, hanem a magyarok döntenek kvótáról

2016. május 3. 13:30
Szeptemberben vagy október első napjaiban megtarthatják a kvótareferendumot Rogán Antal szerint, aki elmondta: a baloldal megadná a kényszerbetelepítés jogát Brüsszelnek. A KDNP üdvözölte a Kúria döntését. A Jobbik eközben alkotmányos szinten utasítaná el a kötelező migránskvótát.

A kormány álláspontja szerint Brüsszel helyett csak a magyarok dönthetik el, hogy kivel akarnak egy országban élni – mondta Rogán Antal, a Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter budapesti sajtótájékoztatóján a Kúria keddi döntésére reagálva, amely alapján lehet népszavazást tartani a kormány kezdeményezésére a kötelező betelepítési kvóta ügyében.

Rogán Antal közölte: az Országgyűlés akár már a jövő héten határozhat a népszavazás elrendeléséről és a szükséges anyagi források biztosításáról is. Ennek érdekében egyeztetést kezdeményeznek a Ház és a frakciók vezetésével. A miniszter szerint előreláthatólag szeptemberben vagy október első napjaiban lehet megtartani a referendumot, amelynek időpontját Áder János köztársasági elnök tűzi majd ki.

A szocialisták és a liberálisok Brüsszelnek próbálnak időt nyerni

A tárcavezető azt is mondta, hogy a kormány népszavazási kezdeményezését a Kúrián megtámadó szocialisták és liberálisok – például Szanyi Tibor MSZP-s és Jávor Benedek PM-es európai parlamenti képviselő, valamint a Magyar Liberális Párt – „ma is bevándorláspárti álláspontot képviselnek”, „csak Brüsszel számára próbálták az időt húzni”.

„Ha a szocialistákon és a liberálisokon múlna, megadnák a kényszerbetelepítés jogát Brüsszelnek” – fogalmazott, hangsúlyozva, hogy a Kúria azonban nem fogadta el az álláspontjukat. A kényszerbetelepítés ügye nemzeti szuverenitási kérdés, „ha Brüsszel kényszerbetelepítést akar, akkor erről a nemzeteknek kell döntést hozni” – ismertette a kormány véleményét.

Mihamarabb meg kell tartani a népszavazást

Rogán Antal hozzátette: a mostani közvélemény-kutatási adatok szerint a magyar polgárok minimum kétharmada, de inkább 70 százaléka gondolja úgy, hogy helyes egy ilyen népszavazás, és szeretné azon elmondani a véleményét.

Szavai szerint B„rüsszelben „egyre őrültebb javaslatok látnak napvilágot”, egyáltalán nem adták fel a kényszerbetelepítés ügyét, „mindössze az angliai népszavazást várják meg, és azt követően ez a terv gyorsan az európai uniós intézmények asztalára fog kerülni”„Ezért a magyarországi referendumot mihamarabb meg kell tartani” – jelentette ki, hozzátéve, a kormány arra fogja kérni az embereket, hogy tegyék világossá: csak a magyarok dönthetnek arról, kiket fogadunk be az országba és kiket nem.

Megjegyezte, szerinte „nem is a részvétel a legfontosabb, hanem az, hogy a magyar emberek hogyan fognak erről a kérdésről dönteni”.

Matolcsy jó jegybankelnök, az alapítványok vagyona pedig talán nőtt is

Arra a kérdésre, felmerült-e esetleg, hogy „bevárják” az ellenzék népszavazási kezdeményezését, és azzal együtt írják ki a referendumot, Rogán Antal azt felelte: amiben az MSZP ma aláírásokat gyűjt, az „finoman szólva nevetséges”.

A jegybanki alapítványokkal kapcsolatos kérdésre a Miniszterelnöki Kabinetiroda vezetője azt válaszolta: Matolcsy Györgyöt sokan azért támadják, mert sikeres jegybankelnök, s a tevékenysége az ország javát szolgálja. Az ő munkájának az eredménye, hogy a korábban veszteségeket termelő Magyar Nemzeti Bank (MNB) ma nyereséges – mondta, azt is Matolcsy György munkájának eredményei közé sorolva, hogy a magyar gazdaság ma úgy nő, hogy közben alacsony az infláció.

Az alapítványok vagyonáról szólva megjegyezte: az nem lett kisebb, sőt talán még nőtt is. Hozzátette, egyetért azokkal az alapítványi célkitűzésekkel is, amelyek oktatástámogatásra, ösztöndíjak biztosítására vagy éppen könyvkiadásra vonatkoznak.

A KDNP üdvözli a Kúria döntését a kvótáról szóló népszavazás ügyében

A Kereszténydemokrata Néppárt (KDNP) üdvözli a Kúria döntését, amely elutasítva a kifogásokat zöld utat engedélyezett a betelepítési kvótáról szóló népszavazásnak. A kisebbik kormánypárt kedden az MTI-hez eljuttatott közleményében kiemelte: a bevándorlás olyan méreteket öltött az elmúlt időszakban, ami, ha ellenőrizetlenül és korlátok nélkül történik, „átalakítja kultúránkat, megváltoztatja azt az Európát, amelyért felelősek vagyunk, és aminek szellemi javait őriznünk kell”. Hangsúlyozták, rendkívül fontos, hogy ebben a Magyarország hosszú távú jövőjét befolyásoló kérdésben megismerjék a magyar lakosok véleményét.

A KDNP álláspontja világos: nem engedhető meg, hogy külső, brüsszeli nyomásra migránsok szervezett letelepítésére kerüljön sor Magyarországon – írták, hozzátéve: azt vallják, minden nép maga dönthesse el, akarja-e nagy létszámú, alkalmazkodni nem tudó és akaró csoportok betelepítését az országába. Ennek végleges tisztázására lesz megfelelő eszköz és üzenet a népszavazás – rögzítették.

Jobbik: Az alaptörvényben kell elutasítani a kvótákat

A Jobbik szerint referendum helyett az alaptörvényben kell rögzíteni a kötelező betelepítési kvóták elutasítását. Z. Kárpát Dániel, az ellenzéki párt alelnöke azzal érvelt keddi közleményében a törvénymódosítás mellett, hogy az nem kerül milliárdokba, kiküszöböli az érvénytelenségi vagy eredménytelenségi feltételt és a legmagasabb jogi szinten garantálná a betelepítés elutasítását. Hozzátette, hogy pártja biztosítaná a kétharmados többséget egy ilyen előterjesztéshez.

A jobbikos politikus kitért arra is, hogy a népszavazást – korábbi kezdeményezésük nyomán – már meg lehetett volna tartani, most viszont fennáll a veszélye annak, hogy az unió még a hazai népszavazási folyamat vége előtt döntést hoz a kvótákról.

Összesen 64 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Csak a fényképeket kell kicserélni:

Beogradski sindikat - Sistem te laže


https://www.youtube.com/watch?..

A kínai bevándorlók befogadásáról meg suba alatt történt a döntés, ugye Tóni"

"A Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetség alakuló ülése során táblaavató ünnepségre került sor.


A rendezvényen stratégiai együttműködési megállapodást írt alá a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetsége (MNHSZ) és a Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetsége (MKBSZ).

Dr. Pesti Imre, a Magyar Nemzeti Hungarikumok és Értékek Szövetségének elnöke elmondta, hogy szervezetük célja, hogy a magyar termékeket piacképessé tegye, ehhez pedig kapcsolatokat kell építeni.

A most megszületett megállapodás értelmében olyan vállalkozásokat igyekszenek teremteni Magyarországon, amelyek úgy használják fel a magyar értékeket, az innovációs eredményeket, hogy hozzájáruljanak a magyar gazdaság fejlődéséhez, és ebben nagy szerepe lehet az MKBSZ-hez tartozó, államkötvényt vásárló kínai üzletembereknek.

Forrás: MCOnet

Interjú Dr. Pesti Imrével, az MNHSZ elnökével

Interjú Szabó Istvánnal, Pest Megye Közgyűlésének elnökével

Interjú Hu Bifenggel, a Magyar-Kínai Új Bevándorlók Befektetését Erősítő Szövetség elnökével"

Orbánék megint félrevezetik az embereket. A népszavazásnak, még ha érvényes is, semmilyen hatása nincs az EU tagállamok közös kvóta-döntésére. Az EU alapszerződésből eredő kötelezettség teljesítését nem írhatja felül egy nem ügydöntő voksolás.

Az EU alapszerződésben nincs szó ilyen mértékű migráció kezeléséről, és arról sem, hogy Merkel senkivel nem egyeztetett, önkényes felelőtlenségének következményeit szét kell teríteni más országok terhére.

Ez tisztára dinnye!-gondolta Stirlitz

Mondd csak, akkor is ennyire aggódtál, amikor még természetes volt a vasárnapi nyitvatartás??

Vagy te is csak akkor világosodtál meg, amikor a KDNP nevű izé előállt ezzel??

Nem tudom, de nem lehetne kiterjeszteni ezt a kérdést egy kicsit a jövőre nézve?

Ne csak Brüsszel, de senki más se dönthessen se kényszer betelepítésről se kitelepítésről. Se az USA, se az új világrend, senki más.

Aztán nem tudom mennyire átgondolt ez az országgyűlés megjelölés? Ha az országgyűlés fele rábólint akkor lehet betelepíteni? Az db-ra hány képviselő megvesztegetésével/megfenyegetésével érhető el?

Nem kéne megvitatni ezt a szöveget egy kicsit, hogy ne az legyen belőle, hogy jó ha nem Brüsszel dönt hanem Strassbourg akkor lehet betelepíteni?

Azért én az országgyűlés meghatározásánál kikötném azt is, hogy érvényes, demokratikus választás útján a parlamentbe megválasztott képviselőkből álló országgyűlés legyen. Ne legyen az ami lengyeleknél volt, hogy Katyinba mentek repülővel oszt nem jött haza senki. Szóval próbáljunk egy kicsit előre is gondolkodni. A háttérhatalomnak semmiből nem áll néhány embert kinyírazni és szakértőkkel feltölteni az országgyűlést.

Én sem tudtam, hogy sírjak vagy nevessek, amikor meghallottam, hogy mit mondott...

Már a migránsügy kezdetétől gondoltam arra, hogy az Unió valamilyen szolidaritásra hivatkozó pénzügyi megváltást talál ki. Az Index most felröppentett egy ijesztő számot, migránsonként vagy 250.000 Eurót (Hozzánk vagy 1300-t szántak..), remélem csak vaklárma.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés