Afgán családegyesítés Kiskunhalason

2016. május 13. 13:02
Május 11-én a szerb-magyar határ közelében a rendőrök két afgán gyereket igazoltattak, akik segítséget kértek a hatóságoktól, mivel elhagyták a családjukat. A rendőröknek sikerült pár órán belül beazonosítani a gyerekek szüleit, így csütörtökön megtörtént a családegyesítés.

A police.hu írt arról, hogy a Bácsalmási Határrendészeti Kirendeltség járőrei 2016. május 11-én a szerb-magyar államhatár közelében két személyt igazoltattak, akik  nem tudták igazolni hitelesen magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét, ezért előállították őpket a rendőrök.

A kirendeltségen a meghallgatás során egyikük, egy 12 éves afgán kislány segítséget kért a határrendészektől, mivel elmondása szerint nem tudja pontosan hol, de szülei már Magyarországon vannak. A rendőrök a széleskörű adatgyűjtésnek köszönhetően beazonosították a gyermek szüleit, akik a tompai tranzitzónában tartózkodtak.

A családegyesítésre a Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal és a Bács-Kiskun megyei rendőrök közreműködésével 2016. május 12-én 11 órakor került sor a kiskunhalasi Gábor Áron befogadó központban. 

Összesen 6 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés