Elkezdték büntetni a kölni erőszakoskodókat

2016. július 7. 19:43
Felfüggesztett börtönbüntetést szabtak ki egy iraki és egy algériai férfira csütörtökön Kölnben a szilveszteri szexuális zaklatásokkal kapcsolatban. Ezek az első elmarasztaló ítéletek, amelyeket szexuális bűncselekmény miatt hozott a német nagyváros bírósága a nők ellen tömegesen elkövetett támadások nyomán.

A bíróság szerint bizonyítást nyert, hogy a 21 éves iraki férfi Köln belvárosában szilveszteréjjel lefogott egy 20 éves nőt, majd megcsókolta és megnyalta az arcát, ami szexuális kényszerítésnek minősül, mert az elkövető arra kényszerítette áldozatát, hogy mindezt akarata ellenére elviselje. Az áldozat egy barátnőjével és annak jegyesével volt, akit a bíróság szerint a 26 éves algériai férfi megfenyegetett, azt mondta neki, hogy megöli, ha nem bocsátja rendelkezésére a kíséretében lévő nőket.

A bíróság ezt szexuális kényszerítés kísérletének minősítette. A testület mindkét vádlottat egy év börtönbüntetésre ítélte, de méltányolta, hogy a német hatóságoknak korábban nem volt dolguk velük, ezért felfüggesztette a büntetés végrehajtását. A fiatalabbik vádlottat mellékbüntetésként 80 óra közmunka ledolgozására kötelezte.

A szilveszterkor elkövetett támadások ügyében mintegy 1200 feljelentést tettek Kölnben, nagyjából 500-at szexuális bűncselekmények miatt. Azonban a bizonyítási eljárás nehézségei miatt eddig egy elkövetőt sem ítéltek el szexuális bűncselekményért. 

Összesen 33 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

valamit félreértesz.
a taperolás nemi erőszak.

ha elolvasnád a cikket, akkor látnád, hogy erőszakos csókolózásért kapott felfüggesztett börtönt az illető.
ami szintén nemi erőszaknak számít

és amikor azt olvasod, hogy kölnben csoportos nemi erőszakott követtek el, azok is leginkább taperolásokról szólnak.

miért, szerinted hány év börtönt ér egy erőszakos csók?
és egy fegyveres rabláshoz viszonyítva?

Ki kellett volna utasítani, példát statuálni, mert ezeknek az ejnye-bejnye nyilván nem elég. Meg vannak róla győződve, hogy igazuk van, joguk van ilyen cselekedetekre, hiszen a saját felfogásukat tekintik mértékadónak.

feltételezem a jogrendet jobban tudja a bíró nálunk, nem arról akartam vitatkozni. nem is erről szólt a kérdés.

hanem arról, hogy miért vagytok kiakadva az ítélettől.

esetleg az eredeti kérdésemre válaszolj

Hű, de megijedhettek!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés