Hetven migráns követeli szabadon bocsátását Békéscsabán

2016. június 6. 15:21
Mintegy hetven migráns követeli szabadon bocsátását a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban. A menedékkérők a lassú ügyintézésen túl azt is sérelmezik, hogy óvadék ellenében nem kerülhetnek szabadlábra.

Lepedőkre írt feliratokkal követeli szabadon bocsátását mintegy hetven menedékkérő a békéscsabai Menekültügyi Őrzött Befogadó Központban (MÖBEK) – közölte a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság hétfőn.

Mint a police.hu oldalon írják, a menekültek sérelmezik a megítélésük szerint lassú ügyintézést, illetve azt, hogy óvadék ellenében nem kerülhetnek szabadlábra. A tiltakozók többsége magát pakisztáninak mondó férfi. Mintegy harmincan leültek az intézmény udvarán, ahol szabadon bocsátásukat követelik. A MÖBEK-ben 165 menedékkérő tartózkodik. A közleményben a rendőrség közölte, hogy a zárt központban rend van, az őrizetesek tiltakozása Békéscsaba közbiztonságát nem befolyásolja, a  rendőrség az intézményben és a városban fenntartja a rendet.

Összesen 25 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Szerintem valaki lefordíthatná már nekik arab és perzsa nyelvre a régi közmondást, hogy "Rómában élj úgy mint a rómaiak"...

Azonnal szabadonbocsatani oket. Szerbia fele.

ezeknek nincs is hivatalos személyazonosságuk!

hogyan és kit bocsássanak szabadon + ki fizeti ki az óvadékot akkor?


mit képzelnek, bediktálják hogy "Mikulás" leteszik a stexet kp.-ban és kisétálnak????

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés