Fico: Szembemegy az országgal, aki multikulturalizmust akar Szlovákiában

2016. május 25. 17:40
Szlovákia nem változtat elutasító álláspontján a menekültkvótákkal kapcsolatban – jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő szerdán a TASR hírügynökségnek nyilatkozva. A kormányfő ugyanis nem akarja, hogy Szlovákia jellegét elmossa a multikulturalizmus, ami a menekültek érkezésének következménye lenne.

Ha valaki azt állítja, hogy Szlovákia multikulturális akar lenni, az szembemegy az ország alapjaival – jelentette ki Robert Fico szlovák kormányfő szerdán a TASR szlovák közszolgálati hírügynökségnek nyilatkozva. Robert Fico az illegális bevándorlás közvetlen és közvetett következményeiről, illetve a kötelező menekültkvótákról nyilatkozott a szlovák hírügynökségnek. A menekültkvótákkal kapcsolatban hangsúlyozta, Szlovákia nem változtat elutasító álláspontján.

Fico a menedékkérők betelepítésével kapcsolatban kijelentette: országának az az érdeke, hogy megőrizze saját hagyományait, és ne engedje meg, hogy az ország jellege megváltozzon. „Nem akarjuk megváltoztatni Szlovákia Cirill és Metód örökségére épülő jellegét, azt, ami már évszázadok óta itt van” – szögezte le a szlovák kormányfő, majd megismételte azt a korábbi kijelentését is, mely szerint nem akarja, hogy Szlovákiában egységes iszlám közösség jöjjön létre.

Nem akarom, hogy néhány tízezer muszlim legyen itt, akik aztán folyamatosan megpróbálják érvényesíteni az érdekeiket” – fogalmazott Fico. Az idén áprilisban kórházba került, majd a hónap végén sikeres szívműtéten átesett szlovák kormányfő a feltételezettnél korábban visszatért kormányfői feladatainak ellátásához. Mostani nyilatkozata visszatérte óta az első, a sajtó által közölt érdemi külpolitikai kihatású megszólalása volt.

 

Összesen 87 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Hát, ha a multikulti nem is kívánatos, de azért
az oligokultinak bele kéne férnie.

A mi ballibjeink elvégezhetnének egy gyorstalpaló tanfolyamot hazaszeretetből Fico-nál. Ő is baloldali, mégis mennyire más!!!!!!!!

„Nem akarom, hogy néhány tízezer muszlim legyen itt, akik aztán folyamatosan megpróbálják érvényesíteni az érdekeiket”

Helyes.

A mi baloldalunk az semmilyen oldal. Ők a nagy kapaszkodók, bármi áron. Bármennyi migránst behoznának, csak még egyszer eladhassák a fejünk felől a maradékot is.

No, azért tisztázni kéne valamit. A sok nyelvűség
nem jelent egyben sokféle kultúrát is. Cirill és
Metód ugyan fontos hittérítő és kultúrateremtő,
de azért Szlovákiában mégiscsak a latin ABC-t
használják.

Látom, valóban nem sikerült. Nembaj, majd legközelebb.

Nem meglepő. Az ausztriai választásokon is egy emberként szurkoltak az SNS magyar munkavállalók ellen uszító testvérpártjának.

"A kereszténység ma már nem Európa szervező ereje."

Nekem úgy tűnik, hogy a karácsony a húsvét,
a pünkösd munkaszüneti nap Európa legnagyobb
részén.

A szovjeteknek elévülhetetlen érdemei vannak Magyarország iparosításában.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés