Khan példája

2016. május 9. 18:53

Balog Levente
Krónika
Khan épp annak a mintapéldája, hogy a bevándorlók nem minden esetben alkotnak párhuzamos társadalmat, hanem képesek lehetnek sikeresen integrálódni is az őket befogadó közösségbe.

„Bár egyesek vészharangokat kongatnak, és Khan sikerét az Európa iszlamizálódása felé vezető út újabb állomásaként hirdetik, a már Londonban született politikus épp annak a mintapéldája, hogy a bevándorlók nem minden esetben alkotnak párhuzamos társadalmat, hanem képesek lehetnek sikeresen integrálódni is az őket befogadó közösségbe.

Khan jogászdiplomát szerzett, majd belépett a Munkáspártba, ahol fényes karriert futott be: miután képviselő lett, többek között a közlekedési miniszteri tisztséget is betöltötte, hogy aztán az idei önkormányzati választáson a nyugati világ egyik legfontosabb metropolisának első emberévé válaszszák. Ugyan Khan muzulmán, távol áll tőle a vallási fanatizmus – egy baloldali párt politikusaként ez enyhén szólva is furcsa lenne.

Hogy mennyire nem illik bele a muzulmán bevándorlókról alkotott sztereotípiákba, az is jelzi, hogy radikális iszlamista körök életveszélyesen megfenyegették, amiért megszavazta az azonos neműek házasságát lehetővé tévő törvényt, sőt egy imám még fatvát is kiadott ellene, amelyben egyenesen kétségbe vonta, hogy voksa nyomán Khan egyáltalán muszlim-e még.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 39 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Annyira integrálódott, hogy már kijelentette, a közlekedésben dolgozók között túl sok a fehér ember..........................

Khan-nal kapcsolatban olyan érzésem van, hogy cukiság kampányt folytatott és a londoniak csak ezután jönnek rá, kire szavaztak. Ne legyen igazam....

Válaszok:
pollip | 2016. május 9. 21:03

Ők ott hány száz éve élnek egymás mellett?

Igen, valóban ezt mondta, de nem mondta, hogy nők kellenének helyettük.

Igen, de azért nagyon más.

Kezd beindulni:

"Támadásba lendült London új polgármestere
Saját pártját és a miniszterelnököt is bírálta a baloldali politikus
Judi Tamara
Alighogy London főpolgármesterévé választották, Sadiq Khan támadást intézett a szigetország vezető politikusai ellen. A pakisztáni származású Khan szerint David Cameron miniszterelnök Donald Trumpot játszott a kampány során, Jeremy Corbyn pedig képtelen a Munkáspárt szavazóinak összefogására.


http://magyaridok.hu/kulfold/t..

Majd meglátjuk, mit csinál egy muszlim London élén. Nyugtával dicsérjük a napot. Obama is békedíjjal kezdte, aztán felforgatta a világot.

A muszlim "bevándorlók nem minden esetben alkotnak párhuzamos társadalmat". Ízlelgessük ezt a kijelentést hosszasan...

Meg ötszöröződött a nők elleni erőszak. Ezt nem gondoltam volna a született angolokról.

Az angolok meg kiköltöznek Londonból, hiszen valahol a bevándorlóknak is lakni kell.
A mi ballibjeink szerint hol és melyik legyen az a városrész, amit át lehetne adni az általuk kívánt migránsoknak?

Nyeu-szerte már megfigyelhető volt, hogy választásokat az ő szavazataik döntenek el, eddig ez az első nyerésük és nem kicsi! Szakértő szerint a muszlimoknak ez a győzelem hatalmas lelki muníciót adott.

? :-D


Sunya (mahásunya)

Miket beszélsz :) , hiszen személye labour főpolgi lett, nem? :-D

"Ezek a kónok (ΚΩΗ) mindenütt ott vannak."


Ez a zománckép Kései férc, toldás-foldás
1790. környékéről.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés