Tuzson: A népszavazás megállíthatja az EU-t

2016. május 26. 8:24
A Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára szerint ha valami, akkor a népszavazás képes megállítani az uniós döntéshozatalt, mivel az EU szerinte sose szokott szembemenni a népszavazással.

A népszavazás képes megállítani az uniós döntéshozatalt – emelte ki a Miniszterelnöki Kabinetiroda kommunikációért felelős államtitkára az M1 aktuális csatorna csütörtök reggeli műsorában. Tuzson Bence hozzátette, alapvető kérdésről van szó: ha valaki be akar jönni Magyarországra, „ránk parancsolhatnak-e”, hogy be kell fogadni. Az államtitkár kiemelte, az, hogy kikkel éljünk együtt Magyarországon, mindig is magyar kérdés volt, magyar jogi kérdés. Erről a jogáról sosem mondott le Magyarország, így ebben az unió nem dönthet – szögezte le.

Magyarországra csak azok jöhetnek be, akiket mi, magyarok beengedünk” – fogalmazott Tuzson Bence, hozzátéve: ezt a határozott üzenetet kell küldeni az unió felé. Az államtitkár megjegyezte: az Európai Unióban mindig csak azt tudta megállítani a döntéshozatalt, ha egy tagállamban népszavazással döntöttek egy kérdésről, az EU ugyanis népszavazással „sose szokott szembemenni”.

Összesen 18 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Amit eddig csináltunk először támadták, utána pedig szép csendben lemásolták. Ettől félnek Brüsszelben.
Egy kis ország kilépése nem sokat jelent nekik, a gond az az, hogy a baltikumtól Bulgáriáig már elég nagy veszteség lenne nem beszélve az angolokról.

Ha a V4-ben lenne népszavazás, az már komoly súlyt képviselne, ennek megfelelően arra Brüsszel már odafigyelne, ha csak egy országban, azt félretolhatja. (Nem hiszek abban pl., hogy a románok követnék a példát, diplomáciailag sokkal dörzsöltebbek, kivárnák, hogy mi lesz, és szerinetem több egyébként velünk szimpatizáló ország is ugyanígy fog tenni.)

Na, persze, "a népszavazás megállíthatja az EU-t". Meg a Föld forgását és a gravitációt is. Sok sikert hozzá, naracsnokok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés