Juncker: Aki kereszténydemokrata, nem zárkózhat be

2016. június 22. 14:26
A kereszténydemokrata felfogással nem egyeztethető össze az, ha valaki bezárkózik – reagált Jean-Claude Juncker Orbán Viktor kijelentésére, miszerint Brüsszel a menekültek befogadásával újra akarja rajzolni Európa vallási térképét. Az Európai Bizottság elnöke szerint Európának mint a leggazdagabb kontinensnek meg kell birkóznia két-három millió menekült befogadásával.

Nem nevezheti magát az ember kereszténydemokratának úgy, hogy közben bezárkózik - szögezte le az Európai Bizottság elnöke a Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) című német lapban szerdán megjelent interjújában azokra a félelmekre utalva, amelyeket Orbán Viktor magyar miniszterelnök fogalmazott meg az Európai Unió menekültpolitikájával kapcsolatban.

Jean-Claude Juncker Orbán Viktornak arra a kijelentésére reagált, amely szerint a menekültek befogadásával újra akarják rajzolni Európa vallási és kulturális térképét, és meg akarják változtatni a kontinens etnikai alapjait.

Nem változtathatunk minden sorscsapást boldogsággá

„Nem ismerek név szerint senkit, aki a kontinenst ilyen módon akarná megváltoztatni. Olyanokat viszont ismerek, többek között Angela Merkel német kancellár személyében, akik egy globális feladatot vállalnak magukra. Mi vagyunk az összes kontinens közül a leggazdagabbak. Alapvetően meg kellene tudnunk birkózni azzal, hogy befogadjunk Európába két vagy három millió szerencsétlen embert” – hangsúlyozta.

Mint mondta, bár kereszténydemokrata, nyilatkozataiban ritkán tesz közvetlen utalást a kereszténységre, de a menekültügyi kérdésben messzemenően azon a véleményen van, hogy „az ember nem nevezheti magát kereszténydemokratának úgy, hogy közben bezárkózik. Ez az én emberképemmel nem összeegyeztethető” – hangsúlyozta. „Emellett azonban nem vagyok naiv. Tudom, hogy Európa nem tudja a világ összes sorscsapását boldogsággá változtatni” – jegyezte meg.

Orbán beszédében nem lehet felismerni Európát

Juncker a FAZ újságírójának kérdésére válaszolva arról is beszélt, hogy sem Európát, sem pedig az Európai Bizottság tevékenységét nem lehet felismerni abban, amit Orbán Viktor mondott a kontinens jövőjére leselkedő veszélyről. A magyar miniszterelnök szerint Európára nézve a jövőben a legnagyobb veszélyt nem a migránsok jelentik, hanem az „internacionalizmus brüsszeli fanatikusai”.

Európai Bizottság elnöke az interjúban a csütörtöki brit népszavazással kapcsolatban reményét fejezte ki, hogy annak eredménye nem a Brexit, vagyis Nagy-Britannia uniós tagságának feladása lesz. Mint mondta, a briteknek szükségük van az EU-ra, az EU-nak pedig a brit pragmatizmusra.

Összesen 70 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Junkcker úgy csinál , mintha nem ismerné az elvileg legjobb eljárást : segítés igen , de Európán kívül . Így a valódi menekültek is védelmet kapnak , s nincs veszélyben az európai identitás sem , s a bennszülött európai lakosság sem lenne túlterhelve . Juncker egy már bizonyítottan csődöt mondott multikultit favorizál . Egyszerűen alkalmatlan a posztjára , ha keresztény , ha nem .

"... „az ember nem nevezheti magát kereszténydemokratának úgy, hogy közben bezárkózik."

Szerintem Brüsszel és az Unió vezetése zárkózik be. Nem a migránsok, hanem a kontinens őslakosai elől. Ellenkező esetben tudniillik kikérné erről a kérdésről az európai emberek véleményét is. Ahogy igazi (keresztény)demokratákhoz illene.

Előszöris Junki boy, nem az a kérdés, hogy meg tudunk- e bírkózni 2-3 millió ember szimplán életbentartásával, hanem arról, hogy nem akarunk velük együtt élni. Tessék az EUn kívül zárt táborokat létrehozni és ahogy eddig is mondtuk, erőnkhöz képest mi is fogunk segíteni.

Még az a szerencse, hogy két wisky között nem akarja meghatározni az összes politikai teret és krédót.
Holnap majd ez az alak fogja megmondani, hogy a Föld esetleg még gömbölyű?

Hú de álságos!
Európa alkotmányába nem engedték bevenni a keresztény gyökereket, most meg erre hivatkozik?

Egyes tervek szerint 20-30 évig tartana az évi egymillió ember befogadása.
Pont úgy beszél Juncker, mint a kvótáról. Az a szám is folyton emelkedett.

A Brexit után megy ez is levesbe, mert meg fognak kezdődni az államközi tárgyalások.
Mindenki mindenkivel fog tárgyalni és nem fog senkit érdekelni, hogy mit akar Junket vagy Merkel.

A valódi menekülteket befogadjuk. Remélem Juncker nem akarja bemagyarázni, hogy a világon 102 országban háború dúl, ugyanis tavly ennyi országból regisztráltak Mo-on.

ha senki nem tudná akor elmondom - a túl sok szabadság elsőre káoszhoz, utána pedig egyenes ágon diktatúrához vezet


most éppen a káoszhoz vezető úton vagyunk

1. Miért nem rendeztetnek mindenütt népszavazást Junckerék ?
2.Nem Juncker fogja definiálni , mi a nem-keresztény ihletésű "bezárkózás" , és mi nem .

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés