Bizalmas

Új útvonal: Ukrajnán és hazánkon át vinnék a migránsokat az embercsempészek

2016. május 20. 19:26

Új keleti migrációs útvonalról határoztak nemrég Kabulban a legnagyobb embercsempészbandák vezetői egy kiszivárgott bizalmas titkosszolgálati jelentés szerint. Magyarország újfent érintett: Ukrajnán és hazánkon át szállítanák az afgán migránsokat Ausztriába.

Az osztrák Kronen Zeitung című bulvárlap megszerzett egy bizalmas minősítésű titkosszolgálati dokumentumot, ami 28 vezető embercsempész-banda vezetőjének nemrégiben lezajlott kabuli tanácskozásáról készült. A lap azt írja, az elsőre még egy James Bond-filmben is valószínűtlennek tűnő tanácskozást több európai titkosszolgálat is lefülelte. Kabulban 12 afgán, 4 görög, 3 iráni, 3 thaiföldi, 2 török, 2 indiai és 2 bolgár bűnszervezet képviseltette magát, hogy megtárgyalják, mihez kezdjenek a magyar, osztrák, macedón és bolgár határkerítések okozta bevételkieséssel, írja a Krone.

Ezek a bizalmas titkosszolgálati dokumentum legfontosabb részei:

  • Mivel a balkáni útvonalat a macedónok Idomeninél lezárták, új embercsempész-útvonalra van szükség. Ez Afganisztánból indulna Grúzián, Oroszországon, Ukrajnán, Magyarországon át Ausztriába a terveik szerint.
  • Naponta legalább 300 afgán állampolgár eljuttatása a cél Európába, vagyis évente 109 ezer migráns érkezne csak Afganisztánból. Hamisított papírokkal.
  • Javítanának „az útvonalak hatékonyságán”, ami azt jelenti, hogy az Afganisztán-Ausztria-túra legfeljebb három hetet vehetne igénybe.
  • A már Európába szállított ügyfelek panaszai nyomán ezentúl több nőt indítanának útra Európa felé.
  • A bűnszervezetek vezetői között nagy vitát váltott ki az is, hogyan tudják jobban elosztani a balkáni országok határőreinek megvesztegetésének költségeit.


A Kronen Zeitung arról is ír, hogy a dokumentum hitelességét egy osztrák kormányzati forrás is megerősítette nekik. A sárgával jelzett lenne az új útvonal:

A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/22611