Migránsok tüntetnek a kiskunhalasi menekülttáborban

2016. június 1. 17:46
Mintegy háromszáz migráns demonstrál a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén; jobb körülményeket és gyorsabb ügyintézést követelnek, valamint Budapestre indulnának. Bakondi György az állami hírtévében azt mondta: már tárgyalnak a szószólókkal, amelyek sikeresnek tűnik, így nem kell erőszakra számítani.

Háromszáz menekültügyi őrizetes jobb körülményeket, gyorsabb ügyintézést követelt a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén szerdán. Az ötszáz közül mintegy háromszáz menekültügyi őrizetes követeléseket fogalmazott meg, „a zárt körülményeket és a lassú ügyintézést kifogásolva” elégedetlenségének adott hangot – közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu oldalon. 

Három választott szószólójuk közül egy szíriai férfi petíciót juttatott el a menekültügyi hatósághoz, majd arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre.

A rendőrség jelentős erőkkel biztosítja az intézményt és környékét, megakadályozza az őrzött központ elhagyását, fenntartja a városban a közrendet, a közbiztonságot – olvasható a közleményben.

Bakondi szerint nem lesz erőszak
 
Úgy tűnik, hogy sikerre vezetnek a tárgyalások, és nem kell erőszakra számítani a Kiskunhalasi Menekültügyi Őrzött Befogadó Központ Szegedi úti telephelyén, ahol szerdán háromszáz menekültügyi őrizetes jobb körülményeket, gyorsabb ügyintézést követelt és kitöréssel fenyegetőzött – közölte a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója az M1 aktuális csatorna műsorában.
 
Bakondi György azt mondta: folyamatosan tárgyalnak a migránsok szószólóival, és sem az illegális bevándorlók kitörése nem valószínű, sem az, hogy megtámadják a rendőröket. Hangsúlyozta: a törvények a külföldiekre és a migránsokra is vonatkoznak.

Összesen 63 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Mostakkor Freedomot akarnak vagy Germoney-t?

el kéne már végre dönteni...

:DD

Valahogy meg kellene szervezni - EU szinten - a gyors és kiszámított , szerződésekkel biztosított - visszatoloncolást . Enélkül csak egyre gyűlik a kéretlen bevándorló tömeg .

ezek mindenféle "hülye" európai törvényeknek nem vetik ám alá magukat!

mondjuk ezt egy kicsit meg is tudom érteni, ha kohncsitára és a karrierjére gondolok

mert normális helyen ilyenért nem sztárolnak senkit, sőt...

:DD

le vagy maradva!

stílszerűen /igazodva a börtönös témához / egy hvg-s linket küldök

http://hvg.hu/itthon/20150731_..

"egy szíriai férfi... ...arra szólította fel az egybeverődött illegális bevándorlókat, hogy induljanak el Budapestre"


Magyar állampolgárként felszólíthatom őket, hogy induljanak el az anyjuk picsájába?

Bicskén gy dohányboltban önkielégített egy retek. A rendőröknek azt mondta, "Örüljenek, hogy nem erőszakolta meg az eladót".

Merkel néninek elküldeni az úriemberet, örökbe!
Arletkának is egy párat!

Kivezényeltek 300 rendőrt.

Ezeket már kitoloncolták.

Rossz hatással van az időjárási front a migráns urakra.

Hülye vagy te, arletka!
De szerencséd van, mert így szeret az anyád.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés