Európa nem egyenlő az Európai Unióval

2016. június 1. 8:45

Bencsik Gábor
Mandiner
Európa-párti vagyok, Unió-párti vagyok, tisztelettel tekintek az iszlámra, értéknek tekintem a szolidaritást, és nemmel szavazok a kvótára.

europa11.jpg

Vendégszerzőnk, Bencsik Gábor írása

 

Újra és újra csőbe vagyunk húzva. Ellenfeleink a mi nézeteinket olyan nézetekkel mossák össze, amelyeket magunk is ellenzünk, a saját nézeteiket pedig olyan értékek mögé rejtik, amelyeket mi magunk is vallunk. Legfőbb ideje véget vetni ennek a gyakorlatnak.

Válasszuk hát szét a dolgokat.

Hazugság, hogy Európa egyenlő az Európai Unióval. Az Uráltól Svájcon át Gibraltárig, Norvégiától Albániáig terjedő, háromezer éves múltban gyökerező Európa sokkal-sokkal több annál.

Az Unió-ellenességet Európa-ellenességnek bélyegezni tehát hazugság. Mindenkinek szabadságában kell hogy álljon minden fórumon képviselni azt az álláspontját, hogy Unió nélküli Európát szeretne, és ezért semmilyen erkölcsi vagy politikai hátrányos megkülönböztetésben nem részesülhet.

Hazugság, hogy az Európai Unió egyenlő a jelenlegi vezetőivel. Az Unió a történelem egyik legnagyszerűbb kísérlete, Európa ötszázmillió lakosának vállalkozása, amelynek irányítására hol ilyen, hol olyan vezetőket választanak.

Az Unió jelenlegi vezetőinek és politikájának elutasítását Unió-ellenességnek bélyegezni tehát hazugság. Mindenkinek szabadságában kell hogy álljon minden fórumon képviselni azt az álláspontját, hogy az Unió jelenlegi vezetői helyébe más vezetőket, más politikát szeretne, és ezért semmilyen erkölcsi vagy politikai hátrányos megkülönböztetésben nem részesülhet.

Hazugság, hogy a Közel-Kelet Európába áramló lakosainak kultúrája egyenlő a muszlim vallással. A közel-keleti kultúra és a muszlim vallás követése két külön halmaz, amelyeknek csak csekély része közös – adott esetben akár még az sem.

A közel-keleti kultúrkörből érkezők tömeges Európába áramlásának ellenzését iszlámellenességnek bélyegezni tehát hazugság. Mindenkinek szabadságában kell hogy álljon minden fórumon képviselni azt az álláspontját, hogy a saját kultúráját meg akarja őrizni olyannak, amilyenként megörökölte, és ezért semmilyen erkölcsi vagy politikai hátrányos megkülönböztetésben nem részesülhet.

Hazugság, hogy a szolidaritás elve alapján Európa minden népének és államának kötelessége viselni néhány befolyásos vezető hibás döntéseinek következményeit.

A migránsok akár korlátlan, akár korlátozott befogadásának elfogadását a szolidaritás próbakövének beállítani tehát szintén hazugság. Mindenkinek szabadságában kell hogy álljon minden fórumon képviselni azt az álláspontját, hogy a hibás döntések következményeit az viselje, aki meghozta azokat, és ezért semmilyen erkölcsi vagy politikai hátrányos megkülönböztetésben nem részesülhet.

Európa-párti vagyok, Unió-párti vagyok, tisztelettel tekintek az iszlámra, értéknek tekintem a szolidaritást, és nemmel szavazok a kvótára.

És ezért semmilyen erkölcsi vagy politikai hátrányos megkülönböztetésben nem szeretnék részesülni. Utóvégre a vélemény szabadsága, ide értve a nézetek demokratikus úton való érvényre jutására való törekvést, Európa értékei közül talán a legfontosabb.

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 30 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Az EU kezd az USA német irányítás alatt álló társult államává válni.

"...Európa határa nem az Urálnál, hanem a gótikánál húzódik" - Nyugat-Európáé, esetleg.

Válaszok:
Kvasztics Fedor | 2016. június 1. 9:29

Ismerős duma, csak ti gondolkoztok önállóan, mindenki más agymosás alapján mond véleményt. Öntelt felsőbbrendűség, amit előadtok. Agymosott balliberálisok - látod, innét nézve meg ez látszik.

Ez az egyik legnagyobb hazugság. Nyugat Európa öt, hat állama kisajátítja magának az európaiságot, és a sokszínűség elszánt harcosaként tagadják a tőlük eltérő színeket - eszméket, gondolatokat.

Nem értek egyet azzal, hogy "közel-keleti kultúra és a muszlim vallás követése két külön halmaz, amelyeknek csak csekély része közös". A valóság az, hogy a meghatározó része közös és vannak eltérő helyi szokások és hiedelmek, illetve az állam és gazdaságszervezés gyakorlatára nincsenek közvetlen vallási előírások (Iránban a központosított államvallás ezt is a befolyása alá vett.) Az iszlám igenis az életvezetés és időbeosztás apró részleteire vonatkozóan szabályozza az emberek életét és teljes alávetettséget követel meg az egyénektől. Az európai értelemben vett szabadságot elveti, sőt üldözi és a szabadsággal élő társadalmakat meg akarja hódítani és a saját életvezetését akarja rájuk kényszeríteni. Az iszlámnak Mohamed óta ez a célja és ezt a célt csak erő hatására és csak időlegesen hajlandó szüneteltetni. S bizony az iszlámnak vannak olyan elvei és előírásai, amelyek a szeretetre, az egyenlőségre és emberi méltóságra vonatkozó elveinkkel is szemben állnak.

Az iszlám tehát nem szolgált rá a tiszteletemre, a tiszteletünkre!!! Arra szolgált rá, hogy addig, ameddig a benne élők önként követik ezeket az előírásokat, őket és az életfelfogásukat tiszteletben tartsuk. Azért, mert a mi eszméinkből, a szabadság elvéből ez következik. Csakhogy az iszlám esetében a tiszteletben tartás konfliktusmentesen csak akkor lehetséges, ha elkülönülten élünk az iszlám követőitől. Ha együtt élünk, akkor a tiszteletben tartásuk érdekében fel kellene adnunk a jogállamiságra vonatkozó, a szabadságeszméinkből felépített intézményrendszerünket. Először csak azt, hogy ha köztünk élnek, akkor az rájuk is vonatkozik. ... Reméljük, azt nem kell megtapasztalnunk, mi történik akkor, amikor már nem köztünk élnek, hanem mi élünk köztük. Talán azért nem kerül erre sor, mert az iszlám türelmetlen. Nem fogja megvárni, amíg többségbe kerül, előbb nekikezd majd annak, hogy a saria-t ránk kényszerítse, s talán még elég erősek lesznek a leszármazottaink ahhoz, hogy erővel eltávolítsák őket közülünk.

Á, te is megzakkantál kicsit.


[ Egyébként Olvasom mostanában a Soros-ösztöndíjak díszes lajstromát:
Szinte minden szürke-Gandalfunk :-D is Szarumán tanítványa (Értsd:Ösztöndíjasa) volt; Persze mint a regéből ismerjük, még az előtt hogy az behódolt és tevőlegesen szolgájává lett volna Szauronnak. ]

:-)

A gótikába ragadtál , olyan kilométeres magasságban mint a District9 c. film óriás-űrhajója...


Az Urál az az Európai Oroszország határhegysége...

Persze lenézhetjük a szegényebbeket, elesettebbeket. Brassó lenne Európa határa? Metternich egy kicsit arrébb tolta: 'der Balkan beginnt am Rennweg'. Ami Európát jelentette az a közös hit volt, jóllehet keresztet nem ugyanabban a sorrendben vet(ett)ünk. Megszűnhet a közösség érzete, de akkor Európa csak Ázsia egy félszigete lesz.

Az erkölcsi és poltikai hátrányos megkülönböztetés még belefér én is megteszem ezt. De anyagi hátrány? Mert az EB emberkereskedelmet folytatna?

"Az EU nem szolidaritási únió, mondta Merkel Ciprasznak a nyáron. Amúgy helyesen

Földrajz, első osztály második félév..

Nem is, mert az Uralon tul vannak. Moszkva es Petervar viszont Europa.

Nekem kimondottan tetszett ez a cikk, és nagyon örülök, h. kezdettől Magyar Krónika előfizetők vagyunk.

Másfelől a XXI. sz. azt hozta, h. nincsenek távolságok.
Nagyjából mindent tudni lehet, sőt, szinte azonnal, ami nagyon messze történik, nemcsak a kapcsolattartás lett varázslatosan könnyebb, de mintha utazáskor zsugorodtak volna maguk a távolságok is.

Nagyon fura, h. eljöhetett egy olyan idő, mikor MILLIÓK csörtethettek át zöldhatárokon IRATOK NÉLKÜL, annak mondva magukat, ami eszükbe jut.

Két rettenetes háború után Európa az erőszakmentesség rabja lett. Ez érthető, de beláthatatlanok a következmények akkor, ha az ütköző felek NEM mindegyike döntött így.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés