IMF: Több lehetőséget a menekülteknek a német munkaerőpiacon!

2016. május 9. 22:09
A Nemzetközi Valutaalap reformokat sürget a német kormánytól. Emelnék a nyugdíjkorhatárt, bővítenék az országba érkezett menekültek és a nők munkavállalási lehetőségeit, jobb közlekedési infrastruktúrát építenének és növelnék az internet sávszélességét is.

A szerkezeti reformok folytatását sürgeti a német kormánytól a Nemzetközi Valutaalap, amely mindenekelőtt a munkaerőpiaci szabályozás átalakítását és a beruházások ösztönzését emelte ki hétfőn megjelent elemzésében.

A nemzetközi pénzügyi szervezet szakértői a minden évben szokásos, az IMF Alapokmány IV. cikkely szerinti felülvizsgálat keretében folytatott berlini tárgyalásaikat záró nyilatkozatukban hangsúlyozták, hogy bővíteni kell az országba érkezett menekültek és a nők munkavállalási lehetőségeit, és a nyugdíjkorhatár emelésével az időseket tovább bent kell tartani a munkaerőpiacon. A munkaerő-kínálat bővítésére azért van szükség, mert a lakosság öregedése miatt 2020-tól érezhetően csökken a munkaerőforrás, tették hozzá, kiemelve, hogy a munkaerőpiaci reformok többszörösen hasznosak, hiszen nemcsak a gazdaság növekedési potenciáljának középtávon várható csökkenését ellensúlyozzák, hanem már rövid távon ösztönzik a lakossági fogyasztást és a beruházásokat.

Ráadásul a német gazdaság dinamikájának erősödése jót tesz az euróövezet továbbra is törékeny gazdaságának. Az IMF az utóbbi évekhez hasonlóan ismét sürgette az állami és magán beruházások ösztönzését. Elemzése szerint az államháztartás helyzete megengedi, hogy a kormány a költségvetési hiányra és az államadósságra vonatkozó uniós szabályok megsértésének veszélye nélkül indítson újabb beruházási programokat. Elsősorban a közlekedési infrastruktúrát kell fejleszteni és növelni szükséges az nagysebességű vezetékes internet-lefedettséget, állapították meg a felülvizsgálatban.

Az IMF egy sor további intézkedést is sürgetett, köztük a verseny erősítését a szolgáltató szektorban, a lakáspiaci feszültség enyhítését és a pénzügyi szektor felügyeletének erősítését. Az IMF szerint a német államháztartás továbbra is kiegyensúlyozott marad, a hazai össztermékhez viszonyított államadósság pedig 2020-ra az uniós előírásoknak megfelelően 60 százalék alá süllyedt.

A nemzetközi pénzügyi szervezet a német gazdaság növekedésére adott előrejelzését legutóbb áprilisban frissítette, prognózisa szerint a GDP az idén a korábban várt 1,7 százalék helyett 1,5 százalékkal, 2017-ben 1,7 százalék helyett 1,6 százalékkal növekedik. Azonban a felülvizsgálati jelentés hétfői berlini bemutatóján Enrica Detragiache, a delegáció vezetője azt mondta, hogy most egy kicsit optimistábbak, mint áprilisban. A német gazdaság 2015-ben 1,7 százalékkal növekedett, négy éve a legnagyobb mértékben. A növekedést elsősorban a lakossági fogyasztás és a menekültválság kezelésére fordított állami kiadások ösztönözték.

Összesen 24 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"Elsősorban a közlekedési infrastruktúrát kell fejleszteni ..."

A németeknek? :O

Hát ezt nem értem én sem: Járt ott valamelyik IMF_es ipse?

Egyszerű ez
A képzetlen migrig majd szar melókat kapnak
Az okos nyugatiak meg fehérgalléros mérnöki állásokat
Ha eesetleg buta Európai vagy akkor nagyon de nagyon raba$4tal...

Igy kell kinyitni egy tarsadalmat

Ha esetleg buta fe

Van a németeknek imf hitelük? Szerintem nincs. Akkor minek beszél bele mindenbe az imf?
Már a németeket is tönkre akarja tenni? Nincs elég bajuk?

A gittegylet IMF miért nem az USA kormányának, javasolja a migránsok befogadását,
ha olyan jó üzlet?
Rögtön megoldódna a GMO termékek elhelyezése és a fogyasztás növekedése felpörgetné az USA gazdaságát.

Javaslom, hogy migráns legyen az IMF elnöke!
Amúgy elgondolkodtató, ami ide írva vagyon.
Meg úgy egyáltalán: Csak nem attól tart az IMF, hogy valami nem lesz kerek Németországban?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés