EU-jelentés: a határzár hatásosabb, mint az EU-török megállapodás

2016. június 12. 15:02
Elsősorban a határzár és nem az EU-török megállapodás az oka annak, hogy csökkent az Európába érkező migránsok száma - állapította meg a Frontex, az EU határvédelmi ügynöksége. A Die Welt emlékeztet arra: Angela Merkel korábban azt közölte, a határok lezárása nem nyújt tartós megoldást a migrációs válságra.

A Die Welt számol be arról, hogy jelentést adott ki a Frontex, az EU határvédelmi ügynöksége, mely rámutat arra: elsősorban a balkáni határzárak miatt csökkent az Európába érkező migránsok száma, nem pedig az EU-török megállapodás miatt.

Miután Macedónia szigorított a határvédelmén és korlátozta a beutazók számát, a Görögországba érkező migránsok száma is csökkent. Ezután született meg az EU és Törökország közötti megállapodás, ami valószínűleg további migránscsoportok kedvét vette el az európai úttól - áll a Frontex jelentésében.

A Die Welt emlékeztet arra: Angela Merkel német kancellár hivatala korábban azt közölte, a macedón határ lezárása szerintük nem tartós megoldás a migrációs válságra - szemben a török-EU megállapodással.

Összesen 26 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Végülis ha adnak lakást a Lampedusa-iaknak máshol a sziget hptspot már meg is van oldva.

Lehet, hogy besokalltak a sok képzett migráns integrálásával?
El nem hiszem, hogy ennyi idő kell egy normális, igaz mondat elhangzásához!
Szél Bernikét a guta fogja megütni a Ferivel együtt!
Most aztán érseket kell keríteni a sok bérmálkozóhoz, vagy azonnal püspököt!
Csak tudnám, hogy ezek után mi lesz a "kerítés nem megoldás" dumával.
Visszaszívják?

Valaki küldjön már egy olasz nyelvű fordítást erről a cikkről Matteo Renzinek. Egy tenger választja el Olaszországot észak-afrikától, de ez a tehetetlen balfék nem képes megoldást találni rá hogyan lehetne megállítani a "menekülteket".

Nincs semmi titokzatos benne. Fukusima miatt beindultak a Zöldek a már futó Stuttgard 2020 Prjekt mellé ami a gyorsvasut megépítése ellen szólt s már rendesen dübörörgött a tiltakozás. Mivel a kampány hajrájába jőtt a Japán katasztrófa ami alkalmas volt egy hisztéria kampányra Merkel és a CDU beszart s überelt egyet, hogy leállítja a Stuttgar 220 projektet és bonuszként az összes németországi Atomerőmüveket is ami már akkor látszott, hogy egy barokkos túlzás volt.

A röhely az, hogy a konzervativok ennek ellenére vagy éppen ezáltal elvesztették a választást ami sokk volt a kereszténydemokratáknak hísz a II. VH óta a déli tartomány mindig konzervativ volt aminek köszönhették az egyik leggazdagabb Tartomány kialakulását.

A Zöldek ezután országosan is erősődtek, majd nagyon rövid ídőn belül visszagyengültek. Érdekes modon BW-ben tudták tartani magukat ami a Zöldek által támogatott ME nek köszönhető, mivel felismerte, hogy tovább viszi a korábbi jobboldali politikát főleg a gazdaságba és szociális vonalon és nem enged az agyamenz szélbal anarchista általános zöld ideológiának. Ennek köszönhetően újrázni tudott a választásokon és Merkel hiába udvarolt és már szinte befeküdt a kampányba a CDU rendesen padlot szoritott. Igaz ebbe belejátszott a migránssimogató hibás kurzusa is.

Igen bazmeg, ha omlik a viz a lakasban, akkor ertelmesebb dolog eloszor a csapot elzarni, es csak utana csongetni a szomszedhoz vodorert.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés