Orbánék pénzért cserébe tízszer annyi bevándorlót hoztak, mint amennyiért népszavazást akarnak

2016. június 8. 20:43

Ténytár
Ténytár
2013 nyara óta idén március végéig 3515-en kaptak tartózkodási engedélyt a letelepedési államkötvények révén. Orbánék mindeközben 1290 menekült befogadása ellen írtak ki népszavazást.

2013 nyara óta idén március végéig 3515-en kaptak tartózkodási engedélyt a letelepedési államkötvények révén, további több mint 5000 engedélyt a kérelmezők családtagjai kaptak, vagyis összesen már 8-10 ezer körüli gazdasági bevándorló váltotta meg jegyét jó pénzért az Európai Unióba. Közülük összesen 2456-an letelepedési jogot is szereztek.

Ezidáig összesen egyébként 74 és 95 milliárd forint körüli összeget tettek zsebre a Rogánék által kiválasztott offshore-cégek, amelyek 25-30 százalékos haszonkulccsal adják a kulcsot hazánkhoz (a piacokon a haszonkulcs 1 százalék körül mozog, nem ritkán kevesebb). A kötvényeket áruló cégek közül öt cégnél az sem tudható, ki a tulajdonosuk, az országgyűlés gazdasági bizottsága hogyhogy nem mégis áldását adta a nyilvánvalóan az államot megkárosító tevékenységre. Pedig a magyar ÁKK is ugyanúgy tudna szerződni a gazdag potenciális bevándorlókkal.

Csak kitekintésként, Orbánék mindeközben 1290 menekült befogadása ellen írtak ki népszavazást. Pedig ők majdnem ennek a tömegnek csaknem a tízszeresét telepítették már be Magyarországra - ennek hasznát pedig offshore-cégeknek adták. Ráadásul ezek nem a BÁH általi röhejes eljárás által szűrt bevándorlók ( a letelepedési kötvényes bevándorlók 0,08 százalékát bírálta felül a BÁH), hanem az ENSZ által is menekültnek nyilvánított (tehát háborús övezetből érkező) biztonsági szempontból átvilágított emberek lennének.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 79 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

"bin-laden nagyon gazdag ember volt..."

bush elnök is gazdag ember volt...(gazdag emberek jól megértik egymást

A szöveged azt a cfr / cia / denyubinsztitut etc.etc. :) propagandát hízlalja / élteti ami szerint a letelepedési kötvényeinkkkel bin-ladenek szivárognak be a tökbiztonságos unióba .

Csak véleménytár.

Ugye milyen abszurd ténytár gondolat hogy EU-ba betelepedni akarók ingyenkulcs helyett 300000 euro áron adott magyar slusszkulccsal akarnak Ojrópába szivárogni?
:-D

„2013 nyara óta idén március végéig 3515-en kaptak tartózkodási engedélyt a letelepedési államkötvények révén, további több mint 5000 engedélyt a kérelmezők családtagjai kaptak, vagyis összesen már 8-10 ezer körüli gazdasági bevándorló váltotta meg jegyét jó pénzért az Európai Unióba. Közülük összesen 2456-an letelepedési jogot is szereztek."

(1) Az államkötvényt vásárlók közül hány lépte át
illegálisan a határt illetve hányan regisztrálatlanok.

(2) Mennyibe kerül egy államkötvényt vásárló
napi ellátása és őrzése Magyarországnak.

(3) Az államkötvényt vásárlók jelentenek-e
kimutatható egészségügyi kockázatot.

counterpoint:
Abból a 300.000,-euróból amit kiad markából egy-egy ilyen külföldi valamiféle talán államkötvény papir vásárlására , mennyi összeget lát ténylegesen a Kincstárunk? 75 százalékát ?!?!

Ugyanis járatlanságom okán aggaszt, hogy valakinek (az adófizetőinknek) pár év múlva (ha azt állítjuk mind államkötvény, akkor államkötvény) lejáratkor eme külföldi markába kell adnia vissza 300.000,- euró plusz államkötvény normál hozama összeget.

A meglátás jó. De vajon miért is kell az államot
kötvények formájában finanszírozni?

Nagyon félreértesz engem feritekeri.

Én csak értetlenkedem valójában mert

a fent linkelt mno wiederman tamás által említett (tudniillik: a mi dollárkötvénykibocsátásunkkor GoldmanSachs-és-DeutcheBank)

nulla-pont-kettő kötőjel nulla-pont-három százalékos közvetitőijutalélos szokásról szereztem ezúttal tudomást. Ez sokkal kisebb mint 25 percent.

Én azt az aggodalmam jelzem ismét hogy a magasjutalékú közvetitőcég gazdagodását én az Államkötvények hozamát biztosító eccerü adófizetőtömeg fogom állni, pedig kisebb értsd pl. GoldmanSachs-i mértéket azaz a 3 ezreléket még nagyon elnéznék

nekik is.

Kell-e jobb példa a Fidesz mérhetetlen cinizmusára, mint a offshore cégeken keresztül végzett, átláthatatlan bevándorlási kötvénybiznisz, amit állami migránsellenes kampány kísér?

(-::
Kicsit szofisztikáltabban: többet zabálunk, mint
termelünk. Vagyis kell néhány ezer ember, aki
többet termel, mint zabál.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés