Brüsszel üzeni: pontosan érti, hogy Orbán mit művel

2016. május 14. 16:49

Ujhelyi István
MSZP.hu
A kvótanépszavazás nem több habonyi provokációnál. Eredménye ugyanis jogilag közömbös, az uniós döntéshozatal szempontjából érdemi jelentősége nincs.

„A kormány újabb milliárdos plakátkampányt indít, amelyben a kvótanépszavazás kapcsán »Brüsszelnek« akar üzenni, hogy »ők is megértsék«. Ez megint csak kidobott pénz, mert az európai intézményekben is mindenki pontosan érti, hogy Orbán Viktor és a Fidesz mit művel. Köszönik, értik. Plakátok nélkül is. Látták és tapasztalták, ahogyan a magyar kormány képviselői a közös megoldást kereső asztaloknál miként mutatkoztak először partnernek, majd gáncsoltak el minden létező lehetőséget, hogy végül otthonról visszamutogatva a végzet bábeli tornyaként fessék le az európai fővárost. Nincs szükség plakátokra, Brüsszelben enélkül is pontosan látszik, hogy Orbánék mit művelnek. Sunyi és veszélyes játékot játszanak, a magyar választókat pedig marionett-bábuként rángatják az Unióból való kilépést előkészítő hadjáratukban.

A kvótanépszavazás nem több habonyi provokációnál. Eredménye ugyanis jogilag közömbös, az uniós döntéshozatal szempontjából érdemi jelentősége nincs. A korábban elfogadott, alig ezerkétszáz menekült befogadásáról szóló tanácsi döntést ugyanis nem lehet népszavazással felülírni, egy jövőbeni, még el nem fogadott döntéssel, vagy mechanizmussal kapcsolatban pedig ugyancsak értelmetlen ez a forma, hiszen az legfeljebb a magyar országgyűlés vagy a kormány álláspontját határozhatja meg. Azt pedig enélkül is jól ismerjük a korábbi, uszító kampányokból. A kvótanépszavazás tehát jogilag értelmezhetetlen, felesleges pénzkidobás, mindössze a politikai hisztéria fenntartására és későbbi kormányzati lépések elvtelen hivatkozásához lesz elegendő. A szerződéses kampányguruk szempontjából okos húzás, a magyar nemzet szempontjából viszont veszélyes orosz rulett. Precedenst teremt ugyanis más tagállamok számára is, hogy uniós döntéseket populista módon kezeljenek. Ha holnap arról írnak ki népszavazást például Berlinben, hogy akarják-e a német adófizetők tovább finanszírozni a magyar gazdaságot (és vele a fideszes oligarcha-kör további zsírosodását), vagy ha a britek arról írnak ki referendumot, hogy akarnak-e további átvándorló munkásokat Kelet-Európából, hiába hivatkozunk majd uniós jogra, alapszerződésre, játékszabályokra, »európai alapértékekre«, ne adj’ Isten szolidaritásra, a nemzetállami szuverenitás mindent vinni fog. Fedák sári, royal flush, ott a vége, pont.

A kvótanépszavazás azért aljas, mert a heccelésen kívül értelmetlen, a közösségünket érő problémára választ nem ad, a kormánypártok átmeneti, politikai haszonszerzésén túl semmilyen hozadéka nincs. A menekültkérdés ettől nem fog megoldódni. Viszont tovább távolodunk Európától. Ezt kellene megüzenni az embereknek, hogy ők is értsék.

798 nappal vagyunk a miniszterelnök vízválasztó, az illiberális államot meghirdető tusványosi beszéde után. Akkor megfogadtam, hogy európai képviselőként nyílt levélben fogom minden héten figyelmeztetni a közvéleményt a rezsim bűneire. Kilencvenegyedik alkalommal kongatom a harangokat, de addig folytatom, amíg szükség van rá. Mert európai demokrataként ez a dolgom.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 362 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem lehet tudni, h. mit hoz a jövő. Talán jobb is.

Ez az Újhelyi-Jávor-Niedermüller-Szanyi tengely példa nélküli, mint nemzeti ellenérdek képviselet.

Büszkék lehetnek, akik hozzásegítették őket, h. ezt megtehessék. Ilyen máshol nincs, a magyar nép végtelen béketűrése, toleranciája kell ahhoz, h. ez így mehessen éveken keresztül.

Viszont semmi jó nem tart örökké. Remélhetőleg.

"Brüsszelben enélkül is pontosan látszik, hogy Orbánék mit művelnek"

Mi is szeretnénk üzenni Brüsszelbe! Pontosan látjuk, mit művelnek: a mélységesen elkúrt migránsprobléma következményeit szét akarják teríteni egész Európára, hogy a felelősségük kisebbnek látszódjon. Ez az unió hasonlóan fog megbukni, mint az előző, ha szembe akar menni a nemzetállamok akaratával.

Ha a népszavazás értelmetlen lenne, az ellenzék és Brüsszel nem foglalkozna vele.
Ha hülye a Fidesz haljon meg, kár a szóért.
De nem.
Látható ebből a reakcióból is, hogy van értelme, mert úgy félnek tőle, mint ördög a tömjénfüsttől: Újhelyi elvtársúr is terel, mellébeszél, nagyokat lódít, fenyegetőzik.
Visszaszámol. Látja, ezúttal nincs menekvés: a fény az a mozdony és az alagút keskeny.

Részben igazad van, de ez ugyanakkor szimbolikus jelentőségű.
Az EU támogatottsága a béka segge alatt van Európa szerte, már nem is nagyon erőlködnek azon, hogy ne egy elitista, bolsevik gyülevész bandának láttassák magukat, lásd Juncker és Schulz sorozatos elszólásai, az EB hozzáállása, teljesen elvesztették a valósággal való kapcsolatot.
Erre jön még a Brexit, és bizony a magyar népszavazás is egy szög lehet ennek a bandának a koporsójába.
Minél inkább ignorálják az emberek véleményét, annál súlyosabb lesz a pofára esés.

Újhülye..
"A kvótanépszavazás nem több habonyi provokációnál. Eredménye ugyanis jogilag közömbös, az uniós döntéshozatal szempontjából érdemi jelentősége nincs. "

Lehet nincs, lehet van, de kimutatja az úniós döntéshozatalt. Semmilyen írott, vagy íratlan - szocialista- jog nem írhat felül olyat, ami nincs benne ( plusz komplett hülyeség).
Nem is értem ezt a faszit miért nem vették fel a Fideszbe.. ;)

"az uniós döntéshozatal szempontjából érdemi jelentősége nincs."

Nem erről szól a történet. Nem csodálom, hogy a ballib nem érti.

Ez is benne van, de ez nekem most tök mindegy.
Ez számomra egy a minimális lehetőségek közül az egyik lesz, hogy kifejezhessem nemtetszésemet az ellen, ami az EU projekt körül zajlik, így élni fogok vele.
:)

Ah, szóval te is azok táborát erősíted, akik szerint az EU - magyar kapcsolatrendszer abból áll, hogy az EU ad, csupán jófejségből, mi pedig cserébe lófaszt sem nyújtunk.
Mekkora balfaszok ülnek ott Nyugaton, hogy egy ilyen buliba belementek, nem igaz? Hihihihi!:D
Csak kár, hogy ez nem így van.:(

Jah, főleg a politikusok, meg a buta emberek...azokat meg ki nem szarja le?
Majd ha a vállalatok elkezdenek panaszkodni, hogy hiba volt, vagy ha majd a nyugati államok elkezdenek tiltakozni, hogy nem kérnek több magyar orvost, akkor majd elkezdek aggódni.

Nem feltétlenül így értettem.
Csak amíg hibának tartják Magyarország felvételét, addig nem tartják hibának azt, ha jönnek a jól képzett magyar orvosok.
Ha Magyarországnak annyi, akkor a jól képzett magyar orvosok áradatának is búcsút kell inteni.

Úgy, hogy a Semmelweis egyetem is az állam csöcsén él, állam nélkül kampec.
Persze a kevés szerencsések külföldi egyetemen is orvossá válhatnak, de azért mégiscsak jobb buli az évi 100-150 Magyarországon végzett orvos, aki indulásra kész Nyugatra.

Ez egész Közép- és Kelet-Európája problémája és nem látszik sehol a javulás.
Persze, fasza dolog a mobilitás, csak mikor majd sorra dőlnek be ezek az államok, akkor majd mindenki pislog.

Ez korábban akár még igaz is lehetett, de ma már látszik, hogy ez a buli nem lesz hosszú életű, sürgeti az idő a fiúkat, most már inkább a sáska mentalitás a divat.

Én csak sodródom.
Mi a téma?:)

Csakis egy feudálbolsevik dinoszaurusz gondolhatja, hogy a nép megkérdezése fölösleges volna a jóváhagyott kérdésben.

Cameron azóta már a Brexit ellen kampányol minden erejével.:D
Még Obamát is bevonta az ellenkampányba, ami csak olaj volt a tűzre.
Egy igazi gyökér.
Bár engem ez nem zavar, a britek kiugrása egy jókora gyomros lenne a brüsszeli bolsevikoknak, szóval hajrá függetlenedni kívánó angolok.:)

Sohanapján kiskedden.
Ezek ilyenek. Tulajdonképpen nem is lehet tudni, miért.
Az utód államokban élő magyarokkal elég sok szörnyűség történt ahhoz, h. ők is ezt adják elő, de nem teszik.
Ilyen nyíltan, szemrebbenés nélkül dolgozni a delegáló állam kormánya és így a választói ellen is, ez hungarikum.
Felejthetetlen a magyarországi "gráciák" ihlette Tavares jelentés.

Ennyi embert lehetetlen erőszakmentesen toloncolni, különösen úgy, h. az állampolgár testvéreik ott vannak a számtalan no-go városrészben. Ezek álmok, az első perctől fel lehetett volna mérni, h. nemcsak irat nuku, nyelv és szaktudás sem, nem beszélve norma követésről, és ha beengedik őket, eltartásra fognak szorulni, minimális együttműködési készséggel.

Ez egy megoldhatatlan problémává terebélyesedett ügy, amiből viszont aki teheti, jobban jár, ha kimarad.

Van itt elég eltartásra szoruló saját.

Cameron is jó arc, de Nigel Farage a legnagyobb forma.

https://www.youtube.com/watch?..

Tanítani való.:)

Magyarországon nem az a baj, hogy túl sokszor kérdezik meg a választópolgárt, hanem az, hogy túl kevésszer.

Ausztráliában például maximum három évente kell országos választást tartani.
Tapasztalatom szerint két és fél évente vannak országos választások. Három évente vannak az államokban is és az önkormányzatoknál is.

Ugyancsak háromévente vannak tisztújítások a szakszervezeteknél, amit postai úton kérnek be a tagdíjhátralékkal nem rendelkező szervezett munkásságtól.

Majd ha a ti hülye országotok hülye lakossága ezt übereli, akkor beszélj!

Éppen , hogy Újhelyi nem demokrata : aki egy törvényesen megválasztott miniszterelnökre szájkosarat akar rakni , a népakarat népszavazásos kinyilvánítását gúnyolja , az nem demokrata...

Magyarország pontosan érti, hogy Ujhelyi mit művel Brüsszelben!!!

Na de az se létezik, hogy olyan "ránk rótt kötelezettségekkel" állnak elő, amelyről a belépéskor szó sem volt!!!
Netán jövőre eszükbe jut, hogy kötelesek vagyunk adni egy darabot az országból, valamelyik szomszéd országnak, ahol rossz minőségű a termőföld, nekünk meg még így is marad.
Ez most idiótaságnak tűnik, de évekkel ezelőtt ezt se hitte volna senki, hogy egyszercsak valakik a nyakunkba akarnak varrni idegen betelepülőket!
Azért a hülyeségnek is van határa!!!!!!!

Miért ne lenne érv? Azért mert egyetlen ország van Európában ahol komolyan veszik a népfelséget, az nem követendő? Milyen érvelés ez?

Nem folytatom, mert soha nem fogjuk megérteni egymást, és nem vagyok hajlandó felidegesíteni magam.

A lényeg, hogy mindennek el tudják mondani az ellenkezőjét!
Amennyiben Orbán befogadáspárti lenne, olyan "gyönyörű érveket" tudnának elmondani ELLENE!

Tényleg utoljára. Most, hogy "jött a baj", miért nem látom, hogy pl. Ausztrália, vagy a GAZDAG SZOMSZÉDOS ARAB ÁLLAMOK. kitárják a kapuikat, vagy a nagyon demokratikus Amerika, aki személy szerin minket pirongat, hogy nem vagyunk elég befogadóak, hány embert fogadnak be, ebből az emberáradatból? Most a gazdasági helyzet, ás az ország különbségeiről ne is beszéljünk!

Így! Szóról szóra! :)))

Kérlek tedd fel a szemüveged! AUSZTRÁLIA (amit írtam!), nem Ausztria!

És egyébként a többi országot amit írtam, hogy nem vetted észre(?), mert arra sem válaszoltál, amire meg igen, annak nem volt értelme. Megszoktam.

És egyébként a többi országot amit írtam, hogy nem vetted észre(?), mert arra sem válaszoltál, amire meg igen, annak nem volt értelme. Megszoktam.

Osztán méé nem? Mert a szomszédos országok ott vannak "kéznél"?

MOST TELJESEN CSÚSZTATSZ! IGEN EZT HÍVJÁK HATALMAS CSÚSZTATÁSNAK!
Azért azt te sem gondolod komolyan, hogy ez válasz arra amiről beszélünk.
Amerika sem tagja az eunak, akkor honnan veszi a bátorságot, hogy eus országokok ügyeibe beleszól?
Biztos van rá válaszod, de ne fáraszd magad vele!

:DDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDDD Ez volt a koronája a mai napnak! De így már minden értek! Jó éjt!

A "tisztánlátását" mindenesetre önmaga bizonyította!

De abból már komoly baj lehet, hogy amennyiben létrejön a szabad kereskedelmi egyezmény Amerikával, akkor már nem kell feltüntetni a génmódosítást sem a termékeken!
Az Isten óvjon minket attól is, márpedig ahogy elnézem drága jó eus vezetőink, akik mindig a népek jóakarói, év végére tető alá hozzák ezt a förtelmet!

Nem bírom ki, hogy ne szóljak bele! Egyet próbálj megérteni. Nem azzal van a baj, ha be kell fogadni ezer valahány száz bevándorlót!!!!
De áruld már el, hogy a már jelenleg Németországban lévő (maguk sem tudják mennyi) de kb. másfél millió emberrel mi lesz???
És azokkal, akiket felpiszkáltak, hogy jöjjenek Európába egy csomó afrikai országból, azokkal mi lesz??? Biztos vagy benne, hogy szívesen átadod majd az egyik szobádat, csak úgy szolidaritásból, egy végét nem látható népvándorlás következtében???

"Mert amit itt eloadtok felelemnek, hogy mindig ujabb es ujabb kvotak lesznek,"

Megint nem arra válaszolsz! Feltételezed, hogy nem lesznek újabb kvóták. Jó. De még egyszer kérdezem hova teszik őket, akik már benn vannak?
Nem nézel híradót? Folyamatosan jönnek, ez nem csak félelem, hanem TÉNY! Érted? TÉNY!
Miközben Merkel mint egy idióta papagály mindennap elmondja, hogy nem az a megoldás, hogy a tagországok egymásközt lezárják a határt. MERT A KÜLSŐ HATÁROKAT KELL VÉDENI!!! (Mi pontosan ezt tettük, mert Szerbia nem schengeni ország)
Tehát. Miközben Merkell elmondja, hogy a külső határokat kell védeni, eközben ő maga nem tesz ezügyben egy tollvonást sem őrületbe kergetve a tv nézőket!!! Van valami intézkedés a küső védelemre? Nincs. A török egyezmény pillanatokon belül összeomlik! Hol van a külső védelem? Hol? Merkel asszony, HOL? Nem normálisak.

Elképzelted már a gyakorlatban, ahogy a"felesleget kiteszik"?L Mondjuk egy millió embert? Elképzelted? Tényleg beleképzelted ezt a tömeget a valósagban, hogy lehet "kitenni"? Nincs realitás érzéked!
De az a kisebb baj, hogy neked nincs, nagyobb probléma, hogy a féleszű eus vezetőknek sincs!!!

Ez az egész egy agyrém! Ha ezt nekem valaki évekkel ezelőtt mondja, hogy "komoly eus politikusok", így viselkednek egy szép napon, hogy egy 8 éves gyerek szintjén sem gondolkoznak, akkor nem hittem volna el!
Sajnos látva az eseményeket, reményt sem látok. Békéset semmikép! Sajnos.Tartok tőle, hogy hagyják lángba borulni Európát!

Nem érzed hiányát annak, hogy az utolsó írásom kérdéseire válaszolj? De csak arra! Mellébeszélést nem kérek, csak például azt, hogy milyen módon képzeled "kitevésüket" a gyakorlatban, és hol helyeznéd el a folyamatosan bejövőket?

Pontos válasz. Mind a több mint egy milliót? Meg azokat a milliókat is akiket majd ezután KELL beengedni Európába, mert ha nem lesz katonai védelem a határom, akkor nem áll meg az áradat, mint ahogy most sem!
És a repülőzés költségei te fizeted, vagy elosztjuk a kvóta szabályai szerint?
Látod, a mai "beszélgetésünk" jól példázza, hogy lehet a levegőbe beszélni minden felelősség nélkül, meg lehet nagyon liberálisnak lenni, de amikor a KONKRÉT PROBLÉMÁT kellene megoldani, akkor erről a nagyon liberális térfélről nem jön semmi használható válasz. Jó éjszakát!

Jó majd, legközelebb húzok nálad sorszámot! :)))

Miközben nekem azt írod, hogy én fontosnak tartom magam, te vagy az aki 7 fóromba ír egyszerre!!!!! Értem. Nem akarlak megbántani, de amennyiben ezeket a problémákat így válaszolod meg, akkor teljesen feleslegesen pazarolod az energiádat!

Válaszok:
Negue | 2016. május 14. 22:35

Ezt a választ már az óvodában sem veszik be! Jobbat nem tudsz?

egysegelemmel maximalistának kell lenni, mert megró, mint téged!
Ez a "hülyegyerek" kicsit erős volt tőled! Mivel érdemeltem ki?

Nem baj. Tudod, majd visszaküldik őket repülőn!
Egyébként arra is kíváncsi lennék, hogy hová reptetnék, vagy szállítanák őket, amikor a nagyrészének bemondás alapján vannak papírjai!
Szóval egy őrület az egész!
Remélem egyszer bíróság előtt felelnek a tetteikért, és az Európát tönkretevő hanyagságukért!

Ok. Semmi gond. Jó éjt!

Majd azt is elosztanák a tagországokra! :)

A demokrácia lényege az, hogy a nép ne szóljon bele. De lehet, hogy tévedek, és ez csak a liberális demokrácia lényege.

Azonkívül semmiben nem álltak eddig sem mellénk, lásd. a nyelvtörvény,(nyíltan megszegik az eus törvényeket is a románok) Szlovákia: állampolgárság megfosztás,benesi dekrétum, és egyáltalán, bármilyen jogsértés éri (érte)Magyarországot, akár bármelyik szomszédos országból, vagy magából az euból, SOHA nem álltak mellénk eddig sem! Akkor miben is segítenének a "bajban"?

Ez így van ahogy mondod, szóról-szóra!

Istenem!
Miért vannak hazaárulók?

Kezdünk úgy lenni Brüsszellel, mint Petőfi Béccsel. Egyszer megkérdezték tőle, hogy nem akar-e Bécsbe látogatni.
-Dehogy nem, szuronyt szegezve. - válaszolta.
Mire számíthatunk? Juncker, Schultz vagy Merkel Ferenc Józsefhez hasonlóan kezet csókolva kéri meg Putyint, hogy segítse leverni a magyarok lázadását?

Na, ez a Pista is olyan lett, mint a jóllakott kismalac.
Most éppen büfikézett egyet, nyalás előtt.

Üggyes!

Nyugodtan elmehetnél váltóőrnek a MÁV-hoz.
(Mindig azt a vonatot engednéd be az állomásra, amelyiken a te utasod tartózkodik).

Azok játszottak a "népi hülyeségre", akik benavigálták a volt szocialista államokat az EU-ba.
Azt hová teszed, hogy most Románia az éltanuló, az IMF már kezdi is öltögetni rájuk a nyelvét, nyitogatja a számlakönyvet?
Magyarország meg egy kifosztott, nyitott ország, így könnyedén játsszák el nekünk a különféle "rabszódiát" , más-más hangszereléssel.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés