A magyarok csaknem négyötöde elutasítja a migránskvótát

2016. május 25. 13:10
A magyarok hetvenhét százaléka ellenzi a migránskvótát – derült ki a Nézőpont Intézet legújabb közvélemény-kutatásából. Bár a népszavazási hajlandóságról egyelőre nem lehet pontosan megbecsülni, az intézet szerint a megkérdezettek hatvankét százaléka is az urnák elé járulhat.

A magyarok 77 százaléka, azaz csaknem négyötöde ellenzi a migránskvótát – derült ki a Nézőpont Intézet legfrissebb közvélemény-kutatásából, amelyet a Heti Válasz megbízásából készített.

Az intézet a kvótaügyi népszavazást a 2008-as szociális népszavazás eredményeihez hasonlította, ahol a részvevők a vizitdíjat és a tandíjat 82, míg a kórházi napidíjat 84 százalékban utasították el.

Mivel egyelőre nincs konkrét időpontja a szavazásnak, így a népszavazási hajlandóságról még nincsenek pontos adatok, de az intézet becslése szerint a megkérdezettek akár 62 százaléka is voksolhat.

A pártok támogatottságában nincs változás

Eközben a pártok támogatottsága nem mutat hibahatáron túli eltérést az áprilisi adatokhoz képest. A teljes felnőtt népességen belül a Fidesz-KDNP 30, a Jobbik 12, az MSZP 9, a DK 5, az LMP 3, az Együtt 2, a PM pedig 1 százalékos támogatottságot tudhat magáénak.

A legvalószínűbb listás eredményeket nézve a Fidesz-KDNP 41, a Jobbik 27, az MSZP 11, a DK 7, az LMP 6, az Együtt 3, míg a PM és a Liberálisok tábora egyaránt 1-1 százalékon áll.

Összesen 1 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés