A nagy átverés

2016. június 3. 7:29

Friss Róbert
Népszava
Tanulságos lenne tisztán látni, milyen felelősséget visel a magyar kormány abban, hogy a határon és a Keletinél kialakulhatott az a „humanitárius vészhelyzet”, amit aztán a világ televíziói meggyőzően közvetíthettek.

A Bild megbízható tájékozottságát Lázár méltatlan gúnnyal kommentálta, csak az a kérdés, mit fog tenni a kancelláriaminiszter, ha a német lap további bizonyítékokkal áll elő. Ha tényleg igaz, amit állít: a magyar kormányfő »kész helyzetet teremtett«, hogy elérje a »nagy fordulópontot«, amikor a német kormány már nem védekezett a menekültek feletti kontrollvesztés ellen. Így érkezett el Merkel a szeptember 5-re virradó éjjelhez, és a határnyitáshoz. A »németek problémájához«. Bármit mond Lázár, az mégsem lehet teljesen alaptalan, amit a lap állít: a magyar kormányfő mind Werner Faymann akkori osztrák kancellárt, mind a német kormányt egyszerűen félrevezette a magyarországi helyzetről. (...)

Tanulságos lenne tisztán látni, milyen felelősséget visel a magyar kormány abban, hogy a határon és a Keletinél kialakulhatott az a »humanitárius vészhelyzet«, amit aztán a világ televíziói meggyőzően közvetíthettek.

Eddig sem volt, most sincs kétségünk: Orbán átverte a világot.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 65 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Gondolkodni kéne és nem kéne beszállni a német belpolitikába.
Az eu szabályai szerint jártunk el. Csak azt lehetett regisztrálni, aki hagyta magát, egyébként szabad mozgásuk volt a migránsoknak.
Ha a németek és osztrákok nem nyitják meg a határt, úgyis áttörtek volna.

Új mantra született a "tisztességes" oldalon!

Undorító.

Német belpolitikáról van szó:"A gazdasági gondok elfedésére a német sajtó meg is találta bűnbaknak Orbán Viktort – írja Georg Spöttle biztonságpolitikai szakértő a Facebookon.

„A mai német lapok szerint Orbán Viktor félrevezette a német kormányt. Berlin azt hitte, hogy csupán 1000-3000 migráns van Magyarországon és, amikor megnyitották a határt akkor azzal szembesültek, hogy illegális határátlépők tízezrei érkeztek Ausztrián át Németországba” – foglalja össze Spöttle, majd emlékeztet, hogy egy csomó német, brit, amerikai és más külföldi tévéstáb Magyarországon volt, pontosan látták, hogy heteken keresztül napi nyolc-kilencezer migráns lépte át a szerb-magyar határt, és felvették a Keleti pályaudvaron lévő sokezres tömeget is.

„A berlini kormány sajtósai is napi szinten értesítették a politikusokat a migránshelyzetről. Lefordították a magyar lapok anyagait és a Bundestag tisztában volt a migránsok számával. Arról ne is beszéljünk, hogy a német titkosszolgálat a BND sem aludt, tisztában volt a számokkal és a várható határátlépők számával, ahogy az osztrák hatóságokat sem érte meglepetés. A kutya inkább ott van elásva, hogy a német sajtó hazudott” – írja, hiszen a német sajtó akkoriban a magyarországi állapotok ellenére úgy tudósított odahaza, hogy csupán párszáz szír család van Magyarországon, mert Orbán Viktor fogva tartja őket. Ahogy Spöttle fogalmaz, „ezért is tapsolták meg az első migránscsoportokat, akik elérték a müncheni főpályaudvart.”

A hazai pénzügyi gondokat fedik el

A szakértő elmondása szerint a CDU/CSU koalíció komoly krízisben van, szárnyal az AfD, a német polgárok többsége elégedetlen a migránsok tömegeinek befogadása miatt; utóbbiak ráadásul 93,2 milliárd eurót emésztettek fel eddig, miközben alig akarnak dolgozni, de kapják a segélyt. Egyébként is rengeteg a munkanélküli és az idénymunkás, akikből az állam jóformán semmilyen bevételt nem lát. A nyugdíjkorhatárt 73 évre akarják emelni a pénzügyi gondok miatt, és mindezekért kell egy bűnbak – írja Spöttle, aki azzal zárja a bejegyzését, hogy „Merkel asszony hívta meg emberek millióit az Unióba, most pedig mást hibáztatni, a kialakult helyzetért, nem vall éppen egyenes jellemre”.
Lázár János visszautasította a Bild állításait

Lázár János a leghatározottabban visszautasította a Bild állításait, miszerint a kormány tavaly átverte a német és osztrák kormányt. a magyar kormányfő a mindenkori német és osztrák kancellár szövetségese, fel sem merülhet, hogy fals információkat adnának. Werner Fayman osztrák és Angela Merkel német kancellárral Orbán Viktor többször egyeztetett, folyamatos volt a kapcsolattartás – mondta. A politikus mentegetőzésnek nevezte az újság írását. Úgy állítják be, hogy mi vagyunk azért a hibásak, mert ők behívták a menekülteket. Merkel kancellár hívására több százezer ember indult el. A röszkei áttörés is azután történt meg, hogy a német kancellár behívta őket Németországba. Mind az osztrák, mind a német kormány pontosan ismerte a helyzetet és a migránsok számát. Ha megkérdezték volna őt, akár az osztrák, akár a német kancellár, hogy behívják-e a migránsokat, a azt válaszolta volna, hogy: nem, ne tegyék!
Georg Spöttle/Facebook.com, pestisracok.hu

Orbán átverte a világot?

És a nagyszerű Bildnek majdnem egy év kellett ahhoz, hogy erre rájöjjön? Vagy utólag próbálják Merkel hülyeségét szétteríteni, másokra is rákenni?

Simicska pénzelte, mint ahogy a népszagát is.

Persze! Orbán nem azzal volt elfoglalva, hogy számolgassa őket.
Miért tartanak a németek titkosszolgálatot, ha nem mérik fel, milyen veszély fenyegeti őket?
Ja, hogy náluk a migránsok vendégek, semmi veszély, csak szarkenés másokra?
Elmennek a hazug, szemét, mocskos ...ba!

:-) örülök, hogy tetszik, de nem saját ötlet:-))))

Kedves Dénia!
A média, mint hatalmi ág, sajnos egyre jobban teljesít Európa-szerte. Nekem ez azt jelzi, hogy a közönség züllesztése lassan , de biztosan eléri a kritikus határt.

Friss úr! megírta már a holnapi Trianonos film lehúzó cikkét?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés