Hogy Brüsszel is megértse

2016. július 6. 7:15

Friss Róbert
Népszava
Bármit harsogjon a hatalom propagandagépezete, a menekült-kérdés e kormány legnagyobb hazugsága. Ez a kabinet ugyanis semmit nem tett a kérdés megoldásáért.

„Bármit harsogjon a hatalom propagandagépezete, a menekült-kérdés e kormány legnagyobb hazugsága. Ez a kabinet ugyanis semmit nem tett a kérdés megoldásáért. A görögökkel, szerbekkel, horvátokkal, szlovénekkel időben tárgyalva lezárhatta, vagy legalább is leszűkíthette volna a balkáni folyosót - amit aztán az uniós-török megállapodás elért -, ellenben csaknem ellenőrizetlenül zúdította Ausztria és Németország nyakába a délről érkezőket. Ellátatlanul, úgy hogy önigazolásul még a nemzetközi sajtót is félrevezetve hadiállapotot teremtett Röszkénél és a Keletinél.

Ennél is súlyosabb bűntett azonban az, amire a népszavazás utánra készülnek. Nem elég, hogy látszólag a nem létező uniós menekültkvótáról kell szerintük szavazni, a referendum valójában nem más, mint az uniós tagságról szóló népszavazás. Ha valaki a kormánynak ad igazat, akkor megtagadja magát az uniós közösséget, akkor az októberi voksát ez a kabinet arra használja majd fel, hogy az általa meg nem állított Brüsszelt faképnél hagyja. Ezért kell távol maradni az urnáktól októberben pártállás nélkül minden Európa-párti magyarnak.

Hangosan, hogy Brüsszel is megértse.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 73 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

A XIII. kerületi polgármester már szemlézi a kerületében mecset építésére alkalmas közterületet. Szanyi alapítványt hoz létre az afgán bevándorlók vérfrissítés céljából történő betelepítésére Újlipótvárosban.

A MAZSIHISZ és az EMIH hatókörében maradt hívek csomagolnak, s átigazolnak a magyarországi zsidóságot megvédeni kész Hit Gyülekezetébe.

A magyarországi zsidóság októberben, majd 2018-ban megvonja a bizalmát a ballib pártoktól. Előre DK, MSZMP, Együtt, PM, LMP!

Jól van Robika, eszem a szívedet, hülye voltál, hülye maradsz.

Azert aki a migransokkak van, nem kivanhatja nekik, hogy nalunk maradjanak, illetve ide osszak ki oket.
Mennyivel jobb hely nekik a meses nyugat, nem? Es egyebkent is oda vagynak.
Frissek pedig nem tesznek mast, csak mi lenyukbol ered: hazudnak reggel, delben meg ejjel!

Ezer szerencse, hogy az Unió és a hazai progresszív demokraták viszont proaktívak voltak, és értelmezhető megoldási javaslatok tömegével rukkoltak elő, lásd álprobléma paradigma.

Ez az otthonmaradásra buzdítás meg egészen nonszensz elképzelés, bár a maga módján nyilván érthető az ajrópai demokratáktól.

A nonszensz benne az, hogy az ájulásig tisztelt Unió egyik alapelve az aktív demokratikus részvétel erősítése (értsd: szólj bele a közéletbe, ha van rá módod). Itt éppen Friss úr és elvbarátai tapossák lábbal ezt az uniós alapvetést.

Az "értelem" benne meg az, hogy majd minden otthonmaradót természetesen az Európa-párti demokrata "táborba" fognak sorolni, erre építve a szavazás eredményétől független kommunikációs sikerpropagandát.

A legnagyobb hazugság az, hogy a kvótás népszavazást át akarják erőszakkal fordítani az eu-ból való kilépés szavazására.
Tegnap ellőtték az összes puskaporukat, a szavazás messze van, muníciója elfogyott a ballibnek.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés