Bush: Amerika szenvedni fog, ha Trump lesz az elnök

2016. július 11. 21:36
Rick Perry, Texas állam volt kormányzója azt állítja, hogy a republikánusok várható elnökjelöltjének, Donald Trumpnak a javaslata a mexikói-amerikai határon építendő falra megvalósul majd, de nem téglából épül, hanem digitális fal lesz. Jeb Bush közben beszólt Trumpnak.

Rick Perry volt kormányzó, aki az idén és nyolc évvel ezelőtt is indult a republikánusok elnökjelöltségéért, a Snapchat's portálnak adott interjújában fejtegette a digitális falról szóló elméletet. Mint elmondta, támogatja Trump falépítési ötletét, és a mexikóiaknak szerinte is ki kell fizetniük a költségeket. De hát ez nem fog megtörténni, vetette közbe az újságíró, mire a volt kormányzó azt válaszolta: „hát, valóban nem”. Majd hozzátette: „de lesz fal, csakhogy ez technológiai fal lesz, digitális fal”. Hogy ez mit jelentene a gyakorlatban, arra Perry nem akart kitérni.

Közben hétfőn Jeb Bush volt floridai kormányzó és korábban Trump vetélytársa az elnökjelöltségért folyó küzdelemben az MSNBC televízióban tragédiának nevezte, ha a jövő heti elnökjelölt-állító országos konvención Donald Trumpot választják a republikánusok elnökjelöltjévé. „Trump mestere annak, hogyan működik a média, jobban, mint bárki más az amerikai politikában” – fogalmazott Bush. Szerinte a New York-i üzletember kiválóan manipulálja a sajtót, ebben nagyon is sikeres.

„Nem fognak falat építeni, Mexikó nem fizet semmit, és nem függesztik fel muszlim vallású emberek amerikai beutazását” – szögezte le a volt floridai kormányzó. Majd hozzátette: ez a valóság, és nem az, amelyet Trump teremtett a képzeletében.

Jeb Bush hangsúlyozta, hogy Amerika szenvedni fog, ha Donald Trump lesz az elnöke. Ruth Bader Ginsburg, a szövetségi Legfelső Bíróság tagja vasárnap, a The New York Timesnak adott interjújában azzal viccelődött, hogy Új-Zélandra költözik, ha Donald Trump lesz az Egyesült Államok elnöke. Ginsburg interjúját sok elemző meghökkenéssel fogadta, hiszen a Legfelső Bíróság tagjai politikai kérdésekről soha nem nyilvánítanak véleményt a nyilvánosság előtt.

Összesen 8 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

az már régen (reagan) volt!

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés