A németek többsége büntetné a kvótát elutasító országokat

2016. május 24. 9:08
Egy friss felmérés szerint a németek 69 százaléka szerint helyes lenne, ha szankcionálnák azokat az uniós tagállamokat, amelyek egyáltalán nem akarnak menekülteket befogadni.

A németek többsége helyesnek tartaná, ha pénzügyi szankció sújtaná a menekültek befogadásától elzárkózó európai uniós tagországokat – mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés. Az ARD országos köztelevízió A menekültválság: hogyan oldjuk meg? című hétfő esti műsorához készített felmérés alapján 69 százalék helyesnek tartaná, 29 százalék pedig elutasítaná, ha befizetésre köteleznék a menekültek befogadását elvető uniós tagállamokat.

Pártpreferencia szerinti bontásban a Zöldek hívei támogatják a legnagyobb – 78 százalékos – arányban a pénzügyi szankciót, és a legnagyobb parlamenten (Bundestag) kívüli párt, az Alternatíva Németországnak (AfD) szavazói utasítják el a legnagyobb – 63 százalékos – arányban a pénzbüntetés gondolatát. A kormányzó CDU/CSU szavazóinak 77 százaléka, a jobbközép pártszövetséggel együtt kormányzó szociáldemokraták (SPD) 74 százaléka támogatja a gondolatot.

A menekültek befogadása a németek 71 százaléka szerint hazájuknak nagymértékben, 27 százalék szerint pedig csekély mértékben erkölcsi kötelessége. A németek 61 százaléka egyáltalán nem, vagy csak kissé aggódik amiatt, hogy a menekültek beáramlása jelentősen megváltoztathatja az ország lakosságának együttélését és veszélyeztetheti az értékeket, míg 38 százalék nagyon, vagy nagyon erősen aggódik emiatt – mutatta ki az infratest dimap közvélemény-kutató intézet által végzett felmérés, amelyben országszerte 997, 18 éven felüli lakost kérdeztek meg.

Összesen 68 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Én elhiszem! ha Németország nyakán maradnak a Merkel által odahívott szarháziak, akkor azt nekik kell megfizetni! Ki az az idióta, aki ezt vállalná?

Anyatok picsajat azt.

Ha szerintetek a ti "erkolcsi kotelessegetek" a fel vilag szegenyeit etetni, hat tegyetek, de lesztek szivesek a sajat szamlatokra.

Majd a választáson dől ez el, de nincsenek illúzióim, hogy egyelőre a németek többsége kitart a muszlimokkal való összebútorozás mellett. Ez eddig rendben is volna. Mindenki a saját tapasztalataiból okul. Ahhoz nincs erkölcsi alapjuk, hogy ránk kényszerítsék a saját döntésük következményeit. Nem passzolhatják ide a hasznavehetetlen analfabétákat, hogy tartsuk el mi őket. Ennyire nem veszíthette el a német társadalom a morális érzékét.

Érdekes erkölcsi kötelesség az, aminek a számláját a szomszédokkal akarja valaki kifizettetni. Mintha én azt mondanám, hogy erkölcsi kötelességem enni adni a város összes koldusának, ezért meghívom őket a házamba, aztán meg rájövök, hogy ez mégse fog menni, és erőszakkal odalőcsölöm nagy részét a szomszédoknak.

Nagyon helyes. Az nem járja, hogy felvesszük az Eu-s milliárdokat, közben meg magasról teszünk a közösségi normákra és kötelezettségekre. Aki nem tartja be az úniós játékszabályokat, megérdemli a büntetést.

Kedves németek!

Sok szeretettel és tisztelettel arra szeretnélek megkérni titeket, hogy fejezzétek be a dirigálást. Szépen leülünk és mindent megbeszélünk, de nem ti fogjátok (megint) más országok helyett eldönteni, hogy mit kell csinálni. Nagyon okosak vagytok rövid távon, de a tágabb hazátok EU kérdéseiben eddig nem nagyon villogtatok. Maradjunk abban, hogy első lépésként fejezzétek be a sajátmagatok anyagi kivéreztetését és addig senkinek az EUn kívülre ne küldjetek pénzt, amíg legalább meg nem hallgattátok más EUs tagországok véleményét. Mi biztos nem abban vagyunk érdekeltek, hogy
1) ki legyetek írtva
2) el legyetek kergetve a saját hazátokból.

pusszant titeket egy magyar.

Nem az önkritikájukról híresek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés