Bakondi: Jogszabályaival ellentétes lépésre készül az EU

2016. május 5. 7:59
A miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója szerint az Európai Bizottság a kötelező kvóta állandó jogrendbe iktatására készül, ami szerinte ellentétes az EU alapító okiratával és minden eddigi jogszabályával is. Bakondi György szerint elfogadhatatlan az a „szolidaritási hozzájárulásként” ismertetett javaslat is, aminek értelmében a tagállamok migránsonként negyedmillió euróért cserébe megtagadhatnák azok befogadását.

Bakondi György szerint hosszú távon súlyos politikai, gazdasági és társadalmi következményei lehetnek az Európai Bizottság által szerdán ismertetett terveknek. Az európai országok, nemzetek társadalmi összetétele megváltozhat, nem beszélve a biztonsági aspektusairól – hangsúlyozta a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna szerda esti műsorában. Az Európai Bizottság szerdán ismertette javaslatát, amely szerint az uniós tagállamok fejenként negyedmillió euróért megtagadhatnák a migránsok befogadását.

Bakondi György azt mondta: az EU olyan lépésekre készül, amelyek alapító okiratával és minden eddigi jogszabályával ellentétesek. A belbiztonsági főtanácsadó szerint a kötelező kvóta állandó jogrendbe iktatásáról van szó. Ennek nyomán a migráció által leginkább érintett országok (Görögország és Olaszország), amikor úgy látják, hogy „sokan vannak” a migránsok, akár „ezrével, tízezrével százezrével” áttelepítenék őket más országokba.

A főtanácsadó kiemelte: az unió fenyegetése „a pénzügyi szankcióval” egyébként is nagyon nagy összegről szól, ráadásul annak nagyságrendje beláthatatlan, mivel a migránsok száma is „beazonosíthatatlan”. Ennek kapcsán megjegyezte, „alsó becslések szerint” 1,5 millió, de más becslések szerint csaknem 2 millió migráns érkezett tavaly Európába. Bakondi György hangsúlyozta, a bizottság által „szolidaritási hozzájárulásként” ismertetett javaslat ellen már több más ország kifogást emelt. Konkrétan bejelentett uniós tervekről van szó, amelyet „meg kell akadályozni”, s ez ügyben kiemelt fontosságú a kormány népszavazási kezdeményezése – hangsúlyozta.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ötletei vannak Brüsszelnek. Törökország magánál tartja a számára használhatónak tűnő migránsokat, az EU magországai meg a beérkezők közül megpróbálják kiképezni és munkára fogni, akiket lehet; a többit kiosztják a mifélénknek vagy fizessük eltartási költségeiket.

Úgy néz ki, hogy az EUs csúcsvezetőket már nem érdekli a jogrend.

Na te is beláttad, hogy a jpbbikos hülyeség életveszélyes. A szerbek és ukránok is lezárnák a kereskedelmi útvonalat, így MO élelem és áru nélkül maradna, de exportálni sem tudna mert nem lenne olyan határos ország, amelyik átengedné a magyar árzt.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés