Köln csak a kezdet

2016. május 9. 19:46

Bassam Tibi
Welt am Sonntag
A nemi erőszak az arab férfiak részéről nem csupán az európai nők szexuális kisugárzásának szól, hanem az európai férfiak becsületének sárba tiprásáról is. Ahogy az Kölnben is történt.

„Létezik-e összefüggés a kölni szilveszteri események és a szíriai helyzet között? A válasz az, hogy igen, van összefüggés, a közös nevező a nők elleni erőszak. Számos német beszélgetőtársam nem képes megérteni, hogy a nőkkel szembeni erőszak egy bizonyos keleti-patriarchális kultúrában hagyománynak számít. Keleten a nő ugyanis a férfi becsületének megtestesülése. Egy nő megerőszakolása nem csupán nemi erőszakként, valamint a nő elleni támadásként értelmezendő, hanem sokkal inkább annak a férfinak a megbecstelenítéseként, akihez az illető tartozik.

Ebben a barbár szíriai háborúban, amit tévesen polgárháborúnak neveznek (elvégre nem polgárok, hanem etnikai-vallási csoportosulások harcolnak egymással), háborús cselekményként erőszakolják meg a szír hadsereg síita-alavita katonái a szunnita ellenzék nőit. A nemi erőszakkal az alaviták célja a szunnita ellenzék férfijainak megbecstelenítése. A szunnita felkelők ugyanezt teszik az alavita nőkkel.

(...)

Az arab-keleti kultúrkör nőképe a szíriai háborútól függetlenül is patriarchális, alapvetően emberellenes. Ezt a nőképet nem szabad Európában az eltérő kultúrák iránti tiszteletből eltűrni. A nemi erőszak az arab férfiak részéről nem csupán az európai nők szexuális kisugárzásának szól, hanem az európai férfiak becsületének sárba tiprásáról is. Ahogy az Kölnben is történt.

De Köln csak a kezdet. Ha Németország több mint egymillió embert vesz fel az iszlám világból, és nem képes eleget tenni az elvárásaiknak, jobban teszi, ha felkészül a következményekre. Ezek a fiatalok a nyugati reklámok alapján azt gondoljak, minden európainak luxuslakása, kocsija és csinos szőke nője van; azt gondolják, ezeket megkapják ők is, részesülve a jólétből. Amint ezek a fiatalok szembesülnek az iskolai aulákban és sportcsarnokokban berendezett szükségszállások valóságával, elárulva, sőt diszkriminálva érzik magukat. Így jön létre az európai férfiak iránti bosszú vágya.

Az elkeseredett és dühös arab férfiak így hát a nőkön keresztül vettek bosszút az európai férfiakon Kölnben és Hamburgban. A felvilágosult iszlám képviselőjeként, a nőket tisztelő szírként azt mondom: ez egy kulturális hátterű bosszú volt. És ez esetben nem csupán a hamis európai toleranciát kell kritizálni. Hanem a más kultúrák iránti tudatlanságot is.

(...)

Damaszkuszból származó szírként 1962 óta élek Németországban. Tudom, hogy a nőellenes kultúrákból származó, patriarchális gondolkodású férfiakat képtelenség integrálni. Az alternatíva egy európai, civil iszlám megteremtése lenne, ám ezt az iszlám németországi képviselői elvetik. Így jelenleg semmi esély nincs rá. Tanárom, Max Horkheimer az erőszak uralmának óceánján a szabadság szigetének nevezte Európát. Ma ezt a szabadságot veszélyben érzem.” 

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ez nem csak Sir Galád volt, hanem Sir Marha is.

" patriarchális, alapvetően emberellenes"
'Gyönyörűen' kapcsolja össze a patriarchálist és a mohamedánt ez a sunyi féreg.

"Damaszkuszból származó szírként 1962 óta élek Németországban. Tudom, hogy a nőellenes kultúrákból származó, patriarchális gondolkodású férfiakat képtelenség integrálni."
Ha figyelmesen olvassuk, akkor bevallotta, hogy őt sem!

Síita-alavita, szunnita, egyre megy - természetesen érdeke a három különböző dolog összemosása, mindenki hülye, csak ő helikopter.

Újbeszél és duplagondol.

"Tudom, hogy a nőellenes kultúrákból származó, patriarchális gondolkodású férfiakat képtelenség integrálni."

Figyelmeztet bennünket egy sokat látott, európai entellektüelként köztünk élő öreg muszlim. Ritka emberfajta, ezért ő nyilván nem is tudhatja, miről beszél. Bezzeg Merkel, Juncker, Schulz, ők tudják. Meg a széplelkű, muszlimsimogató emberjogi aktivista. Meg pápa őszentsége, párbeszéd-Ferenc.

Iszlám patriarchátusról ír, nem európairól, ill. keresztényről.

Egyetértek, azzal a kiegészítéssel, hogy Szíria szocialista jellegű ország volt, a Szovjetunió csatlósa. Ebből következett a viszonylag magas iskolázottság, bár a szír iskolarendszer színvonal nem mérhető az európaihoz. Alacsonyabb volt az iskolaköteles kor és sem a felsőfokú végzettség, sem a szakképzettség nem illeszthető be továbbképzés nélkül az európai követelményrendszerbe.

A statisztikák szerint a muszlim országokban átlagosan 40%-os mértékű az írástudatlanság, Szíriában ez lement 20%-ra, a fiatalok körében pedig néhány százalékra. A törzsi társadalmakban ennél jóval nagyobb az írástudatlanság, akár 80% is lehet, hiszen eleve minden nő írástudatlan.

Továbbá a SZU bukása után Szíriában is teret nyert a Muszlim Testvérek mozgalom, különösen az elnyomott szunnita többség körében, tehát az Aszad rendszer ellenzéke iszlám alapokon szerveződött. Talán nem minden alap nélkül feltételezhetjük, hogy a szír menekültek között a szír átlagnál alacsonyabb az iskolázottság és magasabb az konzervatív iszlám hitűek aránya.

Törökországban szintén megerősödött a hagyományos iszlám befolyása a politikában az elmúlt évtizedekben. Erdogan ennek a gátlástalan muszlim politikának az erős embere. Érdekes ugye, hogy Törökország pillanatok alatt meg tudta fékezni a "migrációt", amint az EU elfogadta a feltételeit. Kell más bizonyíték arra, hogy Törökország szervezte az egészet? Most bombázza ki éppen a saját kurdjait a saját országában, akik részben az iraki kurdokhoz menekülnek, részben Európába. Ki van ez találva. Az EU szánalmas politikusai pedig gazsulálnak hozzá, mert erőt mutatni nem képesek. Még szerencse, hogy a török "migránsok" is Németországba fognak menni, nem ide, s mivel legálisan mennek, át sem tudják őket hozzánk dobálni. Ez lesz a következő balhé, mert Németország egyelőre megtelt.

A következő balhé pedig az lesz, amikor a német cégek digitalizálják a termelést és középosztálybeli németek tömegei szorulnak majd rá arra, hogy a szolgáltatói szektorban vállaljanak munkát.

"Damaszkuszból származó szírként 1962 óta élek Németországban. Tudom, hogy a nőellenes kultúrákból származó, patriarchális gondolkodású férfiakat képtelenség integrálni. Az alternatíva egy európai, civil iszlám megteremtése lenne, ám ezt az iszlám németországi képviselői elvetik. Így jelenleg semmi esély nincs rá. Tanárom, Max Horkheimer az erőszak uralmának óceánján a szabadság szigetének nevezte Európát. Ma ezt a szabadságot veszélyben érzem.”


Na, szóval!
Ha most bárhová kimenne egy-két millió német, vagy más európai fiatal férfi, akkor ők egyik napról a másikra tömegesen beintegrálódnának a muszlim világba?
Tartok tőle, hogy nagyon gyorsan, mert ha nem, minimum lábon vernék őket. Ha meg megerőszakolnának egy muszlim nőt, akkor nem lábon.
Rosszul látom?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés