Lecsillapodtak a kedélyek Kiskunhalason

2016. június 1. 20:40
Szerda estére lecsillapodtak a kedélyek a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol háromszáz menekültügyi őrizetes jobb körülményeket, gyorsabb ügyintézést követelt és kitöréssel fenyegetőzött.

A közmédia tudósítója arról számolt be, hogy bár tíz-húsz ember még skandálja, hogy szabadságot követel, az elmúlt órákhoz képest jelentősen csökkent a feszültség, a rendőrök meg tudták nyugtatni a tömeget. Este hatkor már csillapodni kezdtek a kedélyek, nemrég pedig a tiltakozók nagy része visszatért szállására, jegyezte meg.

Korábban a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság azt közölte a police.hu oldalon, hogy az ötszáz közül mintegy háromszáz menekültügyi őrizetes követeléseket fogalmazott meg, a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva elégedetlenségének adott hangot. Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre.

Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója délután azt mondta az M1 műsorában: folyamatosan tárgyalnak a migránsok szószólóival, és sem a menekültügyi őrizetesek kitörése nem valószínű, sem az, hogy megtámadják a rendőröket. Hangsúlyozta: a törvények a külföldiekre és a migránsokra is vonatkoznak. Sem arra nincs lehetőség, hogy módosítsák a jogszabályilag előírt eljárási határidőket az illegális bevándorlók nyomására, sem pedig arra, hogy nyílt táborokba tegyék át őket.

Összesen 17 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Nem. A migránsok akkor nyertek volna, ha kitör a balhé, és attól visszhangzik ajrópa, hogy a magyarok nácik meg mittomén.

Ezt a részt már nem olvastad (nyilván túl sok a betű a szövegben), ezért elég ha csak ezt olvasod el:

"...Bakondi György, a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója délután azt mondta az M1 műsorában: folyamatosan tárgyalnak a migránsok szószólóival, és sem a menekültügyi őrizetesek kitörése nem valószínű, sem az, hogy megtámadják a rendőröket. Hangsúlyozta: a törvények a külföldiekre és a migránsokra is vonatkoznak. Sem arra nincs lehetőség, hogy módosítsák a jogszabályilag előírt eljárási határidőket az illegális bevándorlók nyomására, sem pedig arra, hogy nyílt táborokba tegyék át őket."

De azért össze is foglalom:

A Fidesz nem teljesítette a követeléseiket.

A jobbik az amelyik migránspárti lett te nem vetted még észre. Tudod aki összefekszik GYF- el az migránspárti.

Eleve ott a hiba, hogy úgy vannak kialakítva a táborok, hogy nagyobb csoportok érintkezni tudnak egymással. Amikor elérik a kritikus tömeget van 3 rendőr ők meg vannak 100- an még jó, hogy erösebbnek gondolják magukat. Amúgy mi értelme van kitörni egy nyitott táborból?

Főleg azért érdekes mert a jobbik az eddig is nyíltan migránspárti balosodás irányába mozdult el.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés