Kormánypártok: Elfogadhatatlan az Európai Bizottság zsarolása

2016. május 8. 11:23
Elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság zsarolni próbálja a tagállamokat, vezetői pedig sorra támadják a kormány által kezdeményezett népszavazást - jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője a kormánypártok véleményét tolmácsolva vasárnap. A politikus hétfőn a parlamentben az ellenzék támogatását fogja kérni, hogy mihamarabb ki lehessen írni a kvótáról szóló népszavazást.

Elfogadhatatlan, hogy az Európai Bizottság zsarolni akarja a tagállamokat a kötelező betelepítési kvóta ügyében - jelentette ki Hollik István, a KDNP országgyűlési képviselője a kormánypártok véleményét tolmácsolva vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján.

A kereszténydemokrata politikus szerint Brüsszel elszakadt a valóságtól, vezetői pedig rendre támadják a magyar kormány által kezdeményezett népszavazást.

Példaként Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét hozta, akinek nyilatkozata szerint „a miniszterelnökök túlságosan hallgatnak a választóikra, ehelyett szerinte full time európaiként kellene viselkedniük”. Idézte Martin Schulzcot, az Európai Parlament elnökét is, aki korábban aljasnak nevezte a referendumot.

Ez nem az európai egyesült államok

Hollik István élesen bírálta, hogy a baloldali politikus így reagált a demokrácia egyik legfontosabb intézményére. Úgy tűnik, hogy a brüsszeli politikusok azt gondolják, hogy dönthetnek olyan kérdésben, amire nincs felhatalmazásuk – jegyezte meg, hozzátéve: ezek az emberek elfelejtik, hogy ez nem az európai egyesült államok, hanem a nemzetek Európája, amelyben nemzeti kormányok működnek.

Megjegyezte: miközben az Európai Bizottság egy bevándorló be nem fogadásáért 78 millió forintot kérne, az uniós támogatások egy főre vetített értéke 1 millió forint.

Hollik István jelezte, hétfőn a parlamentben az ellenzék támogatását kérik ahhoz, hogy mielőbb ki lehessen írni a kvótáról szóló referendumot. Ha nem kap többséget a házszabálytól való eltérés, kivételes eljárást fognak kérni.

Összesen 27 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezzel aztán most okosat mondtál. Persze, hogy minden politikai párt menedzseli magát.

Ettől még tény, hogy az egyre inkább elmebeteg, valóságtól elrugaszkodó, és mélységesen antidemokratikus Juncker-, Schulz-féle brüsszeli eurokrácia ellen fel kell venni a harcot. És igen, ez egy nemzeti minimum kellene, hogy legyen.

Igaza van a kormánypártoknak! A magyar adófizető 39 évig dolgozhatna a migráns 1 évéért.

Más: A magyar adózónak miért ilyen nyomorultul kevés a jövedelme, amikor az ország legnagyobb uzsorása bekerül a világ leggazdagabbjainak klubjába?????

Korrupcióellenes Ügyészség esetleg Magyarországon?

Ez is zsarolás:

"Asselborn: Orbán meg fogja nyerni a kvótareferendumot
24.hu
hírgyáros. 2016. 05. 08. 14:34

Az Európai Unió “meghal”, ha uniós kérdéseket népszavazással döntenek el – mondta Jean Asselborn luxemburgi külügyminiszter az ARD német országos köztelevízió Europamagazin című műsorának hétvégi adásában. A szocialista politikus elmondta:

Orbán Viktor Magyarországon most népszavazást tart, és azt mondja, hogy egy migráns sem jöhet Magyarországra.

A magyar miniszterelnök “meg fogja nyerni ezt a referendumot”, és ha Magyarország népszavazást tart, akkor talán más tagállamok is így tesznek, és

dobhatjuk a szemétdombra az Emberi Jogok Európai Egyezményét

– mondta Jean Asselborn.
Akinek nem tetszik a sebesség, kisebb súllyal vethet a latba

Ha az utóbbi tíz évben kibontakozott folyamatok tovább tartanak, kialakul egy “mag-Európa”, és azon országok, amelyek nem akarnak ezzel a “sebességgel” haladni, kénytelenek lesznek a döntéshozatalban megelégedni egy “másmilyen jelentőséggel” – tette hozzá.

Nem fogadhatjuk el, hogy a szolidaritás megszűnik az Európai Unióban”, és ebben a kérdésben minden tagállamnak állást kell foglalnia, “igennel vagy nemmel” – hangsúlyozta a luxemburgi külügyminiszter.

Úgy vélte, el kell dönteni, hogy az EU “vonszolja-e magát tovább letargikusan”, vagy vegyen új lendületet, és ha egy ország azt mondja, hogy “nincs szükségünk Schengenre, az euróra, a szabad mozgásra, a szolidaritásra, a strukturális- és kohéziós alapokra”, akkor be kell látni, hogy “zárt intézménnyé” lehet tenni uniós tagállamokat."

Korábban népszavazás párti voltál, igaz, akkor azt mondták neked, hogy az lesz a jó.

A románok megcsinálták usa-nyomásra, aztán látni, mi lett belőle? Embereket megvádolnak, tönkretesznek, aztán két év múlva bejelentik, hogy nem találtak semmit.
A látszatot meg fenn kell tartani, hogy mennyire melóznak, ezért mindig lesz megvádolt ember.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés