Botrány Körmenden: rátörték az ablakot a kézis lányokra a migránsok

2016. május 5. 12:56
Három nap sem telt el, és máris botrányt okoztak a migránsok a körmendi menekülttáborban – írja az atv.hu. A portál szerint kézilabdás lányokat megbámuló bevándorlók betörték a befogadó állomással szomszédos sportcsarnok ablakát. A gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak.

Botrány a körmendi menekülttábor környékén: a közeli sportcsarnokban edzó kézis gyerekek szülei félnek, az edzések elmaradnak – írja az atv.hu. A portál szerint a félelem oka, hogy a hét elején érkezett migránsok nem csupán bámulták a menekülttáborral szomszédos sportcsarnokban edző kézis lányokat, de rájuk is törték a csarnok ablakát.

Az atv.hu hangsúlyozza: a helyiek megkérdezése nélkül, Bebes István fideszes polgármester asszisztenciájával nyitotta meg újra a kormány a körmendi ideiglenes befogadó állomás kapuit. Arról, hogy május 2-án már lakói is lesznek a tábornak, egy múlt héten megrendezett sajtótájékoztatón hallottak először a város lakói a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal regionális igazgatójától és a polgármestertől.

A Jobbik is erre hivatkozva vádolta kétarcúsággal a Fideszt a héten. A radikális párt szerint míg a kormány kvótáról rendez népszavazást, valójában nem védi meg az országot a veszélytől. 

Kósa Lajos erre a Mandinernek azt mondta: aki a határőrizeti szerveknél jelentkezik és menedékjogot kér, azt az ENSZ menekültügyi egyezményeiben előírtaknak megfelelően a magyar állam elhelyezi addig, amíg el nem bírálják a kérvényét. Kósa szerint a határzár egyáltalán nem szivárog, a Jobbik pedig folyamatosan olyan megoldásokat szorgalmaz, amelyek következtében ki kellene lépnünk az EU-ból.

Összesen 116 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Undorító az atv féle értékelés.

Hogy is mondta Szanyi Tibor?

Apa, kezdődik!

Farizeusi magatartás.

Azért ez érdekes. Körmend esetében a helyi népszavazást hiányolják, a kvóta ügyben pedig a népszavazást ekézik.
Mennyivel lennének mások a kvóta alapján idetelepítettek?
A nem migránsok esetében nem történik bűncselekmény?
A történet alapján meg kell erősíteni a közbiztonság személyi és tárgyi feltételét és ha nincs más mód, eszköz, akkor a tábort zárttá kell tenni, amíg elbírálják a kérelmeket. Ha az utóbbi történne, már hallom előra, hogy az ATV és a balliberális sajtó ordítaná; A Fidesz börtönbe zárta a menekülteket.

"Amit elítél a kormány szóban-azt cselekszi gyakorlatban."

Nem.

A körmendi telepen olyan személyek vannak, akik menedéket kértek és az ügyük elbírálás alatt van. Még az is kiderülhet, hogy egyikőjük sem jogosult a menedékre.

Az EU pedig olyan személyeket akar elosztani, akiknek a menedékkérelmüket elbírálták Olaszországban, Németországban, Franciaországban, stb...

A kettő között pedig lényeges különbség van.

"És ezek a kedves fiatalemberek érnek az EBn szerint fejenként 80 millió forintot!" + ami az eltartásukra szükséges. Ami ugyebár meghaladja az évi egymilliót. Persze, ha megelégszenek ennyivel és nem 2000 eurót kérnek havonta.

Szerintem a hírekben majd adnak tájékoztatást, amikor az ellenőrzött részletek is rendelkezésre állnak.
Az ATV-nek vajon miért volt annyira sürgős, hogy a történetből azonnal elefántot csináljon?

"Most az ATV.hu döbbenetes esetről számolt be: A tábor közelében van az a sportcsarnok, amely edzések, sportszakkörök állandó helyszíne. Szerdán újabb negyven menekült érkezett a városba. A migránsok odagyűltek a sportcsarnokhoz és a junior-serdülő leánycsapat edzését kezdték el nézni.

Az csarnokkal egy területen lévő BM Rendészeti Szakközépiskola ügyeletes tisztje kiment hozzájuk, és távozásra szólította fel őket, amelynek eredményeként az egyik férfi berúgta az ablakot."
http://www.blikk.hu/aktualis/k..

Aki berúgta az ablakot, ezzel a magatartásával alapot szolgáltatott a kitoloncolásra. Merkel, Junncker, Martin Schulz majd házi dolgozónak befogadja.

Ebben csak az a hír, hogy az atv.hu megírta.
Az nem hír, hogy a migránsok?, merkelánusok?, betörték az ablakot.

A kormány helyében azonnal felszámolnám ezt a tábort, s heti váltással végig járnám velük az ország jelentősebb településeit. Először a budapesti kerületekkel kezdeném, s azon belül ott, ahol a legnagyobb vágy jelenik meg a migránsok betelepítése iránt.

A kvótáról tervezett választásig végig járnám ezekkel a kedves civilizált urakkal az országot, ami talán kedvet csinálna ahhoz, hogy négy milliónál többen is elmenjenek a betelepítés ellen szavazni.

Emellett a jelentősebb TV csatornákon keresztül bemutatnám a palesztin késes gyilkosok teremtette légkört Izraelből.

1. A Fidesz kormány menekülttábort telepít Körmendre.

2. A Fidesz kormány nem képes megvédeni az embereket maroknyi hőzöngőtől sem.

A hét vicce: Orbán miniszterelnök utasította Pintér minisztert, hogy tegye meg a szükséges lépéseket! Röhej. Egy tucat rendzavaró ellen miniszterelnöki szinten kell intézkedni?

Mire való a helyi, városi, megyei rendőri szervezet? Vannak ott felelős vezetők? Ismerik a jogaikat és a kötelességeiket?

Ez gyakorlatilag nyílt beismerése annak, hogy a magyar állam képtelen az alapfunkcióit is ellátni.

Úgy látszik, nem nagy ár a Fidesznek kiskorú lányok ijesztgetése a hisztéria fenntartásához.

Igazi moszkvai forgatókönyv.

A sztálini politika volt ilyen kegyetlen a saját állampolgáraihoz.

Esetleg nem az hibázhatott, aki egy ilyen helyre tette a menekülttábort?

Korábban egy somogyi falu határába terveztek ilyet.

Vagy szándékosan a helyieket akarták provokálni azzal, hogy ilyen frekventált helyre szállították a menekülteket?

Akkor már miért nem a helyi Fidesz irodába szállásolták be őket?

Pontos diagnózis.

Mit számít az, ha magyar lányokat molesztál bárki is, ha a Fidesz hatalmáról van szó?

Akkor térjünk vissza a kvóta kérdésre. Kellek nekünk az ilyen migránsok vagy nem?

Amelyik most beadta a kérelmét addig kell tárolni, amíg döntés születik és ki lehet toloncolni. Amelyik a kvótával jön azt nem lehet kitoloncolni.
Itt a nagy különbség.

Na, most azt képzeld el, hogy ha a betolakodók képesek lennének ember módjára viselkedni, milyen jól keresztbe tehetnének a népszavazási kampánynak! Miért nem mennek el közéjük a népszavazás ellenzői, és miért nem magyarázzák ezt el nekik, hogy őket milyen alantas céllal helyezték el pont oda, ahol vannak?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés