Kölni érsek: A menekültek kiáltása Isten kiáltása

2016. május 29. 10:10
A menekültek iránti nyitottságról prédikált csütörtökön Kölnben az úrnapi szentmisén Rainer Maria Woelki kölni érsek. A miséző oltár egy csónak volt, amelyen mintegy 100 menekült érkezett Máltára, és amelyet aztán Kölnbe szállítottak.

Több, mint 8000 ember vett részt a kölni Roncalliplatzon, a dóm előtt tartott úrnapi szentmisén csütörtökön. Rainer Maria Woelki, a kölni érsek azt a csónakot használta oltárként, amelyet Máltáról hoztak Kölnbe és 80-100 menekült érkezett rajta a biztonságot jelentő szárazföldre – írja az Express. „A menekültek kiáltása az igazságosság, méltóság és béke után Isten kiáltása – meghalljuk-e?" – tette fel a kérdést az érsek. Az újságokat be lehet csukni, a tv-t kikapcsolni – folytatta.

Semmit sem látni, hallani, mondani, akárcsak a híressé vált három majom, akik csukva tartják a szemüket, fülüket. Ez az emberekből hiányzó civilkurázsi jelképe lehetne. Azokat az embereket, akik éppen ebben a csónakban keresték az utat a tengeren át, egy véletlennek, egy áldásnak köszönhetően megtalálták és megmentették. Számunkra ez a csónak oltárrá vált, és az oltár magának az Úrnak a jelképe. Az Úr utasítása pedig: meglátni a szükséget és cselekedni!” – fejezte be Woelki érsek. Több jelenlévő politikus is egyetértését fejezte ki a prédikációval. Az oltárként használt csónak végleges helyét még keresik, mivel a dóm egyik kapuján sem fér be. Addig is megtekinthető a Roncalliplatzon.

Összesen 119 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem hiszem el, hogy abba a csónakba belefért 80-100 ember.

Elgondolkodtató...mi több, döbbenetes.

Dr.David Gelertner informatikai professzort - Yale University - juttatja eszembe. Azt a nagy tudású professzort és számomra vonatkozási pontként szolgáló zsidó gondolkodót, aki világosan kifejtette, hogy a zsidóknak és a katolikusoknak fel kell sorakozniuk egymás mellett, mert közös az ellenségük.

Amit úgy hívnak, hogy politikai iszlám. Gelertner szerint a zsidóság érdekei is az, hogy Európában a kereszténység ne tűnjön el. Szerinte Ferenc pápa legfőbb feladata Európa újra evangelizációja lenne - aminek ugye láthatóan nem képes megfelelni, sőt az ellenkező irányba ment el, támogatja Európa iszlamizációját - , ere kellene a hangsúlyt fektetnie.

Gelertner szerint az európai keresztény progresszió és a zsidó liberalizmus halott, miként Amerikában is, s mindkettő gyűlöli Izraelt.

A professzor szerint nem lehet a katolikus egyház történelmi bűneit elfelejteni, de most eljött az ideje a továbblépésnek, annak felismerésének, hogy közös az ellenségük.

Gelertner szerint a veszélyt Közel-keleten Izrael államiságának fenyegetése, valamint a keresztény kisebbségek elüldözése jelenti.

Európában, az USA-ban pedig az egresszív szekularizáció, a nyugati demokráciák állami szintre emelt multukulti őrülete, a zsidó-és keresztényellenesség.

Haim Korsia neves francia rabbi történelmi párhuzamot von az egykori arab országokban élt zsidó közösségek meggyilkolása, elüldözése, a mai keresztény kisebbségek elleni hadjárat között.

Ron Prosor USA-ba akkreditált izraeli nagykövet a keresztény közösségek elüldözését az 1948-as, arab országokban élt zsidó közösségek elüldözésével hozza összefüggésbe.

S lám mit csinál a nyugat-európai politikai elit, élén a németekkel, ugye nem nem kell sorolni az azonnali eltávolításukat, leváltásukat igazoló érveket.

A milánói érsek az olasz iskolákba akarja kötelezővé tenni az iszlám oktatását, most itt van ez a szerencsétlen kölni társa.

Akkor, amikor az arab világ 2022-re már Izrael végét várja, de az IS előtte még szeretné Rómát is bevenni.

Az olasz Képviselőház elnöke előadásra hívta azt a Ferenc pápával ölelkező Mohamed Ahmed al Tayyet imámot "Az iszlám, a béke vallása" címen, aki többször szólított fel Izrael elpusztítására.

A magyarországi ballib média, de a konzervatív sem készített még interjút Gelertner professzorral. Üzenet értékű a hallgatás. S ennek fényében is rémisztő a magyarországi ballib migráns pártisága, a betelepítés, a kvóta melletti harcos kiállása, önsorsrontó szereplése.

Miért akarják egyesek egyházukat az elátkozott fügefa sorsára juttatni?

Száz éve még a hajókból kereszteket ácsoltak volna Németországban és az olyan nemzetárulókat szögeszték volna rájuk mint Angela Merkel. Persze pucéran, hogy ne a vér látványától legyenek rosszul a nézelődők.

Nem kéne ennyire görcsölniük. Adják oda a templomaikat, vonuljanak ki belőle és kész.
A londoni polgármester is keresztény templomban lett beiktatva.

És mit szólnak az embercsempészek? Most akkor elvettek tőlük egy csónakot.

Jól látod a helyzetet, magam sem értem a hazai ballib, s különösen meghatározó zsidó értelmiségiek viszonyulását. Valóban közös hajóban evezünk, s együtt jutunk át a túlpartra, vagy együtt süllyedünk el.

Nem vonom kétségbe a változás lehetőségét, de bővítené a látószöget, ha konkrétan megfogalmaznád érveidet. Esetleg Te miben látod a megoldást.

Hol van ilyenkor a mindenhol meglévő befolyás? Mitől ülnek nyugodtan a babérjaikon?

A terroristák által felrobbantott emberek utolsó kiáltása meg az ördögé volt, ugye, érsek úr?

"Azokat az embereket, akik éppen ebben a csónakban keresték az utat a tengeren át, egy véletlennek, egy áldásnak köszönhetően megtalálták és megmentették. Számunkra ez a csónak oltárrá vált, és az oltár magának az Úrnak a jelképe. Az Úr utasítása pedig: meglátni a szükséget és cselekedni!” – fejezte be Woelki érsek."

Ezen az oltáron tetszik minket feláldozni éppen.
Mi lenne, ha egy jelképes atombombát küldene azoknak, akik miatt ez a helyzet előállt?
Lehetne közelre vinni, mondjuk először Merkelnek.
Nem tetszik észrevenni, hogy az "oltáron' utazók vagy rabszolgák lesznek, vagy bűnözők!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés