Németország röghöz köti a menekülteket

2016. május 24. 21:53
Megállapodtak a német kormánypártok a menekültek társadalmi beilleszkedését szolgáló törvényről, a javaslat szerint három évre megtilthatják a menekülteknek a lakhelyváltoztatást. Akinek van munkája vagy tanul, költözhet. Minimális nyelvtudást is elvárnának.

A jobbközép CDU/CSU pártszövetség és a szociáldemokraták (SPD) hetekig tartó vita után kedden egyeztek meg a törvényjavaslat utolsó vitatott kérdéseiben a kormány kétnapos kihelyezett ülésén a Brandenburg tartományi Mesebergben. A tervezetet az értekezlet után, szerdán Berlinben mutatja be a CDU-s belügyminiszter és az SPD-s munkaügyi miniszter, Thomas de Maiziere és Andrea Nahles.

Ha van munkája vagy tanul, költözhet

A jogszabályjavaslat a „támogat és követel” elvén alapul, a jogok mellett a kötelességeket is rögzíti, legfőbb célja a munkaerőpiaci integráció előmozdítása. Sajtóértesülések szerint az SPD által eredetileg ellenzett röghöz kötés ügyében arra a megállapodásra jutottak, hogy a tartományok legfeljebb három évre tilthatják az elköltözést a kijelölt lakhelyről mindazoknak, akiknek elfogadták menedékjogi kérelmét, azaz a menekültstátusszal vagy más, hosszabb távú németországi tartózkodásra feljogosító menedékjogi státusszal rendelkező személyeknek.

Viszont szabadon választhat lakhelyet, akinek van munkája, tanul vagy szakmai képzésben vesz részt, és akinek legalább egy közeli családtagja havi legkevesebb 712 euró - a munkanélküli ellátás átlagos összegének megfelelő - jövedelemmel rendelkezik. A röghöz kötés célja a társadalmi beilleszkedést hátráltató nemzetiségi zárványok - gettók - kialakulásának megelőzése.

Minimális némettudás mindenképpen kell majd

A másik vita a határozatlan idejű tartózkodási engedély megadásának szabályozása körül bontakozott ki. A CDU/CSU arra törekedett, hogy csak azok a menekültek szerezhessenek öt év után letelepedési engedélyt, akik eltartják magukat és középfokú (B1 szintű) német nyelvtudással rendelkeznek. Végül abban állapodtak meg, hogy alapfokú (A2) nyelvtudás is elegendő, de felsőfokú (C1 szintű) nyelvtudással már három év után meg lehet szerezni a határozatlan idejű tartózkodási engedélyt.

A jogszabálytervezet egy sor további újítást is tartalmaz, például azt, hogy három évre felfüggesztik az úgynevezett munkapiaci elsőbbségi vizsgálatot azokban a térségekben, amelyekben az országos átlag alatt van a munkanélküliség.

Ez azt jelenti, hogy amennyiben a kijelölt régiókban egy menedékkérő vagy menekült, illetve a nemzetközi védelem valamely más formájában részesített személy jelentkezik egy állásra és alkalmasnak bizonyul, felvétele előtt nem kell megvizsgálni, hogy van-e alkalmas német vagy más uniós állampolgársággal rendelkező jelentkező a munka elvégzésére. A jelenlegi szabályok szerint az elsőbbségi vizsgálatot a munkavállalási jog megszerzésétől - a menedékjogi kérelem benyújtásától számított harmadik hónaptól - 15 hónapig el kell végezni.

Összesen 90 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

aha értem

TEHÁT

jobbágyoknak tekintik szegényeket
megfosztják alapvető emberi jogaiktól
+ feltételeket szabnak velük szemben


ez tiszta diszkrimináció és kirekesztés a társadalomból, tiszta náci tempó

amnesty meg helsinki bizottság és az ősszes jogvédő gittegylet, hol a f@szomban vagytok ilyenkor????

vagy a németeknek már mindent szabad ebben a kurva EU-ban???

ja, mert majd a 3 év után nem fognak kialakulni a gettók mi?

ki és mi fogja visszatartani ezeket hogy egy helyre költözzenek???

ezek a germánok teljesen megőrültek

OK, de hogyan fogják ellenőrizni, pl. mindenki kap egy microchipet, a rendőrök meg leolvasókat...

Honnan a fenéből szereznek annyi nyelvtanárt, amennyi elég lesz 1+ millió arab tanításához és vizsgáztatásához? A tanárokat nem lehet kényszeríteni, hogy problémás, írástudatlan arabokkal foglalkozzanak, ezért nyilván jóval a normál ár fölött fognak kérni fizetést. Németországban minden szakterületen hiány van szakemberből, csillagászati összegekbe kerülhet ennyi nyelvtanárt biztosítani, ha egyáltalán lehetséges.

Megáll az ész, komolyan.

Ha ez akkora biznisz a németeknek és évente kell nekik egymillió migráns, akkor mit szarakodnak a kvótával?

"Akinek van munkája vagy tanul, költözhet."
He? Ha van munkája, meg tanul valahol, hülye lenne onnan költözni.
A másik: Hol fognak lakni, mit esznek, honnan szereznek nőket? Hogy csak a legszükségesebbeket említsem!
Ugye, minden átláthatóan fog majd zajlani, maga az AI fogja ellenőrizni, meg az emberjogi-jogi . A pénzköltések is nyilvánosak lesznek.

A bűncselekményeket pedig német fiatalok -nak is nevezhetjük, az elkövetés cselekményétől függetlenül.
Lesz rá pénz, makd felvesznek egy-két beigyekvőt a bécsi cukrászok közé, szépen lerabolják őket, ha nem válik be a migráns-cirkusz, akkor szélnek eresztik őket és jövedelmezőbb üzlet után néznek. Sk. fogdossák össze a hasznos rabszolgákat.
No, mit változott a mentalitás, mitől különbek Hitlernél?

Már régen lesz*rnak ezek minden gyalogot.
A vén hippi-csaj szerintem az életében nem végzett semmiféle házimunkát. Már vagy öt éve mondta valami szagértő, hogy milyen okos ez a nő, mert fizikus.
Ja, ha valóban okos lenne, akkor biztosan nem szelfi-mami lenne, hanem vezető fizikus valami normális helyen. Valamit nagyon jól tudhatott, hogy beemelték a nagypolitikába. Se embersége, se gerince, csak a végtelen embertelensége van.
A németek meg hisznek neki. Mire rájönnek, milyen elitjük van, addig késő lesz. Vagy belesodródnak egy háborúba, vagy le kell mondaniuk a jólétről.

Írtam egy hosszú választ, töröltem.
Az üvegfallal egyetértek, ez volt a lényege.
Annyit tennék hozzá, hogy a kultúrált lenézés nagymesterei.

Úgy, igazából mi sem vagyunk tökéletesek. Hogy létezik az, hogy egy Pukli , Gallóné , kigyúrt taxis-banda hónapokig verhette itt a nyálát, a szemkilövető még mindig észt oszt, Orbánt meg felszólítja a "független" bíróság bocsánatkérésre, amikor a napnál világosabb, hogy az EU kivel tart.

"Németország röghöz köti a menekülteket"
Nem, a németek többsége nem képes tanulni. Röghöz kötni ? Egy német-juhásznak azt mondod,hogy "sitz! " és ott ül ameddig éhenhal. Egy németnek is mondhatod,hogy állj, mert azért fegyelmezett.
Na most ez a Mob, ha ez elindul akkor lángszóróval ha ! meg lehet állítani.Miért is nem tudnak az otthonukban érvényesülni? Röhejesen játszák a politikusok a "tenni akarunk" játékot. Miért nem találják meg a több tízezer elpárolgott "menekültet" ?
Merkel muß weg!

http://www.pi-news.net/

Aki okos, az már ma szedi a sátorfát.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés