Magyarországra menekülnek németek a menekültek elől

2016. május 26. 11:42

Zsigmond és Péterfy
Mandiner
Riportot közölt a német közszolgálati televízió olyan németekről, akik a migrációs helyzet miatt menekülnek Németországból − Magyarországra. De mit szólnak ehhez maguk a németek?

nemet_magyar.jpg

Riportot közölt a német közszolgálati televízió olyan németekről, akik a migrációs helyzet miatt menekülnek Németországból − Magyarországra.

A bajor tévé riportja szerint sok német kifejezetten a menekültek miatt akar Magyarországra, a Balatonhoz költözni. A riport szerint ingatlanügynökök a Balaton térségében arról számolnak be, hogy tavaly szeptember óta új jelenség tapasztalható a német ügyfelek körében: a menekülés a menekültek elől. Egy ingatlanközvetítő azt mondta, hogy tíz német ügyfél közül nyolc a menekültek miatt akar kivándorolni Magyarországra.

A német kivándorlók értékelik, hogy a Balaton környékén nagy német közösség él, jó a klíma, hosszúak a nyarak és olcsó az élet. Újabban viszont az is számít nekik, hogy a magyar lakosság túlnyomórészt keresztény, és „alig vannak migránsok” – áll a riportról készített összefoglalóban, amely szerint a németek cserébe megbékélnek azzal, hogy Magyarország európai összevetésben a szegény tagállamok közé tartozik.

Na de mit szólnak ehhez a kifordított szituhoz a német kommentelők? A német közszolgálati ARD Facebook-oldalának kommentárjaiból szemezgettünk.

*

„Menekültek szép lenne, ha Magyarországon úgy bánnának velük, mint a menekültekkel itt. És hogy integrálódnak ott? Megtanulták már a nyelvet?”

„Nagyszerű. Emberek, akik nem akarnak idegeneket, úgy gondolják, hogy idegenként befogadják majd őket máshol. Na jó. Aki menni akar, ne legyen feltartva.

„Kérjük a leggyorsabban a német útlevelet leadni és másik állampolgárságot felvenni. Nehogy még eszébe jusson ezeknek a menekülteknek, hogy szükség esetén Németországban kapjanak egészségügyi ellátást, kihasználva a szociális rendszerünket.”

„Hahahaha, nem lehet segíteni az embereken. »Félek a menekültektől és ezért én is menekült lettem.« Avagy: »Nem bírom az idegeneket, ezért én is idegen leszek, és ezért tényleg mindenki idegen lesz«. Nagyszerű komédia.

„Én az AfD és a jobboldali erőszak elől menekülnék, csak az a kérdés, hova, egzisztenciálisan. Ha az EU mind a 28 tagállama pozitívabban reagált volna, akkor itthon is valószínűleg más lenne a helyzet politikailag.”

„Megkönnyezem! Ti németek, akik Magyarországra jöttök, nem tudjátok, mire cseréltek. Itt ti idegenek vagytok, a vidéken még inkább, mint városban. Tényleg olyan rossz volt Németországban? És mit tudtok Orbán úr politikájáról? Nem fogad be migránsokat, és ennyi. Kicsit kevés. El lehettek keseredve. Tényleg minden jót kívánok, talán találkozunk a Balatonon. Egy Soproni vagy Dreher mellett.”

„Milyen ostobaság. El nem tudom képzelni, hogy van ilyen. Egyébként rendben. Így megszabadulunk a rasszistáktól és több hely lesz olyan embereknek, akik nálunk akarnak élni.”

„Én szép életet kívánok nekik Magyarországon! Ezzel a gondolattal játszadozok én is, az invázió óta, ezt a színes Németországon nem lehet tovább kibírni!”

„Nem kell feltartani a távozni akarókat! Menjenek csak oda, ahol a legtöbb és legrosszabb náci él Európában. Majd meglátjuk, ott jobban érzik-e majd magukat?”

„Van még hely Magyarországon? Megértem ezt, Wiesbadent hozom példának: egykor egy gazdag és szép fürdőváros, tele szépséggel. Hétvégén menekültem onnan. Csalódtam. Lepusztult, szegény, aszociális, jól megértem ezt. Ahogy az ember látja, ahogy elsodorja az ár Németországot, az fájdalmas. Egykor szép volt itt.”

„Magyar szemszögből a német menekülteket rögtön visszafordítanám. Hiszen egy biztonságos országból érkeztek.”

„Ez már valami, minden beszarit és rasszistát Magyarországra! Heil Orban!”

„Kihasználják a magyarok szegénységét és felvásárolják a földet. Ez is egyfajta elfoglalás.”

„Minden idegengyűlölőt és nácit Magyarországra, aztán kerítést köréjük, ez nem is egy rossz ötlet.”

„Tegyük hozzá: a magyarok kultúrájára etnikailag Pakisztán, India és a törökök hatottak.”

„Milyen szabadságszerető ember költözik önként Magyarországra? Abszurd.”

„Sok sikert a magyartanuláshoz :)”

„Ejj, emberek, Magyarországon CSAK külföldiek élnek.”

„Ez egy vicc?”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 164 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Vegyes a kép. A kommentek azt bizonyítják, hogy a német kommentelők zöme (az itt idézettekre vonatkozóan" agyalágyult. Az ő dolguk. Abban mindenkivel, aki ezt írja, egyetértek, hogy mindenki otthon próbáljon vívni, ne a kardot hozza.
Egyébként meg megértem a német nyugdíjasokat, itt minden olcsóbb, mint ott.
Inkább ők jöjjenek, mint a migránsok.

Az öreglány még mindig a legnépszerűbb. A németek zöme migránspárti, mert Merkelt éltetik.

Ja!
Ti nagyon szeretnétek!

Ugye nem hiszi senki, hogy az ide költözők valóban a migránsok miatt jönnek? S ugye azt sem gondoljuk, hogy ezek a vélemények általánosíthatók?

A német nyugdíjasok azért jönnek ide, mert a nyugdíjukból itt királyi módon megélnek, valóban gyönyörű helyen. Különösen, ha kelet-németek, alacsonyabb nyugdíjjal. Ráadásul az ő politikai véleményük inkább migránsellenes és úgy gondolják, szimpátiát vált ki, ha ezt hangoztatják is nálunk. S feltehetően sok gyerekük és unokájuk sincs, akiknek otthon segíteniük kellene. Vagy csak nyárra költöznek ide és az iskolai szünetben hozzák az unokákat is.

Kikkel?
Magatokkal, a buta fejetekkel.

Nem csak a magyart nézik le. Minden, Németországban élő más nációt lenéznek, európa bármely tájáról érkezett hozzájuk.

Ez egy ilyen nemzet. A felsőbbség tudat feszíti őket, miközben bárki uralkodhat rajtuk, ha egységben tudja őket tartani, csak a nagy egójukat kell alátámasztani.
Amúgy: Értékelem a német közemberek üzleti korrektségét. A nagy tőke, az más.
Ma nem Ganz Ábrahámok világát éljük.

Néha elgondolkodom azon, hogy mi a sikerük titka!
Nem adják a legfontosabbat, a nyelvüket. Ismerek olyan német hölgyet, aki okos, művelt, de nem hajlandó megtanulni semmilyen más nyelven, arra hivatkozva, hogy aki vele kapcsolatot akar, tanuljon meg németül.
Nálunk lassan az angol lesz az anyanyelv.

A sikerük titka, hogy 1953-ban elengedték a németeknek a tartozásaikat. Bármelyik ország tudna nagyot alkotni, ha nulláról indulhatna.

:-)))))))))))))))))))
van benne valami:-))))
Merkel-Erdogán szír-csere mintájára:-)))))
A németek adnak keresztényt, mi adunk cserébe migránssimogatót:-))))

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés