Visszaküldené Magyarországra a migránsokat az osztrák védelmi miniszter

2016. július 10. 13:34
Meg kell állapodni Magyarországgal a dublini egyezmény alkalmazásáról, és arról, hogy Magyarországra visszaküldhetők legyenek a menekültek – mondta Hans-Peter Doskozil osztrák védelmi miniszter egy vasárnapi lapinterjúban.

Közös, regionális együttműködésben megvalósuló európai határvédelemre van szükség, míg nem születik hatékony és együttes európai védelmi politika – jelentette ki Hans Peter Doskozil, osztrák védelmi miniszter a Die Presse című osztrák napilap vasárnapi számában megjelent interjújában. 

Doskozil szerint ugyanakkor  meg  kell  állapodni Magyarországgal a dublini egyezmény alkalmazásáról, és arról, hogy Magyarországra visszaküldhetők legyenek a menekültek. A tárcavezető hangsúlyozta a Magyarországgal való együttműködés fontosságát, hiszen szerinte a válság enélkül nem megoldható. Mint mondta nincs értelme annak, hogy Ausztria a külső európai határok védelme érdekében rendőröket és katonákat küldjön Magyarországra, miközben néhány száz kilométerrel távolabb saját határait kell megvédenie.

A miniszter közölte, hogy csütörtökön a magyar és az osztrák védelmi, illetve a belügyi tárca vezetői a szerb-magyar határon találkozót tartanak. Közvetve reményét fejezte ki, hogy közeledhetnek az álláspontok. Doskozil szerint amennyiben Magyarországgal létrejön az együttműködés a visszatoloncolás és a külső határvédelem lehetőségeiről, úgy a következő lépés már a menekültek európai elosztásának kérdése lehet.

A magyar-szerb és a magyar-horvát határon július elején bevezetett új magyar határőrizeti rendszerre vonatkozó újságírói kérdésre válaszolva a tárcavezető úgy fogalmazott: az unió által meghatározott elvekhez Magyarországnak – csakúgy mint az összes többi országnak – tartania kell magát.

Összesen 136 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Ezek már megint hülyének néznek minket.

Nem vagyunk mi olyanok, hogy igent mondjuk.
Rengetegszer elhangzott, hogy oda kell vinni őket, ahol először beléptek az eu területére. Ezek nem lehetünk mi, hiszen tudjuk, nem repcsivel érkeztek a migránsok a magyar-szerb határhoz.

Szerintem nincs kit visszaküldeni, mivel az ország elhagyásával okafogyottá válik a beadott vagy az elbírált menedékkérelem. Ezen felül még pár év felfüggesztett börtön és 5-10 év EU-ból való kiutasítás is járna, amennyiben a migráns nem tudja bizonyítani, hogy üldöztetés miatt volt kénytelen elhagyni Magyarországot.

A baj az, hogy a hazatoloncolás gyakran pokoli nehéz. Szíria például nem tekinthető működő államnak, a "stabilabbak" közül pedig több is letagadja azt, hogy bármi köze lenne a delikvenshez, aki addigra már rég eldobta az iratait.

Tökéletesen igaz minden betűd!
Ausztria úgy látszik hülyét játszik, vagy nem olvasták még a dublini egyezményt, esetleg szövegértelmezési problémáik vannak!
Mást nehezen tudok elképzelni. Bár, van még egy lehetőség! Egyszerűen csak aljas, velejéig romlott politizálást folytatnak!

Kiskunhalason megdőlt a muszlim családmodell.
A "szabad-kijárású" , családok számára épített táborból szinte kizárólag fiatal fiúk jönnek ki , tömött sorokban. Nőket ritkán látni. Többférjűség lett a divat?

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés