Menedékkérők gyújthatták fel szállásukat Németországban

2016. június 7. 19:40
Őrizetbe vettek kedden a németországi Düsseldorfban hat menedékkérőt, akiket azzal gyanúsítanak, hogy felgyújtották szállásukat.

A düsseldorfi ügyészség és rendőrség közös közleménye szerint a hat férfi ellen egyebek között súlyos gyújtogatás gyanúja miatt indítottak eljárást. A gyanúsítottak a düsseldorfi nemzetközi vásár területén, egy csarnokban laktak csaknem 300 társukkal, Németországba egyedül érkezett férfiakkal, többnyire szírekkel, afgánokkal és irakiakkal.

Az 5000 négyzetméteres épületben kedden dél körül csaptak fel lángok. Akkor 130 lakó tartózkodott a szálláson. Mindenkinek sikerült kimenekülni, de 28 menedékkérő és 2 tűzoltó füstmérgezést szenvedett. A helyszínre vezényelt több mint 70 tűzoltó estig küzdött a lángokkal. Az épület teljesen kiégett, benne a lakók szinte valamennyi személyes holmijával és irataival. Az ügyészség és a rendőrség közleménye szerint a szálláson májusban is volt szándékos gyújtogatás, akkor nem sérült meg senki, és az anyagi kár sem volt jelentős.

Összesen 12 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Akkor most nyilván visszaküldik őket kies hazájukba. Azt gondolom ez a minimum.

Úgy egyébként jól megszervezték ezt az ügyet. Eleve tudják, milyen emberek jönnek hordában, ennek ellenére, vagy éppen ezért beígérik nekik az európai mennyországot.
Frusztrálja őket az, hogy át vannak rázva, ráadásul egymás hegyén-hátán kell élniük. Akik ideküldték őket, azok pontosan tudják a következményeket.
A lényeg, hogy az európai, "nem számít ember" féljen.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés