Fodor: Törvénysértően kampányol a kormány

2016. május 30. 14:01
A Liberálisok pártelnöke szerint mivel a köztársasági elnök még ki sem írta a kvótáról szóló népszavazást, ezért a kormány törvénysértően kampányol. Fodor Gábor egyébként úgy véli, hogy ha majd hivatalos lesz a népszavazás, akkor is azonos feltételeket kellene biztosítani mindenkinek álláspontja ismertetésére.

A Magyar Liberális Párt elfogadhatatlannak és törvénysértőnek tartja, hogy a kormány máris megkezdte a kvótareferendum kampányát. Fodor Gábor, az ellenzéki párt elnöke hétfői, budapesti sajtótájékoztatóján rámutatott: jelen pillanatban csak a kormány véleménye jelenik meg a kampányban, ráadásul a kampányidőszak még el sem kezdődött, a köztársasági elnök ki sem írta a szavazás időpontját. Fodor Gábor felszólította a kabinetet, hogy fejezze be a „törvénysértést”.

Emlékeztetett: az MLP korábban az Alkotmánybírósághoz (Ab) fordult, mert szerintük a népszavazási kezdeményezés az alaptörvénybe ütközik. Ha az Ab mégis engedélyezi a népszavazást, akkor a „becsület is azt kívánja”, hogy mindenki, azonos feltételek mellett ismertethesse véleményét a témáról – érvelt.

A politikus más témára áttérve azt mondta, hogy a hírek szerint a kormány egy különadóval több mint ötvenmilliárd forintot venne el az önkormányzatoktól, hogy ebből finanszírozza az iskolák teljes államosítását. A megszorító csomag azt jelzi, hogy a kormány központosítási politikája kudarcot vallott – ismertette az MLP véleményét Fodor Gábor.

Összesen 22 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Fodor szerintem a liberális " párt" súlyához mértem jó sokat szerepel.
Egyébként rendszeresen megszólalnak a Kossuthon az ellenzéki pártok vezetői.

Akkor sem finnyáskodott, amikor adjunktusi címet adott magának.
Aki erre képes, számomra hiteltelen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés