Körmend

Körmendi ablaktörés: nem történt szabálysértés a rendőrség szerint

2016. július 5. 08:25

Megszüntette a rendőrség a nyomozást a körmendi ablaktöréses botrány ügyében, mivel nem történt szabálysértés. Az atv.hu írt arról május elején, hogy a körmendi menekülttábor lakói bámulták az edző kéziseket, és egy ablakot is „rájuk törtek”. A polgármester és a megyei rendőrfőkapitány már akkor cáfolták, hogy ez történt volna, Orbán Viktor azonban még aznap „a szükséges intézkedések azonnali megtételére” kérte Pintér Sándor belügyminisztert.

Nem rongáltak a migránsok a Körmendi Rendészeti Szakközépiskolában – állapította meg a rendőrség. „A rongálás miatt 2016. május 4-én ismeretlen elkövető ellen indított szabálysértési előkészítő eljárást a Körmendi Rendőrkapitányság 2016. július 4-én megszüntette: a vizsgált cselekmény a hatóság álláspontja szerint nem szabálysértés” – írja a Police.hu.

Az atv.hu alapján mi is beszámoltunk arról május elején, hogy a körmendi menekülttábor lakói a portál szerint bámulták az edző kéziseket, valamint a sportcsarnok ablakát is betörték. Orbán Viktor miniszterelnök rögtön reagált a hírre: „a szükséges intézkedések azonnali megtételére” kérte Pintér Sándor belügyminisztert. A hírt közlő Lázár János is tényként kezelte az atv.hu által leírtakat.

Körmend fideszes polgármestere, Bebes István, illetve a Vas megyei rendőrfőkapitány, Tiborcz János nyugtatni igyekezett a kedélyeket. Tiborcz tulajdonképpen az atv.hu összes állítását cáfolta, Bebes pedig ugyanezt erősítette meg másnap. Később Tiborcz arról is nyilatkozott, hogy más ügyben sem kellett intézkednie a rendőröknek a körmendi menekülttábor lakóival szemben.

A bejegyzés trackback címe: https://migracio.mandiner.hu/trackback/23328