Miért muszáj bojkottálni?

2016. július 11. 7:11

Friss Róbert
Népszava
Sokkal több van és még több lehet ebben az októberi referendumban, mint amit a kormány kérdése formailag mutat.

„A kormány legmagasabb körei azt mondják, az csak az ellenzék önmagának gyártott démona, hogy a referendummal a kabinet az uniós kilépést készítené elő. Ők »csupán«arról beszélnek, hogy nem értenek egyet a jelenlegi brüsszeli iránnyal, amelynek – már csak - szimbolikus eleme a migránspolitika. Másfajta EU-t szeretnének, olyat, amely visszafordul az Európai Egyesült Államok felé vezető útról. Ők a nemzetállamokat erősítenék, felszámolva az Európai Bizottság rejtett, lopakodó döntéshozatalát. A lényeg, hogy bizonyos nemzeti hatásköröket ne ruházzunk át Brüsszelre. Azaz arra a közösségre, amelynek egyenjogú tagja vagyunk. Minden a nemzeti szuverenitásunkról szól tehát, nem csak a bevándorlásról. (...)

Ha így van, miért teszi? Mert a kvótareferendum aljas kérdésére adott értelmetlen válasszal a markában csak addig maradna Unió-párti, ameddig fennáll a saját nemzetállami Uniója létrehozásának a lehetősége. Nyitva hagyja az opciót: ha a dolgok másként alakulnak, akkor (reményei szerint a visegrádiak körében) formálisan legalábbis szakítana Brüsszellel, s ezzel egy időben erőteljesen közeledhet a Vlagyimir Putyin orosz elnök által az Uniónak lehetőségként, a kelet-közép-európai tömbnek ajánlatként felkínált eurázsiai gazdasági szövetséghez. Amely – gondolhatja Orbán - pótolhatná az uniós pénzt, megfelelne saját szándékának (autokrata államának bebetonozása), és a lehetőségeknek, hiszen zárványként az ország Kelet és Nyugat határán életképtelen volna. Amúgy simulna a magyarság »ázsiai eredetéből« eredeztethető lelkületének is. A tényleges veszély tehát nem az, hogy Magyarország iszlamizálódik, hanem hogy a legnyugatibb ázsiai nép lesz belőle, hiszen ebben az esetben – mint már ezeken a hasábokon leírtuk - Ázsia határa a mag-Európa, az Odera-Neisse vonaláig csúszna.

Ezért gondoljuk, hogy sokkal több van és még több lehet ebben az októberi referendumban, mint amit a kormány kérdése formailag mutat. Bojkott kell tehát, de több is kellene. A népszavazással ugyanis Orbán nagyon vékony jégre lépett. Ha dacára a kihűlőben lévő »migránshisztériát« életben tartó agymosásnak, ha a magyar elmékben nem sikerül erősen összekapcsolni Röszkét, a Keletit, a Brüsszel-ellenes nemzeti szuverenitással, tehát, ha nem tudják a szavazásra jogosultak felét, négymillió polgárt az urnákhoz terelni, akkor a referendum, csűrjék-csavarják utólag bárhogy, érvénytelen lesz, nem hogy eredményes (amikor a többség a kormány »nem«-jére szavaz). A Fidesz féli az érvénytelenséget, mert előrehozott parlamenti választásnak is szánja és akként is kívánná értelmezni az októbert. Bármit gondoljon is, azt kockáztatja, hogy elvéti, a pohár túlcsordul, az utóbbi hat évben impotensnek bizonyult ellenzék és a romos civil világ magához tér, és – mint próbálkoznak vele – egyetlen közös, pártokon felül álló, akár néma tömegdemonstrációt szervez. Nem a kvótareferendum, vagy Ázsia ellen, hanem Európa mellett.”

Az eredeti, teljes írást itt olvashatja el.

Összesen 81 komment

Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja.
Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi.

Schulz-tól tudjuk, hogy maga a népszavazás is aljas. Ennek a logikának a mentén érthető, hogy a ballib a kérdést is aljasnak tartja.

A ballib október 2-án Szabad Európa Rádiót fog hallgatni és csendben megemlékezik azokról az időkről.

Mindig azon vigyorgok, amikor olyanok birkáznak, akik egy másik csordához, falkához, gulyához tartoznak:-)))))))

Kérlek, magyarázd el nekünk, hogy a legtöbb ballib hozzászólóból miért dől folyamatosan a mocsok, a gyűlölködés, a rasszizmus..........stb.
Tényleg érdekel a fura lelketek.

Szevasz. Búcsút veszünk egymástól:-)))))))
Miért alázod magad ilyen stílussal? otthon is így beszélsz? A munkahelyeden is?
A stílus maga az ember. Nem mutattál valami nagyot.

Miért ilyen alávaló, undorító, gyűlölködő stílusban írnak? Muszáj szóvá tenni, mert különben örökre így maradnak. Így gondolkodhatnak, hogy tartják-e magukat annyira, hogy ne alázzák saját magukat.
Segítő szándék vezérelt:-))))))

Sajnos a többségük ilyen, anélkül, hogy általánosítanánk.

Melyik volt a nick neved tegnap?

Aljas gondolatok.

Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Bejelentkezés