Jobbik: Szándékosan házszabályt sértett a Fidesz

2016. május 14. 14:59
Staudt Gábor szerint a Fidesz szándékosan megsértette a házszabályt azzal, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága nem vette napirendre a Jobbik menekültkvótával kapcsolatos alaptörvény-módosítását, amely lényegében azt rögzítette volna az alkotmányban, amiről a Fidesz népszavazást akar.

A Jobbik frakcióvezető-helyettese szerint szándékosan megsértette a házszabályt a Fidesz azzal, hogy az Országgyűlés igazságügyi bizottsága nem vette napirendre a kvótareferendumot okafogyottá tévő jobbikos alaptörvény-módosítást. Staudt Gábor, az ellenzéki párt frakcióvezető-helyettese szombati budapesti sajtótájékoztatóján elmondta, a bizottságnak 30 napja lett volna az előterjesztés tárgysorozatba vételéről dönteni, a testület hétfői ülésén azonban szándékosan, „egyértelműen politikai megfontolásból” nem vették napirendre sem a javaslatot. Hozzátette: az ülésen időhiányra hivatkoztak.

Emlékeztetett arra, hogy javaslatuk az alaptörvényben rögzítené „azt a passzust, amelyet a Fidesz októberben 5 milliárd forintért, népszavazással szeretne meghozni”. A Jobbik javaslatának támogatásával okafogyottá vált volna a népszavazás, de „a Fidesz politikailag kellemetlen helyzetbe került volna” – magyarázta. Az ellenzéki politikus kérdésre elmondta: hecckampánynak, a kormány népszerűségét növelendőnek tartják a kvótareferendumot. Mint mondta, a népszavazással sok pénzt költenek el arra, ami egyébként is teljesen egyértelmű, hogy az emberek nem szeretnének kötelező betelepítési kvótát. 

A kötelező szülőtartás tervezett változtatásáról kérdésre válaszolva elmondta, azt „politikai atombombának” tartja. Mint mondta, jelenleg is van lehetőség arra, hogy a rászoruló szülő jogi úton kérje gyerekétől a tartást. A változtatás lényege azonban az, hogy a jövőben a szülő hozzájárulása nélkül is beperelhesse a gyereket a szülő ellátásában résztvevő szomszéd, valamint az állami, egyházi intézmények. Megjegyezte: a javaslat „messzire viszi a perelhetőség kategóriáját a szülő beleegyezése nélkül”, és azt teszi egyértelművé, hogy a kormány ki akar vonulni az idősek eltartásából.

Összesen 52 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Most mi van? A külföldi sajtó egy hete nácizza Orbánt, mert a jobbik támogatásával lett megszavazva a kvótaelleni népszavazás és most a jobbik meg nem akar népszavazni?

Ezek nem szélkakasok hanem szélturbinák lettek?

Ez nagyon cuki, de mi van a cigánybűnözéssel? Mindeközben..

A népszavazási kezdeményezést nem az Országgyűlésbe kell benyújtani, hanem Nemzeti Választási Irodához. A Jobbik dettó Tóbiás. Úgy hasonlítanak egymásra, mint két tojás.

A Jobbik kormányt akar váltani, de nem tud összegyűjteni 200 ezer támogató aláírást?

Na ja! Nem a zsemlye kicsi ....

Birka az aki másokat lebirkáz. A törvény pedig annak nem tetszik, aki nem akar a felmenőiről gondoskodni. A tisztességes, becsületes embernek nincs szüksége törvényre, mert tudja a kötelességét.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés