Szijjártó: A Bizottság Európa vesztét akarja

2016. június 8. 13:11
Megdöbbent Szijjártó Péter azon, hogy Dimitrisz Avramopulosz uniós biztos szerint a migránsáradat arra készteti az uniót, hogy megteremtse a legális bevándorlás feltételeit mindazok számára, akik munkához akarnak jutni a kontinensen. Szijjártó elmondta: a Bizottság „egyre inkább azt a benyomást kelti, mintha Európa vesztét akarná”. A magyar kormány elutasítja a javaslatot.

Elképesztő a Dimitrisz Avramopulosz migrációs ügyekért felelős uniós biztos által kedden bejelentett javaslat a bevándorlási helyzet ügyében, ezért azt Magyarország visszautasítja – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter szerdán az MTI-nek.

A miniszter, aki a kínai Ningbóban részt vesz a kínai és kelet-közép-európai kereskedelmi miniszterek találkozóján, arra reagált, hogy Dimitrisz Avramopulosz keddi strasbourgi sajtótájékoztatóján bejelentette: az európai kék kártya rendszer reformjával és a hatékonyabb integráció segítésével a legális migráció lehetőségét teremtené meg az EU. Elmondta: az Európát elérő migránsáradat arra készteti az uniót, hogy megteremtse a legális bevándorlás feltételeit mindazoknak, akik munkához akarnak jutni a kontinensen. A hatékonyabb integráció és a könnyebb munkához jutás megteremtése érdekében elsősorban az unión kívüli, harmadik országokból érkező, magasan képzett munkaerőnek lesz elérhető az európai kék kártya rendszere – magyarázta a biztos.

Szijjártó Péter kifejtette: az ilyen javaslatokkal az Európai Bizottság „egyre inkább azt a benyomást kelti, mintha Európa vesztét akarná”, hiszen ezek nyomán Európát bevándorlók újabb tömegei áraszthatják el. Az ilyen javaslatokat meghívásként értelmezik a bevándorlók és az embercsempészek is – tette hozzá. Úgy vélte, itt lenne az ideje annak, hogy az Európai Bizottság végre ne azon dolgozzon, hogy miként növelje az Európára nehezedő bevándorlási nyomást, hanem azon, hogy csökkenjen ez a nyomás.

A külügyminiszter szerint ráadásul nemcsak elképesztő, hanem értelmetlen is ez a javaslat, mert az Európai Unió legtöbb tagállamában van munkanélküliség. Ugyan Magyarországon 2010 óta folyamatosan csökken a munkanélküliség, de a magyar kormánynak továbbra is az az elsőszámú célja, hogy magyar embereknek adjon munkát, nekik teremtsen munkahelyeket – magyarázta. Hozzátette: ezt a célkitűzését a jövőben sem adja fel a kormány. Szijjártó Péter hangsúlyozta: mindezek fényében Magyarország a lehető leghatározottabban visszautasítja az Európai Bizottság javaslatát.

Összesen 49 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

biztos, hogy csupán azt a látszatot kelti???

Tisztelettel szeretném felhívni a Bizottság figyelmét arra, hogy több mediterrán országban a fiatalok 40-50%-a munkanélküli, de az Unión belül is figyelemre méltó az ifjúsági munkanélküliség magas összaránya. Ha esetleg ezekkel a dolgozni vágyó európaiakkal is foglalkozna valaki, az üdvözlendő volna...

Mi a kurva anyjukert nem fizetik inkabb meg az europai munkaerot?

De ki az a barom aki kevesebbert dolgozik mint a minimum megelhetese? Mert jelenleg ezt SEM kapjuk, melyik fizetes eleg ahhoz hogy berelj egy lakast a csaladodnak, fizesd, es meg kajalj is honap vegeig? Nem a minimalber.

a "kontinensen" már tízmilliószámra vannak olyanok Spanyol, Francia, Olasz, Görög országokban akik szeretnének munkához jutni

és akkor velük mi lesz????

tibikém,

hozzá képest te csak egy elkent libafos vagy a mezőtúri állatvásár közepén

így írom ezt neked barátilag
;-)

Na Navri nyílatkozta a Klub rádióban, hogy ezt Ő is megszavazta, mert jónak találja a jövővel kapcsolatba, sőt a kvótával is egyet ért ami szintén a jövővel kapcsolatos és nem a jelenben valósul meg.

Akkor mit vár z ember a többi agyamentől, ha a sajátja sem fogja fel, hogy mi is a tét.

ilyenkor nincs igény a "közös európai megoldás" -ra?

csak a migroszok esetében?

az őslakos, képzett munkanélküliek meg nézzék ahogy a behozottak dolgoznak???

Kifejtenéd érthetőbben is, vagy tulajdonképpen nincs is mondanivalód?

Szóval, akkor Brüsszelben rasszista gyerekeket nevelnek az iskolában? Mert ha én egy muszlimra általánosítva úgy tekintek, mint egy terroristára akkor erre mit szokás mondani Brüsszelben? Azt, hogy ez az általánosítás egyenlő a rasszizmussal.

Akkor majd a szír agysebészek, precíziós műszerészek és magfizikusok megcsinálják. Gondolom kevesebb fizetésért. Ez persze a humanista németeknél nem szempont, csak szerencsés mellékkörülmény. A sokat akaró, lusta, nagyravágyó európai fiatalság meg csak főjön a maga levében. Az meg már csak hab a tortán, hogy valaki, mint Ön, ilyen sommásan nyilatkozik az európai munkanélküli fiatalokról úgy általában. Ha a drága migránsokról beszélnénk ebben a stílusban, máris jönne a nácirasszistakirekesztő szöveg.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés