A legnyereségesebb befektetés: menekültek

2016. május 30. 16:07

Philippe Legrain
alapblog
Elenyésző kisebbség köztük az, amely elutasítja a nyugati jogállami rendszert, és inkább az iszlám fanatikusok híve.

„Nagy-Britanniában, Dániában, az Egyesült Államokban és Németországban is azért megy előre az integráció, mert ezen országokban szabadabb, rugalmasabb a munkaerőpiac, nincs komoly bürokrácia, nem lassítják, hanem gyorsítják a munkaengedélyek kiadását, a kormány hathatósan segíti a nyelvtanulást. Franciaországban mindennek az ellenkezőjét csinálták, csinálják… Ezért tart ott Franciaország, ahol tart.

Egyébként pedig nemzetközi jogi szempontból abszolút illegális a kormányok részéről a menekülteket vallásuk szerint megkülönböztetni. Az Európába frissen érkezett bejegyzett menekülteknek a túlnyomó többsége – 23 év az átlagéletkoruk – azt bizonyította eddig, hogy dolgozni akar, főként alkalmazottként, miáltal hozzájárul a vészesen öregedő európai, főként a németországi munkaerő pótlásához, elősegíti a nyugdíjkasszák fennmaradását. Alkalmazottként, akár idősgondozóként, kórházi ápolóként vagy kisvállalkozóként, netán új start-upok gazdájaként az európai gazdaságok fejlődését, a nyugati társadalmak fennmaradását szolgálja.

Minden esetben kínálatot és keresletet teremt, hozzájárul a GDP gyarapodásához, a gazdaság növekedéséhez.

Elenyésző kisebbség köztük az, amely elutasítja a nyugati jogállami rendszert, és inkább az iszlám fanatikusok híve. Ez utóbbiakhoz képest Európában jóval nagyobb számot és erőt képviselnek a fajvédők, az iszlámellenes, az iszlámot irtani szándékozó szélsőségesek.

Az olyan helyeken, ahol inkább normálisan mennek a dolgok, kevésbé előítéletesen: például Londonban vagy Berlinben, nos ott leginkább érdemi alapon dőlnek el e kérdések. London főpolgármesterének egy muszlim bevándorlót választottak meg ugyan, de akkor is: nem Khan vallási hovatartozása, származása döntött, hanem feladatra való rátermettsége. Ha azonban nem engedték volna be annak idején a pakisztáni menekült apját Angliába, akkor ma Anglia egy tehetséggel szegényebb lenne, mint ahogy az Apple sem létezhetne, ha Steve Jobs szír menekült apját kivetette volna magából az Egyesült Államok. A sor nagyon hosszasan folytatható!”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A németeknek felvetették, hogy a mostani 67 évről apránként felemelgethetik a nyugdíjkorhatárt akár 75 évre is, mert sok a nyugdíjas, kevés az adófizető. Azt hiszem, ez elég kemény nyomásgyakorlás.

Ja, a szírek. Némelyikük római vagy keresztes leszármazott. Néhány százat be is lehetett volna hívni, hogy fellendítsék a hanyatló európai innovációt. De mit lehet kezdeni a Száhel-övezetből ide tóduló szerencsétlenekkel?

"Egyébként pedig nemzetközi jogi szempontból abszolút illegális a kormányok részéről a menekülteket vallásuk szerint megkülönböztetni. Az Európába frissen érkezett bejegyzett menekülteknek a túlnyomó többsége – 23 év az átlagéletkoruk – azt bizonyította eddig, hogy dolgozni akar,"

Rendben. Dolgozzon, ti, gyarmatosítók ennyivel tartoztok nekik.
De mit tegyenek a NEM gyarmatosítók?
Ők is egyék a trágyátokat, amit Európának és a világnak okoztatok a rabló életformátokkal?
Ti, britek, franciák, spanyolok, hollandok stb.?
Engedjétek már meg, hogy mi ne kérjünk a trágyátokból.
De ti csak egyétek, ha jól esik.
Rólunk viszont, jobb, ha leszálltok. Ne vágyakozzatok elátkozottak közé.

Szerintem is ez az "elenyésző kisebbség" nagyon soknak tűnik. Molesztálások, rablások, nemi erőszakok, no go zónák.............

Te nem ismered a mi történelmünket.

Az ellenkező sor is folytatható. Például, ha nem jöttek volna be a merénylők szülei Európába, ma kétszáz család nem gyászolná a meggyilkolt szeretteit.

De hol vannak a bizonyítékok arra, hogy "az Európába frissen érkezett bejegyzett menekülteknek a túlnyomó többsége ... azt bizonyította eddig, hogy dolgozni akar"? Hol vannak a felmérések arról, hogy "dolgoznak"?

Micsoda süketelés már az, hogy "A magunk részéről az IMF friss adatbázisa alapján tovább vittük a számításokat, azt mélyítettük, szélesítettük és pontosítottuk a prognózist." Milyen adatbázisa van az IMF-nek a migránsok hasznosságáról?

Milyen felmérés alapján van diplomája a svédországi migránsok 37%-ának? 40% analfabéta (ezt mondja a német menekültügy), a többi diplomás? És ne nevessek?

És hol vannak a felmérések arról, hogy "elenyésző kisebbség köztük az, amely elutasítja a nyugati jogállami rendszert"? Ezt is az IMF mérte fel?

Milyen alapon veszi azonosnak a vietnamiak és a muszlimok integrációs hajlandóságát és képességeit ez a történeti és szociológiai tanulmányokat messziről elkerülő matematikus-gazdász hazudozó!?

De ha ilyen fasza, hasznot hozó üdvtörténet a muszlimok millióinak befogadása, akkor miért nem örülnek annak, hogy hozzájuk akarnak menni, miért akarnak erővel bennünket boldogítani velük? Miért nem mennek értük Idomenibe és Máltára az angolok, németek, svédek, dánok, hogy még azelőtt elkapkodják őket, mielőtt mi odaérnénk? Miért nem küldenek értük hajókat Líbiába, hogy ne pusztuljon bele a sok szerencsétlen kiművelt fő a tengerbe?

Ezek komolyan azt hiszik, hogy ilyen hülyék vagyunk?

Szerintem engedjük meg neki, hogy menekültekbe
fektessen.

Mondjuk Londonnak tényleg egy muszlim bevándorló lett a polgármestere...

Válaszok:
Box Hill | 2016. május 30. 21:38

Ausztráliában több tanulmány készült a bevándorlásról. Ezek átlaga azt mutatja, hogy a bevándorlás költségsemleges eredménnyel jár, de csak akkor, ha a befogadó ország megválogathatja kit enged be.

Melbourne-nek meg egy kínai már 2001-ben.

Miközben teljesen igaz amit mond. Akkor most mi van?

Ez muki honnan figyeli az eseményeket? Talán a Szaturnuszról?

A tenger felöli védelem fortélyait csak a US Coast Guard-tól kell megkérdezni.

Amerikának nyereséges befektetés volt a néger rabszolgák betelepítése. A történelem egyik legvéresebb polgárháborúja zajlott miatta. Következményeivel még most is számolni kell.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés